fbpx
Connect with us

Real Madrid tog en stark seger på Benito Villamarin

Publicerad

on

Det väntade en otroligt händelserik afton på Estadio Benito Villamarin i Sevilla, Andalusien när Real Betis tog emot Real Madrid i en match där bortalaget drog det längsta strået efter många om och men.

Startelvor:
Real Betis: Adán; Barragán, Mandi, Bartra, Amat, Júnior; Fabián, Guardado, Joaquín, Boudebouz; Loren. Avbytare: Lopez, García, León, Camarasa, Durmisi, Tello, Guerrero.

Real Madrid: Navas; Carvajal, Nacho, Ramos, Marcelo; Vázquez, Casemiro, Kovacic, Asensio; Bale, Ronaldo. Avbytare: Casilla, Varane, Theo, Ceballos, Modric, Isco, Benzema.

Matchstatistik:
Skott på mål: 6-10.
Skott utanför: 11-1.
Bollinnehav %: 57-43.
Hörnor: 7-5.
Offside: 0-5.
Gula kort: Carvajal, Barragán, Kovacic, Júnior, Ramos, Bale, Loren, Casemiro.
Domare: Jesús Gil Manzano.

Första halvleken

De blåklädda gästerna, Real Madrid, såg tidigt ut att revanschera sig mot Real Betis för förlusten i höstas på Santiago Bernabéu.

Marco Asensio som med stor säkerhet kommer att utgöra en viktig del av Real Madrids framtid, nickade in en retur från straffpunkten på Cristiano Ronaldos avslut i 11′.

Dock skulle hemmalaget, Real Betis, med en uppåtpekande formkurva, komma att koppla ett rejält grepp om första halvleken. Spelövertaget gav utdelning i form av två mål under en mycket kort period i slutet på halvleken. 33’ kom Aissa Mandis kvittering via nick och 37’ styrde Nacho oturligt in en mål i egen kasse efter att skottet redan hade letat sig förbi Navas.

Real Betis mittfält bestående av bland andra de två rutinerade herrarna; Joaquín Sanchez och Andrés Guardado, bjöd tillsammans med Boudebouz på en uppvisning av den gamla skolan då den förstnämnde var ett ständigt hot kring Real Madrids straffområde med hjälp av kvaliteten i sin högerfot. Vi kan bara konstatera att känsliga inläggsfötter är en underskattad bristvara i dagens fotboll.

Joaquín var väldigt nära att knorra in en frispark i krysset på sitt alldeles egna manér, lyckligtvis för Real Madrid sträckte Navas rejält på kroppen och kunde således göra en fantastisk räddning.

Säsongens nyförvärv Boudebouz såg stundtals ut att trivas extremt mycket på planen och gjorde livet surt för Casemiro och Mateo Kovacic. Guardado, å andra sidan, visade prov på enorm spelförståelse då han dikterade den första halvleken från sin numer permanenta tillbakadragna roll på mittfältet.

Gällande Real Madrid var sensationerna efter första halvleken negativt färgade, dels på grund av att Real Betis hade lyckats vända ställningen i matchen till sin egen fördel, dels på grund av att laget stundtals hade funnit sig rejält tillbakapressade och knappt haft en suck mot Real Betis övertag, men kanske mest på grund av att Marcelo tvingades att halta av planen efter en halvtimme med en befarad sträckning i baksidan av låret. Ett mycket dystert skadeavbräck för Real Madrid, som utan tvekan skulle må bra av att ha Marcelo i form för att ta sig an Paris Saint-Germain i den avgörande returen i åttondelsfinalen av Champions League.

Andra halvleken

Med en hel halvlek kvar att spela kom Real Madrid ut på planen och flyttade fram sina positioner. 50’ gav det utdelning då lagkaptenen Sergio Ramos åter kvitterade matchen med ett efterlängtat nickmål på en hörna, slagen av matchens lirare Lucas Vázquez. Matchen var återigen kvitterad och stämningen på Benito Villamarin var elektrisk.

En hel del Real Madrid-spelare hade befunnit sig helt under isen under första halvleken, t.ex. Dani Carvajal, Casemiro och Mateo Kovacic, och en del av de klarade av att höja sig under andra halvleken. Carvajal var en av de som höjde sig rejält i 59’ då han, efter ett samspel med Vázquez, löste upp sin kant och stormade fram, likt vi vande oss att se honom göra under den förra säsongen. Vidare spelade han fram till Asensio som hade sett till att befinna sig omarkerad inne i straffområdet för att sedan placera in ett vackert avslut med sin gyllene vänstersko. Underbarnet Asensios andra mål i matchen betydde tillika Real Madrids 6000:e mål i den spanska ligan. Stor symbolik i att just Asensio blev den som fick skriva in sitt namn under en så betydelsefull milstolpe i Real Madrids historieböcker.

När Real Madrid åter lyckades koppla ledningen i och med Asensios 2-3 mål, kände man att de inte skulle tappa greppet om matchen den här gången. Den känslan stärktes ytterligare 65’, då Casemiro serverade Ronaldo med en läcker chipp. Ronaldo begick inga misstag då han av gammal vana lade upp bollen på rätt fot och placerade in bollen i nätmaskorna bakom den före detta Real Madrid-målvakten Adán, som vaktade Real Betis mål i afton. Man kan tycka att Real Madrid bör klara av att bevaka en 2-4 ledning med 25 minuter kvar att spela, men det vitgrön-randiga hemmalaget hade annorlunda planer.

75’ gjorde både Zinedine Zidane och Quique Setién varsitt byte då Isco klev in istället för Gareth Bale, som hade fått slita under matchen utan att ha fått något uträttat trots att han hotade på djupet. Setién plockade ut Jordi Amat i backlinjen och plockade in bollvinnaren tillika Castilla-sonen Javi García i mittfältet istället. Fem minuter senare använde Setién sig av sina två sista byten då han plockade in Cristian Tello och Sergio León istället för Boudebouz och Guardado, som hade gjort sitt för matchen.

Bytena gav omgående önskad effekt då Júnior Firpo slog ett hårt inspel framför målet från sin vänsterkant mot andra stolpen. Flygandes, kom Sergio León som precis hade klivit in på planen, och stötte in bollen bakom en tveksamt agerande Navas.

Estadio Benito Villamarin var i rejäl gungning under de sista matchminuterna då ställningen stod 3-4 med fördel till huvudstadsklubben. Då använde sig Zidane av sitt sista byte och valde att stoppa in Karim Benzema istället för Ronaldo.

På tal om effektiva byten, dröjde det inte mer än endast två minuter innan Benzema äntligen kunde göra sitt tredje ligamål för säsongen efter ett läckert samspel med Vázquez.

När tilläggstiden hade tickat iväg blåste domaren av en mycket underhållande och händelserik match som slutade med tre poäng till Real Madrid, men kanske viktigast av allt – ett boostat självförtroende och lagmoral, som det ofta innebär att gå segrande ur en så pass tuff batalj som utspelades i Sevilla.

Värt att notera – Klubbens tusende målskyttar:

  • 1000 – Pahino vs Bilbao (1950).
  • 2000 – Gento vs Pontevedra (1963).
  • 3000 – Juanito vs Salamanca (1981).
  • 4000 – Zamorano vs Valladolid (1994).
  • 5000 – Guti vs Numancia (2008).
  • 6000 – Asensio vs Real Betis (2018).

Skrivet av:
Redaktör Marcos Riveros.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen