fbpx
Connect with us

André Gomes avslöjar: ”Jag lever i ett helvete”

Publicerad

on

Att André Gomes har haft det tufft på planen sedan han flyttade till Barcelona har knappast undgått någon. Nu har spelaren själv gått ut och berättat vilka mentala svårigheter han lever med dagligen som har bidragit till att han inte har kunnat njuta av att spela fotboll.

Det var i en intervju för tidningen Panenka som André Gomes, 24 år, berättade att han inte har kunnat njuta när han har spelat matcher. Det har till och med gått så långt att vid vissa tillfällen har rädslan för kritiken han har fått av fansen till och med hindrat honom att våga lämna huset.

“Mer än en gång har det hänt att jag inte har velat gå hemifrån. Det är rädslan för att folk ska titta på mig som gör att jag skäms för att gå ut.” – André Gomes.

Gomes förklarade att skammen får honom att spärra in sig själv och undvika att ha kontakt med någon. Hans vänner har uttryckt sin oro och har sagt till spelaren att han kör med handbromsen i.

“Det första halvåret (i Barcelona, red. anm.) var ganska bra men saker förändrades. Detta kanske inte är det helt korrekta uttrycket men det har förvandlats till ett levande helvete, för jag började uppleva mer press. Jag kan hantera pressade situationer väl, men jag trivs inte bra med pressen riktad mot mig själv. Jag får en dålig känsla under matcherna.” – André Gomes.

Vidare förklarade Gomes att han brukar må bra under träningarna. Han känner sig bekväm bland sina lagkamrater och pressen försvinner under träningarna vilket hjälper honom att slappna av. Däremot kan träningarna påverkas om han har spelat en match dagen innan, berättar Gomes själv:

“Det kan vara så att jag har spelat en eller två dagar innan och jag har kvar bilden av matchen i minnet, vilket inte tillåter mig gå vidare.” – André Gomes.

Inför kvällens stundande match mot Chelsea kommenterade lagkamraten, Sergio Busquets, och Barcelonas tränare, Ernesto Valverde, Gomes situation. Busquets avslöjade att det hade spekulerats en del och att de flesta redan visste att allt inte stod rätt till.

“Vi lagkamrater har alltid försökt hjälpa honom […], men i slutändan är det han själv som tvingas leva med det, den som tar med sig det hem är han.” – Sergio Busquets.

Lagets tränare, Valverde, underströk modet Gomes visade genom att våga prata om sitt problem offentligt. Vidare konstaterade Valverde att det Gomes upplever inte är unikt. Alla har gått igenom det och går igenom det, det är helt enkelt situationer som man måste bemöta och övervinna för att kunna fortsätta framåt, sa Valverde.

André Gomes stora avslöjande har lett till att en hel fotbollsvärld har skänkt honom sitt stöd. Spelaren svarade på stödet via en Tweet sent igår kväll:

“Tack så mycket för alla era meddelanden. Jag mår mycket bra och tänker endast på att bidra till att vi ska uppleva ännu en magisk afton på Camp Nou. Det är det enda viktiga!” – André Gomes tweet översatt från spanska till svenska.

Inför matchen har även Betfair ett kanonerbjudande för alla nya kunder, där ni kan ta del av 100% insättningsbonus upp till 1000 kronor. Ett erbjudande man inte vill missa inför matchen.

Så här gör du för att ta del av kampanjen:

  • Registrera ett konto på Betfair genom denna länk eller knappen nedan.
  • Skapa ett konto med kampanjkoden ZSKACJ och sätt in minst 100 kr.
  • Välj vilken bonus du vill utnyttja: 100-1000 kronor.

Gå till kampanj

Regler och villkor

  • Du måste vara en ny kund hos Betfair
  • Du måste vara MINST 18 år för att gå med.
  • Betfairs generella regler och villkor gäller
Matchinfo:
Vad: Barcelona – Chelsea, Champions League.
Var: Camp Nou.
När: 14 mars klockan 20.45.
Hur: Viasat Fotboll, Viaplay.se
Domare: D. Skomina (TJE)
Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen