fbpx
Connect with us

Barcelonas överkörning av Girona resulterar i toppbetyg – Två spelare får full pott

Publicerad

on

Barcelonas-Uruguayan-forward-Luis-Suare

Trots ett baklänges mål en minut in i matchen blev det blev totalöverkörning av Barcelona FC under lördagens derby mot nykomlingen Girona på Camp Nou. Barcelonas stjärntrio; Lionel Messi, Luis Suarez och Philipe Coutinho gjorde hela sex mål efter att Gironas Portu gav gästerna ledningen. Här är våra spelarbetyg från matchen, betyg 1-10.

 • Ter Stegen 7 – Får en del av skulden på första målet efter misskommunikation med Umtiti men gör i övrigt en stabil match. Pricksäcker med fötterna samt så gör han två bra räddningar på slutet.
 • Alba 7 – Offensiv i sina löpningar och grym i defensiven i en match där han inte utmanades så mycket. Missade några mottagningar och passningar i sista tredjedelen men i övrigt stabil.
 • Umtiti 7 – Som Ter Stegen så får han en del av skulden vid det första målet men spelar upp sig under matchens gång och når upp till sin vanliga nivå.
 • Pique 7 – Stabil och gör allting väldigt enkel. Byttes ut i mitten av andra halvlek pga sin knäskada.
 • Semedo 7 – Semedo som idag gör kanske sin bästa match i Barca tröjan där han verkligen vågade ta för sig i offensiven. Löpte bra och löpte ofta rätt och ville verkligen framåt och anfalla. Kul och se och väldigt tråkigt med han skada och vi håller tummarna för att det inte är något allvarligt.
 • Busquets 7 – Var en faktor till att vi släppte in ett tidigt baklängesmål med sin misslyckade klack men spelade upp sig när han började hitta Messi men genomskärande passningar bakom deras mittfält.
 • Rakitic 8 – Rakitic som jag tycker gör en väldigt bra match där han verkligen vågar hitta lite längre passningar och lite passningar som skär igenom olika lagdelar. Utöver det så gör han även ett grymt jobb defensivt och samarbetar bra med Busquets på mittfältet.
 • Coutinho 9 – Våran nya stjärna som idag spelar den fotbollen man känner igen från Liverpool tiden där han spelade bra på små ytor, han hittade väggspel och såg allmänt synkad ut med resten av laget. Lägg därtill att han även gör sin första assist och första mål på Camp Nou i Barca tröjan.
 • Dembele 7 – Dembele som var tillbaka från skada såg väldigt instabil ut i början av matchen men ju mer matchen led desto mer växte han in i den. Han visar att han verkligen besitter en teknik som verkligen håller för Barca fotbollen. En spelare för framtiden så länge han behåller sig skadefri.
 • Suarez 10 – El Pistolero siktade in sig idag tidigt efter vårt baklängesmål och i samarbete med Messi så kunde han skjuta in 1-1 till oss. Han tar oss in matchen och avslutar sedan matchen med att göra ett hattrick. Våran målmaskin verkar vara tillbaka, nu hoppas vi det håller sig.
 • Messi 10 – Våran alldeles egna magiker som gång på gång gör saker som man alltid häpnas utav. Messi som levererar på nytt både assist och mål och ser till att vi kammar hem tre nya poäng. Det finns bara ett ord som kan beskriva hans insats. OTROLIGT!!
 • Matchens lirare Messi.

Efter 25 spelade matcher är Barcelona fortfarande obesegrade och leder ligan med 10 poäng före tvåan Atletico Madrid, som har en match mindre spelad.

Vad tycker ni om matchen och vilka spelarbetyg hade ni satt? Kommentera gärna nedan eller på vår Facebooksida.
/Redaktionen

Managed By Sportpanelen