fbpx
Connect with us

Spelarbetyg och matchrapport: Real Madrid – Alavés

Publicerad

on

Tydliga signaler fortsatte att skickas till Paris från Madrid i eftermiddags då Real Madrid visade prov på sin enorma kapacitet när man körde över Alavés med svensken John Guidetti på topp, som inte hade särskilt mycket att säga till om.

Matchstatistik:

Arena: Santiago Bernabéu.
Publik: 77,181.
Domare: Javier Estrada Fernández.

Skott: 25-11.
Bollinnehav %: 64-36.
Hörnor: 9-5.

Gula kort: Perez, Sobrino, Llorente.
Målskyttar: Ronaldo (44’), Bale (46’), Ronaldo (61’), Benzema (89’).
Assist: Benzema, Benzema, Vázquez.

Inför matchen

De två heta samtalsämnena i spanska pressen under den gångna veckan har varit snacket kring Gareth Bales vara eller icke-vara i Real Madrids framtid samt Dani Ceballos korta inhopp mot Leganés i hängmatchen i onsdags. Zinedine Zidane erkände direkt efter Leganés-matchen att det inte var schysst gjort mot Dani Ceballos och bad om ursäkt både privat och offentligt. Med de två snackisarna i bakhuvudet var det många som väntade spänt på att få se hur Zinedine Zidane skulle välja att figurera sin startelva inför eftermiddagens ligamatch mot Alavés.

Förutom att lagets förste kapten, Sergio Ramos, skulle saknas på grund av att han hade samlat på sig för många gula kort, visste vi på förhand att lagets andre kapten, Marcelo, skulle saknas på grund av skada. Även mittfältskuggarna Toni Kroos och Luka Modric stod uppskrivna på skadelistan sedan tidigare. Sent fick vi reda på att lagets mest framträdande spelare de senaste matcherna, Marco Asensio, hade problem med sina visdomständer och kunde således inte forma del av matchtruppen. I och med att de bägge kaptenerna saknades idag anförtroddes Cristiano Ronaldo ansvaret att bära kaptensbindeln, ett ansvar han skötte med bravur.

Slutligen valde Zinedine Zidane att starta med följande elva:
Navas; Carvajal, Varane, Nacho, Theo; Lucas, Casemiro, Kovacic, Bale; Ronaldo, Benzema.

Kvällens gäster tillika motståndare hade gått obesegrade de sju senaste matcherna i ligan och lyckats ta sig upp från ligans bottenträsk med hjälp av sin nye tränare Abelardo Fernández.

Med svensken John Guidetti på topp – som älskar att spela mot Real Madrid och Barcelona – figurerade Abelardo följande elva från start:
Pacheco; Ruano, Laguardia, Ely, Duarte; Pérez, Garcia, Torres, Pedraza; Guidetti, Sobrino.

Avspark

Med anfallstrion BBC på planen ville Real Madrid ta kommandot över matchen inledningsvis. Tyvärr blev det en tempofattig inledning under matchens första kvart då två längre skadeavbrott inte tillät spelet att flyta på.

När matchen väl kom igång dröjde det inte många minuter innan Karim Benzema serverades matchens första heta målchans efter en kontring som initierades av en bollvinst på egen planhalva av Mateo Kovacic. Fransosen halkade till vid avslutet och tappade således kontrollen över avslutet som gick utanför stolpen.
Innan bollen hade gått över kortlinjen hade mitt Twitter-flöde nästan fyllts av kvitter som beklagade sig över Karim Benzemas bristande skärpa framför mål.

Att Karim Benzema har fått flera rubriker i negativ mening under säsongen är långt ifrån en hemlighet, men idag skulle det bli ändring på saken. En spelsugen Karim Benzema skulle komma att vara högst inblandad i precis allt som uppstod i anfallsväg för Real Madrid under eftermiddagen och slutligen få stänga matchen med ett eget mål på kontot.

Doften av ett ledningsmål för Real Madrid spred sig i takt med att klockan tickade och anfall efter anfall radades upp. Real Madrids intensiva press tillät inte motståndarna att skapa särskilt många farligheter. John Guidetti var påpassligt framme och snodde bollen av Theo Hernandez för att få till ett avslut och Alfonso Pedraza hade senare ytterligare ett annat avslut som Keylor Navas slutligen kunde rädda. Mer än så skapade inte Alavés i anfallsväg under den första halvleken.

Real Madrids intensiva press och Benzemas spelsug gav slutligen utdelning i 44’ då Lucas Vázquez slog ett inlägg som styrdes fram till Karim Benzema. Karim Benzema tvekade inte på att klacka bollen på ett mycket elegant vis till Cristiano Ronaldo. Ballon d’or-vinnaren lade per automatik upp bollen på vänsterfoten och placerade in matchens första mål bakom den före detta Real Madrid spelaren som vaktade Alavés mål i eftermiddags, Fernando Pacheco.

Den övergripande känslan efter första halvleken var att Real Madrid verkligen var tillbaka i gammal storform igen. Det var organisationen, pressen och samtliga spelares fulla hängivenhet till matchplanen och taktiken som utgjorde skillnaden mot föregående insatser. Vi har sett att formen har varit stadigt uppåtpekande sedan årsskiftet, men att den skulle nå sin topp mot Alavés, en vecka innan returen mot PSG, vågade få ens drömma om.

Följande halvlek skulle komma att bli en gran fiesta på Santiago Bernabéu. Publiken hade knappt hunnit sätta äta upp sina bocadillos innan matchens lirare, Karim Benzema, snodde åt sig en boll på mittplan för att sedan servera Gareth Bale som iskallt kunde placera in bollen vid första stolpen.

Laget nöjde sig inte med 2-0 och fortsatte att köra över Alavés som såg ut att kippa efter andan. 51’ fick Karim Benzema ett mål bortdömt på grund av offside.

Tio minuter senare var Karim Benzema åter iblandad i ett anfall som avslutades med att Lucas Vázquez spelade in bollen till Cristiano Ronaldo som hade letat sig fram till sin favorityta i straffområdet. Att placera in bollen med högerfoten var ingen konst för världens bästa målskytt, Cristiano Ronaldo, och 3-0 var ett faktum.

I 73’ kunde vi äntligen sätta punkt för spekulationerna kring en möjlig Dani Ceballos-situation. När Zinedine Zidane utförde sitt första byte för matchen var det just Dani Ceballos som fick kliva in istället för Mateo Kovacic som hade stått för en fin insats i Luka Modric frånvaro. Bägge spelarna fick ovationer av publiken.

I matchens absoluta slutskede fälldes Gareth Bale i straffområdet och vad som följde tar plats bland de absolut vackraste aktionerna för säsongen. Cristiano Ronaldo är inte känd för att släppa ifrån sig straffar, särskilt inte när han behöver ett mål för att göra hattrick. Eftermiddagens och Portugals lagkapten visade oerhörd lagkänsla när han lämnade över straffen till Karim Benzema som oförtjänt såg ut att gå mållös från matchen. Fransosen som bortsett från att inte ha gjort något mål, hade stått för en fantastisk insats under matchen kunde således sätta spiken i kistan och 4-0 när han placerade in den följande straffen i nätmaskorna.

När domaren blåste av matchen konstaterades att tydliga signaler blivit sända till Paris och att Real Madrid lyckats med det fantastiska i att pricka storformen precis i det avgörande skedet för säsongen.

Matchens viktigaste:

– Samtliga spelare visade engagemang och organisationen såg nästintill felfri ut.

– Ronaldo fortsätter att göra mål.

– Hela BBC stod för en fantastisk insats och var inblandade i samtliga mål.

– Ronaldo uppmuntrade sina medspelare och visade många positiva gester mot sina lagkamrater under matchen, växer med bindeln på armen.

– Laget lyckades äntligen hålla nollan.

– Theo bevisade att han håller.

Spelarbetyg 1-5

Navas 4 – För omväxlingens skull fick Navas en relativt lugn match. Behövde sträcka ut ett par gånger och gjorde det fint. Fick äntligen hålla nollan.

Carvajal 4 – Fortsatte på inslagen väg med uppåtpekande form. Fyllde på som en frisk vind längst sin kant och vann bollar överallt.

Varane 4 – Il Roi har vuxit till sig och blivit auktoritär i backlinjen. Gör många spelare avundsjuka med sin fina teknik och spelsinne.

Nacho 4 – Senast han spelade ställdes han inför den otacksamma uppgiften att markera Neymar. Idag spelade Nacho istället för Sergio Ramos och skötte det med klass, som vanligt.

Theo Hernández 4.5 – Har tidigare under säsongen visat tveksam inställning och således blivit ifrågasatt om hur vida han verkligen är redo för att spela i Real Madrid. Krönte sina senaste fina prestationer med dagens klassinsats. Säker i försvaret och bröt igenom motståndarna likt en storm i anfallet.

Lucas Vázquez 4 – Assisterade, skapade, pressade och sprang. En av de som höjt sig mest de senaste matcherna.

Casemiro 3 – Belastades inte särskilt mycket defensivt och kunde fokusera mer på speluppbyggnad, vilket inte är Casemiros styrka. Relativt godkänd insats, behöver tona ned sina felpass.

Kovacic 4 – Skötte rollen som defensiv speluppläggare fint i Kroos frånvaro. 92% passningssäkerhet är inte fy skam.

Bale 5 – Han ska bara spela på vänsterkanten i ett rakt 4-mannamittfält. Det bara är så.

Benzema 5 – Fransosens bästa insats hittills och vi hoppas att det fortsätter i samma tonart framöver. Serverade Ronaldo och Bale till varsitt mål och fick stänga målskyttet i sista minuten.

Ronaldo 5 – Gjorde två typiska mål och skänkte osjälviskt straffen till Benzema när han själv hade möjlighet att skriva in ännu ett hattrick. Växer med lagkaptensbindeln, något värt att fundera över för Zidane? Syntes uppmuntra sina medspelare under hela matchen och pekade på Benzema efter första målet. Kreativ och livsfarlig i straffområdet, som vi är vana vid.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen