fbpx
Connect with us

FC Barcelona

Philippe Coutinho ansöker om ett portugisiskt medborgarskap

Publicerad

on

Philippe Coutinho ska ansöka om portugisiskt medborgarskap. Detta för att underlätta för sin nya klubb Barcelona – eftersom att klubben då kan värva ytterligare en spelare till från länder utanför EU.

Det är tidningen Mundo Deportivo som skriver att brassen nu ska ansöka om nytt pass. Eftersom att Philippe Coutinho är gift med Aine Coutinho, som har ett portugisiskt medborgarskap, kan även han ansöka om ett dubbelt medborgarskap.

”Ja, jag kan få det genom att min fru har ett portugusikt pass”, säger han i en intervju med Mundo Deportivo.

När Coutinho väljer att starta processen kommer detta även att gynna FC Barcelona. I dagsläget får klubben enbart ha tre registrerade spelare som är är icke EU-medlemmar och dessa tre i dagsläget är Coutinho, Paulinho och det senaste nyförvärvet Yerry Mina. Både Leo Messi och Luis Suarez har även dessa dubbla medborgarskap, ett spanskt respektive italienskt, då den sist nämnde Suarez är gift med Sofia Balbi som har ett italienskt pass.

Skulle Coutinho nu välja att ansöka om dubbla medborgarskap, rapporterar tidningen att Barcelona vill ersätta den sista icke EU-platsen med Gremios Arthur. Den 21-årige mittfältaren har rapporterats till Barcelona under en väldigt lång tid – något som nu alltså kan komma att bli verklighet.

Se till att ta del av Unibets fantastiska odds på Champions League – Sätt in 100kr och få hela 500kr att spela för.
Till Unibet

Managed By Sportpanelen