fbpx
Connect with us

Inför ligapremiären: Barcelona – Alavés

Publicerad

on

Äntligen är det dags att sparka igång La Liga igen! De regerande mästarna FC Barcelona tar emot Deportivo Alavés på Camp Nou med avspark klockan 22:15.

Missa inte chansen att spela på vinst för Barcelona i ligapremiären till hela 6x! Läs mer genom att klicka här.

Barcelona

Med den nytillsatte sportchefen Eric Abidal har Barcelona förstärkt truppen rejält inför säsongsstarten. Med nyförvärven Clement Langlet, Arturo Vidal, Malcom och Arthur ser de regerande mästarna desto starkare ut i år. Efter att ha vunnit både Joan Gamper och Spanska Supercupen innan ligaspelet har rullat igång befinner sig Barcelona i ett väldigt positivt momentum inför premiären.

Ernesto Valverdes huvudvärk

Med de kvalitativa nyförvärven Barcelona har gjort under sommaren har truppen tagit ett stort kliv åt rätt riktning. Dessvärre innebär nyförvärven att Valverde blir tvungen att sticka ut hakan en bit när han gör sin laguttagning till en början. Utifrån finns det en del frågetecken kring planerna för säsongen. Vilken roll får Coutinho och kommer han att kuna ersätta Iniesta? Hur kommer Barcelona att se ut utan Iniesta? Hur mycket speltid kommer förra säsongens miljardvärvning Dembélé att få? Hur kommer mittbackslåset att se ut?

Till premiären lär vi få en liten fingervisning på hur Valverde har planerat och förhoppningsvis kommer vi kunna sträcka ut ett par av frågetecknen. I övrigt väntas Barcelona agera lite som ett självspelande piano med tanke på kvaliteten som finns i truppen och inte minst hos nyförvärven.

Deportivo Alavés

Bottenlaget som ryckte upp sig i och med Abelardos ankomst på tränarbänken i fjol ställs mot det tuffaste möjliga motståndet i premiären. Ett kvitto på lagets potential är att sett till enbart tiden under Abelardo förra säsongen, hade Alavés kvalificerat till spel i Europa League den kommande säsongen.

Inför säsongen har Alavés tappat ett av sina viktigaste anfallsvapen: Munir El Haddad. Anfallaren återvände till premiärmotståndarna Barcelona efter att låneavtalet löpte ut i juni. Hur det blir med spelarens framtid är osäkert, men vad som är säkert är att han inte kommer att spela för Alavés i premiären. För att ersätta spelaren har Alavés lånat in den rutinerade anfallaren Borja Bastón från Premier League-klubben Swansea. Bastón har tidigare spelat tillhört Atletico Madrid men varit på lån hos bland annat Málaga, Zaragoza, Eibar och Deportivo la Curuna. Efter 57 spelade matcher i La Liga har Bastón gjort 20 mål.

Missa inte chansen att spela på vinst för Barcelona i ligapremiären till hela 6x! Läs mer genom att klicka här.

John Guidetti

Ur svensk synvinkel är matchen extra intressant med tanke på att svensken John Guidetti troligtvis kommer att spela från start i Alavés anfall. Svensken har en förmåga att, med sin karisma och inställning, förföra fansen i lagen han representerar. Alavés-fansen är inget undantag och inför premiären hoppas många av fansen på att produkten från Brommapojkarna kan ta på sig ledartröjan och se till att ställa till med bekymmer för Barcelonas försvar. Många är spända på att se ett fint samarbete mellan den nya anfallsduon Guidetti-Bastón utvecklas. Mycket av målskyttet förväntas hänga på svenskens axlar som kommer att ha en garanterad startplats inledningsvis, vilket är väldigt positivt för det svenska landslaget.

Senast Alavés var på besök hos Barcelona gjorde John Guidetti sitt första mål i Alavés-tröjan. Matchen slutade 2-1 till Barcelona.

Matchen

Barcelona tar emot Alavés på Camp Nou i den första omgången på lördag (18/8) klockan 22:15. Matchen kommer att dömas av José Sanchez (Murcia).

Å ena sidan kommer Valverdes lag att ha all press på sig att fortsätta förra säsongens trend och inleda ligasäsongen på bästa sätt. Å andra sidan förväntas Abelardos lag vara desto starkare i år nu när man har fått en hel försäsong med den nya tränaren och efter att ha avslutat fjolårs säsongen så starkt som man gjorde.

Det är inte särskilt svårgissat att Barcelona kommer att sätta sin prägel tidigt och dominera matchbilden medan Alavés kommer att göra så gott de kan för att täppa till och hota Barcelona med vassa omställningar. Den svenske anfallaren Guidetti brukar tända till lite extra när det vankas stormatch, en premiärmatch mot självaste Barcelona lär inte vara något undantag.

Trolig startelva för Barcelona:

Ter Stegen; Roberto, Piqué, Langlet, Alba; Rakitic, Busquets, Coutinho; Messi, Suárez, Dembélé.

Trolig startelva för Alavés:

Pacheco; Aguirregabiria, Navarro, Laguardia, Duarte; Jony, Garcia, Wakaso, Gómez; Bastón, Guidetti.

Missa inte chansen att spela på vinst för Barcelona i ligapremiären till hela 6x! Läs mer genom att klicka här.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen