fbpx
Connect with us

Piqué avslöjar: ”Det enda vi gör i gruppchatten är att snacka skit om Real Madrid och Barcelona”

Publicerad

on

Alla fotbollsstjärnor är precis som du och jag. Det menar i alla fall Barcelonastjärnan Gerard Piqué i en lång intervju med The Players Tribune, där avslöjar han vad som egentligen skrivs i gruppchatten mellan spelarna i Real Madrid och Barcelona. 

Om du någonsin gått och funderat på vad fotbollsspelare egentligen gör på sin fritid, kanske du får svaret nu. Dom snackar skit i gruppchatter som alla andra. Skämt å sido. Barcelonas mittbacksgeneral Gerard Piqué berättar nu själv om aktiviteten i en gruppchatt som de spanska spelarna har, med spelare från både Real Madrid och Barcelona. Och det verkar inte direkt som att det är direkt frågor om taktik eller filosofier som diskuteras.

”Om du bara läser vad media säger, så tror du säkert att vi hatar varandra i Real Madrid och Barcelona. Men verkligheten är den att vi egentligen kommer bra överens och diskuterar både taktiker och vilka böcker vi läser till varandra. Haha, aldrig. Jag skojade! Allt vi gör i gruppchatten är att snacka skit om varandra i Barcelona och Real Madrid, säger Piqué till The Players Tribune.

Han berättar att tanken med gruppchatten var att skapa en dialog mellan de spanska spelarna när det inte var några landslagssamlingar, men att det konceptet spårade ur relativt direkt. Han berättade även att han döpte om gruppchatten nyligen till ”Congratulations”.

Det är helt briljant. Vi är som små barn. Framförallt nu när vi leder ligan med 15 poäng över Real Madrid. Jag har blivit riktigt kreativ i mina svar. Förra året när Real vann allting, var dom väldigt hetsiga. Dom snackade skit konstant – postade bilder med nakna överkroppar med #halamadrid osv.

Men nu är dom väldigt inaktiva och tysta i gruppen. Så jag har börjat fråga dom: ”Come on guys, why so serious?!”. Sen döpte jag om gruppchatten till Congratulations.

Piqué menar vidare på att alla spelarna är goda vänner sedan tiden i det spanska landslaget och även fast spelarna kan hata varandras klubbar, spelar dom för samma land och alla har samma dröm. Något som Piqué själv är väldigt stolt över. Han menar på att det går att skoja med varandra på ett plan men att det snabbt övergår till seriositet när dom väl springer ut på planen.
I den långa intervjun berättar han även om en rolig anekdot från tiden i Manchester United, där Roy Keane skrämde livet ur Piqué, när han hade glömt att stänga av vibrationerna på sin telefon.

”Jag sitter bredvid Roy Keane i omklädningsrummet. Jag var 18 år och ville inte ta någon plats för att störa stjärnor som Rio Ferdinand och Ryan Giggs. Plötsligt ringer min telefon. Den är på ljudlös, men vibrationerna är på. Keane letar som en galning vart ljudet kommer ifrån. Han skriker och frågar vems ”Bloody f****g phone is that?”

Jag var tvungen att tillsluta säga att det var min telefon som lät. Jag är ledsen. Roy lade armen om mig och sa att det var lugnt. NEJ. Jag skojade igen, han vart helt tokig och tappade det fullständigt. Han vart helt galen. Helt otroligt. Men det var en bra läxa trots allt.

Vill du läsa hela intervjun med Gerard Piqué kan du läsa den på engelska här.

Se även till att ta del av den fantastiska kampanjen som ger makalösa 16 gånger pengarna på en svensk seger mot Chile på lördag.

Så här gör du för att ta del av kampanjen:

  • Registrera ett konto på Betfair genom denna länk eller knappen nedan.
  • Skapa ett konto med vår exklusiva kampanjkod ZFBMBC.
  • Placera spelet att Sverige vinner.

Gå till kampanj

Regler och villkor

  • Du måste vara en nykund hos Betfair
  • Betfairs generella regler och villkor gäller

Se Alexis Sanchez hyllning till Zlatan Ibrahimovic och Victor Nilsson Lindelöf:

 

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen