fbpx
Connect with us

Andrés Iniesta: ”Jag är inte säker på att jag kan stanna kvar”

Publicerad

on

33-årige mittfältsgeniet Andrés Iniesta vet inte om han kommer stanna kvar i klubben i sitt hjärta efter säsongen. Han skrev på ett livstidskontrakt med klubben så sent som i oktober – men är osäker på en framtid i Barcelona om han inte kan prestera på den högsta nivån. 

Andrés Iniesta har den senaste tiden kopplats ihop med flyttrykten till både Kina och Manchester City. Den sistnämnda klubben mycket tack vare relationen med Pep Guardiola. Inför Spaniens möten med både Tyskland och Argentina berättade han om sina framtidsplaner på fotbollsplanen – och säger att VM troligtvis blir hans sista framträdande i den spanska landslagströjan.

Om jag stannar i klubben är det för att jag kan prestera 200%. Om jag lämnar är det för att jag känner att jag inte når upp till dessa 200% som jag vill ge klubben. Det är det som oroar mig. VM kommer eventuellt också att vara mitt sista framträdande i landslaget, säger Iniesta till El Larguero.

Han beskriver sin kärlek till Barcelona som staden och klubben som har gett honom allt i livet. Han meddelar även att många nya dörrar har öppnats för honom den senaste tiden.

Barcelona är klubben i mitt hjärta. Klubben som har gett mig allt. Kärleken från alla människor här, det är inte lätt. Jag inser att åldern inte är på min sida, men det finns flera olika alternativ inför framtiden och det är väldigt spännande.

Det kommer inte bli en fråga om kärleken till klubben. Det är en fråga om vad jag vill. Om jag lämnar är det enbart för att jag inte kan prestera mitt bästa som spelare och person för klubben.

På frågan om vart en potentiell övergång kan ske, så lämnade Iniesta ett klart och tydligt svar. Någonstans där den nya klubben inte kan möta Barcelona.

Alla scenarion är öppna, men en sak är säker. Jag kommer aldrig att gå till en klubb som möter Barcelona.

Mittfältaren har spelat totalt 33 matcher under Valverde den här säsongen och härnäst väntar ett bortamöte med Sevilla i La Liga den 31 mars. Efter det är det återigen dags för Champions League där Barcelona tar emot Roma på Camp Nou för ett första kvartsfinalmöte.

Ta även chansen att få hela 16.00 gånger pengarna på en svensk seger mot Chile på lördag – tillsammans med Barcelonas officiella bettingsponsor .

Så här gör du för att ta del av kampanjen:

  • Registrera ett konto på Betfair genom denna länk eller knappen nedan.
  • Skapa ett konto med vår exklusiva kampanjkod ZFBMBC.
  • Placera spelet att Sverige vinner.

Gå till kampanj

Regler och villkor

    • Du måste vara en nykund hos Betfair
    • Betfairs generella regler och villkor gäller
Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen