fbpx
Connect with us

FC Barcelona

Spelarbetyg: En spelare sticker ut lite extra från söndagens match mot Eibar

Publicerad

on

Barcelona tog i dag tre nya poäng borta mot Eibar. En riktigt svårspelad plan medförde ett relativt lågt bolltempo och Eibar hade ett par vassa chanser under matchen – tills Fabian Orellana tog ett klumpigt andra gult och visades ut. Efter det hade Barcelona full kontroll över matchen.

Här kommer kvällens spelarbetyg:

 • 6. Ter Stegen – Sattes inte på prov så mycket, det var en hel del enkla skott som han tog hand om och hade tufft med ribbskottet som höll på att gå över honom. I övrigt en lugn eftermiddag för honom.
 • 7. Alba – Offensiv i sina löpningar som vanligt, men tar även hand om defensiven på ett strålande sätt. Bidrar på alla fronter idag och sätter även matchens andra mål och spiken i kistan.
 • 7. Umtiti – Som så många gånger kliver in och visar stabilitet och lugn i försvaret. Vinner det mesta och är svår att passera. Eibar fick det inte lätt när de försöker anfalla på han och Albas kant.
 • 8. Piqué – Matchens lirare idag där han står rätt hela tiden och täckte upp för Sergi Roberto som spelades bort alltför ofta. Visade sina ledaregenskaper när han drog igång laget, efter att Eibar öppnat strålande och satte hög press på Barcelona.
 • 6. Roberto – Kom inte riktigt upp i nivå idag. Blev bortspelad allt för ofta och hamnade på mellanhand flertalet gånger. Offensivt var han okej och visade prov på sin förmåga att kliva framåt.
 • 6. Busquets – Kändes inte riktigt som Busquets idag, spelade oftast väldigt säkert och förutsägbart, vilket ledde till att Eibar verkligen kunde sätta press på ett bra sätt. Utmärkt dock när han  får bollen på fötterna, där han kan lugna ner spelet väldigt bra.
 • 5. Rakitic – Var bra defensivt, men var alldeles för seg i det offensiva spelet. Det tog alldeles för lång tid att leverera bollen och spelade oftast fel. Försökte hitta fram med några långa raka bollar, men inte ens dessa gick hem idag.
 • 6. Paulinho – Höll ihop defensiven grymt bra och sprang väldigt bra offensivt när läge gavs. Lite för seg och blev ikappsprungen oftast. En hel del felbeslut även från hans sida, i form av passningar och dribblingar.
 • 6. Iniesta – Kändes som att Iniesta höll igen lite för att inte bli alltför trött inför CL matchen borta mot Chelsea, utan spelade lugnt och säkert och kontrollerade spelet väldigt bra.
 • 7. Messi – Är som bekant magisk i det mesta han gör, men hade en lugnare afton idag. Hittade Suarez med en otrolig passning som genererade matchens första mål, men missade en hel del lägen i slutet däribland en frispelning från Coutinho plus en stolpträff.
 • 7. Suarez – Sprang väldigt ofta rätt och i perfekt timing bakom Eibars höga backlinjen men förlorade alldeles för många dueller för att det ska vara en utmärkt insats. Satte matchens första mål efter Messis magiska passning genom att runda målvakten men i övrigt en helt okej insats från Suarez.

Avbytare:

 • 7. Coutinho – Kommer in och visar prov på fin teknik och var på spelhumör idag. Hittade fram till Messi med en grym chipp, där två försvarare blir bortgjorde samt en grymt krossboll som till slut ledde till 2-0 för Barca.
 • 5. Vidal – Kommer in och gör faktiskt inte så mycket väsen ifrån sig. Spelade fram bollen till Messi innan 2-0 målet, men i övrigt förlorade han väldigt många dueller mot Eibars vänsterback Cote.
 • Semedo – Spelade för lite för att betygsättas

Kommentera gärna era betyg i kommentarsfältet nedan, eller på vår Facebooksida – Barcelona Svenska Fans.

Betygsatt av Redaktionen

Managed By Sportpanelen