fbpx
Connect with us

FC Barcelona

SPELARBETYG: Flera imponerade när Barcelona tog sig till final

Publicerad

on

Barcelona har säkrat finalplatsen i Copa del Rey efter vinst i båda matcherna av dubbelmötet med Valencia. Efter en skakig start på Mestalla, där Valencia tryckte på för ett mål, så lyckas spelarna hålla undan och vinna med relativt komfortabla 2-0. Här är spelarbetygen från matchen:

Jasper Cillessen – 8 Stabilt agerande där han lyckas med en helt magisk enhandsräddning på gayas skott.

Sergi Roberto 7 – Ständigt i rörelse på högerflanken, föredrog att ta det säkra före det osäkra idag med tanke på tidigare resultat.
Samuel Umtiti 8 – En av planens giganter som väldigt sällan går bort sig. Står rätt i position och vinner det mesta, om inte allt, i luftrummet.
Gerard Piqué 7 – syntes tydligt att han inte var i perfekt fysiskt skick, men trots detta krigade han på bra i 80 minuter och höll ihop backlinjen.
Jordi Alba 7 – Hade lite svårt att hota bakom Valencias backlinje eftersom de låg lågt en stor del av matchen, men alltid viktig i defensiven med sin speed.

André Gomes 5 – Dem flesta Barcelonafans kanske vred sig lite extra i soffan, när de fick se Gomes i startelvan. Dessa jublade nog även när han blev utbytt i halvlek (med all rätt).
Ivan Rakitic 8 – Passar alldeles utmärkt i sin ganska fria roll bredvid Busquets. Vann massvis med boll, fördelade massvis med boll och gjorde därtill mål. Starkt bidragande till att det blev vinst.
Sergio Busquets 9 – Hade han bara varit en offensiv spelare hade han hyllats som en av världen allra bästa varje år. Det är världens bästa mittfältare den här säsongen. Var planens lirare utan tvekan. Gjorde väldigt få misstag och var extremt säker i passningsspelet samt uppbyggnadsfasen. Magnifik. 
Andres Iniesta 7
– Visade prov på bra teknik och ett bra lugn, som hela laget mådde bra av. Hade dock en del felpassningar och kom inte riktigt upp i sin riktiga Iniesta-nivå.

Leo Messi 8 – Man såg tydligt att Messi idag följde Valverdes direktiv. Styrde matchtempot från minut 1 och ett ständigt hot framåt.
Luis Suarez 8 – Står för två assist idag dödar matchen på egen hand. Serverar två magiska bollar som Coutinho och Rakitic förvaltar på bästa möjliga sätt.

Avbytare som spelade mer än 15 minuter:


Paulinho 6
– Kom in för att få in lite fysik på mittfältet när Iniesta tröttats av, och det gjorde han bra. Spelade enkelt och för det mesta vettigt.
Philippe Coutinho 7 – Kan fortfarande mycket, mycket mer men vågar gå in och ta avslut. Sätter dessutom det viktiga första målet som egentligen dödar hela matchen. Jättebra avslut i ett svårt läge.

Tränare:
Ernesto Valverde 10 – En fantastisk matchbild och taktik. Alla spelare visste precis vad som behövde göras idag och resultatet gick vår väg.

Nu väntar alltså en final i Copa del Rey mot Sevilla den 21 april. Barcelona har i och med sin finalplats, möjlighet att säkra sin 30:e Copa del Rey-titel och även sin fjärde raka vinst i turneringen. Vad tycker ni om spelarbetygen? Vem var bäst på plan? Se till att kommentera på Facebook under inlägget.

Managed By Sportpanelen