FC BarcelonaFotboll

Ernesto Valverde: “Ousmane Dembélé har fantastiska egenskaper”

Tränaren hyllar sin yngling

Efter Barcelonas övertygande 2-0 seger mot Athletic Bilbao på Camp Nou igår, väljer tränare Ernesto Valverede att hylla sitt unga nyförvärv Ousmane Dembele för hans fantastiska förmåga att anpassa sig till spelet. 

Ernesto Valverde tycker att hans lag gjorde en väldigt fin match mot baskiska Athletic Bilbao. Han berättar att hans Barcelona var riktigt bra under den första halvan av matchen – men att laget gick ner lite i prestation under den andra halvan av matchen.

“Under den första delen av matchen var vi strålande, under den andra delen var vi inte lika starka. Ousmane Dembélé däremot, det är en spelare som har fantastiska kvalitéer.” säger Valverde på presskonferesen efter matchen.

Han menar också att Dembele har visat prov på riktigt fina kvalitéer den senaste tiden och att han tror att den unga anfallaren har en fin framtid framför sig.

“Jag tror att han fortfarande har mycket utrymme för förbättring. Han kommer från en annan typ av fotboll och här är han mer beroende av hur vi spelar. Positioneringen som Leo (Messi) eller Luis (Suarez) har, tvingar honom att spela mer anpassat efter dom. Han måste vänja sig med det. Men han har gjort väldigt framsteg under de senaste veckorna. ” berättar Valverede.

Här kan ni se presskonferesen efter matchen mot Bilbao:

Så här gör du för att ta del av kampanjen:

Tags

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *