fbpx
Connect with us

Guti meddelar att han lämnar Real Madrid

Publicerad

on

Den före detta Real Madrid-spelaren och numera ungdomstränaren, Guti, avslöjar att han lämnar klubben efter säsongen om han inte flyttas upp till Castilla.

Guti började sin tränarkarriär säsongen 13/14 då han tog ansvaret över ’Cadete’ – motsvarande U-16. Sedan dess har Guti klättrat upp längst karriärstegen i Real Madrids ungdomsfabrik – ’La fabrica’.

Gutis karriärsstege som tränare i Real Madrids ungdomslag:

13/14 – Tog över Cadete.
15/16 – Flyttades upp till Juvenil B.
16/17 – Flyttades upp till Juvenil A.
18/19 – ???

Framgångar med Juvenil A

Sedan Guti tog över Juvenil A har Real Madrids motsvarighet till U-19 fått fira fina framgångar.

Guti ledde laget till semifinal i UEFA Youth Leage (Champions League för ungdomar). Juvenil A lyckades även ta en historisk dubbel under Guti då de vann Copa del Rey för ungdomar samt Copa de Campeones – en miniturnering med de åtta mästarna från sina respektive ligor, en bedrift klubben aldrig klarat av tidigare.

Söker ny utmaning

Under en intervju med det spanska tv-programmet ’El Chiringuito’ avslöjade Guti att han söker nya utmaningar.

-Jag blev erbjuden att fortsätta i Juvenil A en säsong till, men jag vill ha en ny utmaning. Jag tror att Florentino Perez redan är underrättad om detta, sa Guti i programmet ’El Chiringuito’.

Det finns en liten möjlighet att Guti stannar kvar i Real Madrids organisation. Dock ser inte tränaren själv den möjligheten som särskilt stor:

-Om jag ska fortsätta i Real Madrid så ska det vara i Castilla (b-laget) och där finns det redan en bra tränare som heter Solari, kommenterade Guti om möjligheten att stanna kvar i Real Madrid.

Erbjudanden utifrån

Guti har inte bestämt sig för vad han ska göra näsa säsong dock ligger det en del erbjudanden på bordet, enligt honom själv.

-Jag väntar på ett riktigt bra erbjudande. Jag har ett par från utlandet, lät Guti avslöja.

Öppnar för en återkomst till Real Madrid i framtiden

Enligt Guti själv är det inte ett definitivt farväl från klubben, utan det är endast ett steg närmre a-lagets tränarbänk:

-För mig är det en dröm att träna Real Madrid (a-laget) i framtiden. Men det finns stunder då vägarna separeras lite, trots det kommer jag alltid att hålla på Real Madrid. Jag behöver utvecklas, det är inte som när man var spelare och kunde stanna många år i en och samma klubb. Nu känner jag mig redo att anta nya utmaningar.

Hemligheten till hur han ska övertyga president Florentino Perez om att han är rätt man att ta över efter Zinedine Zidane i framtiden, är enligt honom själv följande:

-Vägen är att att göra allting bra, uppnå bra resultat oavsett var man är och att mitt sätt att jobba på ska stämma överens med vad klubben (Real Madrid) är ute efter.

Santiago Solari får fortsatt förtroende trots motgångar

Castilla – Real Madrids b-lag – håller för tillfället till i Segunda B vilket motsvarar Spaniens tredjedivision. Med tre matcher kvar placerar sig Santiago Solaris lag på en tionde plats i tabellen.

Real Madrid Castilla i ligan hittills:

POS  SM  V  O  F  MG  MI  MS  P
#10    35   12  12 11  47    35 +12  48

Klubbens ambitioner är alltid att försöka ta sig upp en division, något som Solaris lag har misslyckats med denna säsong. Denna säsongen har präglats av lagets oförmåga att förvalta de många målchanserna som skapas, för att sedan släppa in slarviga mål.

I spansk media kallas årets upplaga av Castilla för ’laget som kommer fram 1001 gånger utan att få bollen över linjen”.

Trots motgångarna tyder allt på att Solari får fortsatt förtroende till nästa säsong med.

 

 

 

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen