fbpx
Connect with us

Allt inför kvällens heta möte mellan Juventus och Real Madrid

Publicerad

on

Juventus tar emot Real Madrid i den första matchen av dubbelmötet i Champions Leagues kvartsfinal lagen emellan. Det existerar en gedigen historik klubbarna emellan, något vi kommer att ge oss in på i den här artikeln samt att vi kikar på trupplistor och potentiella elvor – så klart. 

Den gamla damen mot den vita legenden. Två av Europas mest klassiska klubbar mot varandra. Skölden mot svärdet. Juventus mot Real Madrid. Låt det ligga och smälta på tungan ett tag. Låt smakerna kombinera med varandra, turas om att dominera smakpaletten och känn hur smakerna når ut till samtliga smaklökar över hela tungan. Som en måltid, sprängfylld av smaknyanser och olika färger. En liknande smakorgasm är ungefär vad vi har att se fram emot ikväll under mötet mellan Italiens mästare och Spaniens mästare. Dock väntar det en visuellt smakrik upplevelse som kommer att stimulera samtliga av våra sinnen istället för enbart våra smaklökar. En sak som är säker är att våra dopamin- och serotoninhalter kommer att slå volter under de stundande 90 minuterna.

Juventus…

…Har återtagit kommandot över den italienska serieledningen efter att ha lånat ut den till Napoli ett tag. De svartvit-randiga ser ut att vara på väg mot sin 200:e raka ligatitel. Nåja, sjunde raka om vi ska vara helt sanningsenliga. Visst är det en väldigt imponerande bedrift att vara så dominanta i en så anrik och klassisk liga som Serie A är. Men de sex raka ligatitlarna saknar guldkant, de saknar en europeisk guldkant, rent ut sagt saknar de ett Champions League-guld.

Frustrerade har Juventus tagit sig långt i turneringen ett flertal gånger de senaste säsongerna, men till slut har man oftast stött på sin spanska överherre. Det syftar inte enbart på Real Madrid, för Juventus var det laget som faktiskt slog ut just Real Madrid ur semifinalerna av Champions League säsongen 2014/15. Då gick man vidare och fick möta spanska Barcelona i finalen istället varpå man förlorade finalen mot spanjorerna. Året därpå var det dock tyska Bayern Munchen som var storleken för stora för Juventus men året efter det tog man sig hela vägen till finalen igen och tog dessutom ut sin hämnd på spanska Barcelona av bara farten, men vilka väntade i finalen må tro? Jo, Real Madrid. Som ett brev på posten kom ännu en finalförlust mot spanskt motstånd och ännu en finalförlust mot Real Madrid – den första kom ju 1998.

Vinster

Nu har inte Juventus förlorat alla finaler man har spelat i Champions League. 1985 vann Juventus över Liverpool i finalen, målskytt blev Michel Platini. Vad den matchen är mest ihågkommen för är de 39 personer som omkom i publiken när det utbröt kaos på läktaren varpå läktaren kollapsade.
Går vi till modern tid så tog Juventus sitt andra Champions League-guld 1996 mot Ajax efter en straffrysare. På vägen till den finalen slog Juventus ut Real Madrid…

Trots sina två Champions League-titlar har Juventus historiskt sett förlorat fler finaler än man har vunnit i Champions League. Hur frustrerat det än må verka så kvarstår dock faktum att Juventus inte har förlorat ett dubbelmöte mot Real Madrid under modern tid. Räknar vi inte in finalerna så måste vi gå hela vägen tillbaka till säsongen 86/87 för att hitta senaste gången då Juventus blev utslagna av Real Madrid i en utslagsrunda av Champions League.

Juventus presens

Idag tar Juventus emot Real Madrid på Allianz Stadium med hämnd i tankarna. Hämnd från förra säsongens final. För ett par stycken sedan läste vi vad som hände när ett hämndlystet Juventus ställdes mot Barcelona…

Mellan stolparna har man 40-åriga Gianluigi Buffon som, tro det eller ej, redan hade hunnit debutera i Parmas a-lag men inte hunnit flytta till Juventus senast de svartvit-randiga tog en Champions League-titel (1996). Enbart det gör att många känner sympatier för Juventus inför dagens möte. Många, om inte alla, unnar Buffon den maximala framgången i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering. Men vad räcker det till att ha en bra målvakt om inte hela laget fungerar? Låt oss ta en titt på Juventus trupplista inför ikväll:

1 Buffon, 2 De Sciglio, 3 Chiellini, 6 Khedira, 7 Cuadrado, 8 Marchisio, 9 Higuaín ,10 Dybala,11 Douglas Costa,12 Alex Sandro, 14 Matuidi, 15 Barzagli, 16 Pinsoglio, 17 Mandzukic, 22 Asamoah, 23 Szczesny, 24 Rugani, 26 Lichtsteiner, 27 Sturaro, 30 Bentancur.

Vad som drar till sig uppmärksamhet är att bosniern Miralem Pjanic som olyckligtvis är avstängd till dagens möte saknas i listan. Något annat som också drar till sig uppmärksamhet är att truppen innehåller två före detta Real Madrid-spelare i Sami Khedira och Gonzalo Higuain. Den sistnämnda kommer ha alla blickar riktade mot sig då han är lagets skyttekung och många förväntar sig att han är den som ska sänka sin före detta klubb. Paulo Dybala, som verkar ha hittat formen inför den här matchen, väntas få ett större ansvar i Juventus i Pjanic frånvaro. Pjanic har som bekant varit Juventus stora kreativa anfallsvapen under säsongen. Således skapar bosnierns frånvaro en rad frågetecken bland de som vill spekulera kring vilken elva Massimiliano Allegri kommer att forma Juventus med. Vad som verkar troligast är att talangen Rodrigo Bentancur får ansvaret att fylla luckan efter Pjanic. Om inte Allegri väljer att prova en 4-4-2 formation med Cuadrado och Douglas Costa på varsin kant.

Juventus potentiella elva:

Buffon; De Sciglio, Barzagli, Chiellini, Alex Sandro; Khedira, Bentancur, Matuidi; Dybala, Huguain, Douglas Costa.

Real Madrid…

… Kommer till matchen med helt annorlunda förutsättningar jämfört med Juventus. Enligt många fans har Real Madrid redan skänkt ligatiteln till Barcelona och har således enbart Champions League kvar att spela för denna säsong. Real Madrid har all press på sig att slå ut Juventus ur årets kvartsfinal och enligt många är det enda som kan rädda Zinedine Zidane och Real Madrids säsong en surrealistiskt tredje raka Champions League-titel.
Som ni läste längre upp har Real Madrid en krånglig give-and-take-relation till Juventus i Champions League. Man har vunnit finaler mot Juventus men inga dubbelmöten och Juventus-spöket börjar trots allt ta en allt mer konkret form. Om Real Madrid lyckas övervinna ännu ett europeiskt spöke – vi minns det tyska spöket – återstår att se, dock är det i stort sett ett krav för att inte publiken på Santiago Bernabeu ska börja kräva att huvuden ska rulla.

De mesta mästarna

Tolv Champions League-titlar varav de tre senaste har kommit under loppet av de fyra senaste åren. Det är en bedrift som ingen annan klubb är i närheten av och har gjort Real Madrid till en synonym för Champions League. Frågan är dock om Real Madrid ska bli den första klubben någonsin att ta tre raka titlar under modern tid. Man brukar säga att ju längre man är på toppen, desto värdefullare skalp blir man och det är definitivt något som gäller laget från den spanska huvudstaden. Det känns nästan omöjligt att inte spekulera kring en tredje titel trots att vi enbart befinner oss i kvartsfinalen av turneringen. Först måste man ta sig förbi ’La vecchia signora’ från Turin i dubbelmötet – något som inte skett sedan säsongen 86/87 – sedan måste man ta sig förbi semifinalerna för att slutligen vinna en final, så vi gör nog smartast i att spara på de spekulationerna ett tag till.

Real Madrid presens

Champions Leagues meste målskytt genom tiderna – Cristiano Ronaldo – vilades som bekant från helgens ligaspel mot Las Palmas och förväntas vara i toppform inför dagens match. Zidane har till skillnad från Allegri varken tagit hänsyn till några avstängningar eller skador när han tog ut sin trupp inför mötet. Den enda spelaren som rapporteras vara skadad är Nacho Fernandez – som opassande åkte på sin första skada i karriären mot Las Palmas i helgen – men han finns ändå med i Zidanes trupplista.

Real Madrid trupplista:

1 Keylor Navas, 2 Carvajal, 3 Vallejo, 4 Segio Ramos, 5 Varane, 6 Nacho, 7 Cristiano Ronaldo, 8 Kroos, 9 Benzema, 10 Modric, 11 Bale, 12 Marcelo, 13 Casilla, 14 Casemiro, 15 Theo, 17 Vázquez, 18 Llorente, 19 Achraf, 20 Asensio, 21 Mayoral, 22 Isco, 23 Kovacic, 24 Ceballos, 30 Luca.

Med hela truppen tillgänglig kan Zidane välja i stort sett vilken formation som helst inför dagens match. Fransosen kan välja 4-3-3 med BBC på topp, som var Real Madrids paraduppställning för ett par säsonger sedan. Dock har Zidane skiftat paraduppställningen till ett 4-4-2 under sin tid på tränarbänken, mest som följd av ett skadedrabbat anfall (läs: Bale) och för balansens skull. Med samtliga spelare i optimal form inför matchen finns det i stort sett ingen som ”bör” bänkas utan Zidane har fritt fram att plocka ut de elva mannar han tror mest på.

Real Madrids potentiella elva:

Navas; Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo; Modric, Casemiro, Kroos, Isco; Benzema, Ronaldo.

Spanska tidningen As hade en omröstning om vilken elva läsarna ville se där 17.439 personer deltog. De som deltog i omröstningen gjorde ett tydligt statement: de vill hellre se Marco Asensio från start än Karim Benzema. Mallorca-födde underbarnet fick hela 10.375 röster medan Benzema endast fick 3.901 röster. Till och med Lucas Vázquez har mer förtroende bland läsarna (5.524 röster).

Matchen

Den första halvan av slaget mellan Italiens och Spaniens största klubbar de senaste åren utspelas på Allianz Stadium i Turin klockan 20:45, 03-04-2018. Kvällens domare blir den rutinerade turken Cuneyt Cakir som har varit med på den högsta nivån sedan 2006 och har dömt så många stormatcher, bland annat semifinalen förra säsongen mellan Real Madrid och Atletico Madrid. I Spanien titulerar man mötet som ”Skölden mot svärdet” och syftar då självfallet på Juventus majestätiska försvar och Real Madrids sylvassa anfall.

Det väntar en dramatisk match var bägge lagen har stor press på sig från sina respektive fans att ta sig vidare till nästa fas av turneringen, dock av helt skilda anledningar. Vilka som skapar sig bäst utgångsläge inför den avgörande matchen som kommer spelas på Santiago Bernabéu om en vecka återstår att se. En sak som är säker är att spänningen kommer vara vriden till max, likaså underhållningen och kvaliteten på spelet.

Fem senaste möten mellan Juventus och Real Madrid:

2013-10-23 Real Madrid – Juventus 2:1 (Gruppspel)
2013-11-05 Juventus – Real Madrid 2:2 (Gruppspel)

2015-05-05 Juventus – Real Madrid 2:1 (Semifinal)
2015-05-13 Real Madrid – Juventus 1-1 (Semifinal)

2017-06-03 Juventus – Real Madrid 1-4 (Final)

Till kvällens match erbjuder Betfair otroliga 13 gånger pengarna på en hemmaseger för Juventus samtidigt som de även erbjuder 12 gånger pengarna för de regerande mästarna Real Madrid. Nedan kan du ta del tre enkla steg för att kvalificera dig till erbjudandet.

Så här gör du för att ta del av kampanjen:

  • Registrera ett konto på Betfair genom denna länk eller knappen nedan.
  • Skapa ett konto med vår exklusiva kampanjkod ZFBMBG.
  • Placera spelet att Real eller Juve vinner.

Gå till kampanj

Regler och villkor

  • Du måste vara en nykund hos Betfair.
  • Betfairs generella regler och villkor gäller.
  • Vid eventuell vinst får du din insats tillbaka i kontanter, resterande belopp i gratisspel.

 

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen