fbpx
Connect with us

Spelarbetyg: Navas och Benzema frälste Real Madrid hela vägen till final

Publicerad

on

Real Madrid kom till matchen med en 2-1 ledning mot Bayern Munchen i Europas klassiker. Matchen kom att bli en rejäl nervkittlare då Bayern Munchen fick ett tidigt mål och satte ett rejält tryck mot Real Madrids straffområde. Tack vare en heroisk målvaktsinsats och en en minnesvärd anfallsinsats kunde dock Real Madrid dra det längsta strået tillslut. 

Här är spelarbetygen från den avgörande semifinalmathchen:

 • Navas 5 – Planens absoluta gigant. Costaricanen gjorde åtta(!) räddningar och åtminstone hälften var av YouTube-klass. Agerade med stor säkerhet i luftrummet och med reflexer som tagna direkt ur en Marvel-film. Real Madrid har väldigt mycket att tacka Navas för sin tredje raka Champions League-final.
 • Lucas Vázquez 2 – Matchens vikarie var nog den som längtade efter slutsignalen mest av alla på planen. Lyckades inte lura någon att han trivdes som högerback och tappade både sin position och sin markering flertalet gånger. Det positiva var att när han väl gjorde rätt var han väldigt trygg med bollen.
 • Varane 4 – Skötte sitt jobb utan att sticka ut. Gick bort sig en gång, turligt nog fanns Navas på plats då. Såg till att hålla tätt tillsammans med sin mittbackskollega. Brukar ha högre passningssäkerhet men i och med att Real Madrid blev tillbakatryckt större delen av matchen hamnade siffrorna endast på 76%. Spelade upp sig
 • Sergio Ramos 3,5 – Inledde matchen på värsta tänkbara sätt: misstag som ledde till ett tidigt mål för Bayern Munchen. Visade prov på fantastiska ledaregenskaper då han genast lyfte sig själv och var säkerheten själv under den resterande matchen. Jobbade för två.
 • Marcelo 3 – Målskytten från första matchen gjorde en assist redan efter 10 minuter. Blev inte så mycket mer samba än så från Marcelos sida som fick ägna sig mycket mer åt den uppgift han ogillar mest, nämligen att försvara. Första målet kom via Marcelos kant då han agerade passivt i presspelet.
 • Modric 2 – Slet verkligen och ville men fysiken är inte riktigt vad den var en gång i tiden. Hade en ovanligt hög procent på felpassnningarna. Fick stort defensivt ansvar då han hjälpte Vázques hela tiden. Modric starkaste egenskaper brukar visa sig när han har bollen vid fötterna, dock blev det inte så den här gången.
 • Kovacic 3 – Bäst i mittfältet då han ständigt täckte ytor och var säker som vanligt med bollen. En viktig avlastningspunkt för laget.
 • Kroos 2 – Osynlig större delen av matchen och hade det svårt under press. En risk i en match då laget trycks bakåt då han ofta är passiv i defensiven. Passar sällan fel dock och avslutade matchen med 90% passningssäkerhet.
 • Asensio 2,5 – I och med Iscos skada fick Asensio chansen från start. Gjorde ett bra jobb utan bollen, ett jobb som tyvärr gjorde att det inte fanns tillräckligt med energi kvar för jobbet med boll. Nyttig match att ha i bagaget för underbarnet.
 • Benzema 4,5 – Fransosens absolut mest minnesvärda insats för säsongen. Två totalt avgörande mål som ser till att Real Madrid spelar final för tredje året i rad. Kan inte minnas sist jag såg Benzema så pigg och fylld av självförtroende. Petningen senast kan ha gjort gott?
 • Cristiano Ronaldo 2 – Osynlig under större delen av matchen. Fick en given målchans då han fick stå omarkerad vid borte stolpen vid ett inlägg men lyckades inte få bollen på mål.

Inhoppare:

 • Bale 2 – Kom in i 72′ då Zidane gick från en 4-4-2 formation till en 4-5-1 formation. Fick inte mycket uträttat offensivt, blev dock felaktigt avvinkad för offside vid ett friläge.
 • Casemiro 2 – Inbytt i 73′ istället för Kovacic och gav en större defensiv trygghet för laget. Lyckades plocka på sig ett gult kort under sin korta period på planen.
 • Nacho – Sågs värma upp redan i 20′ men byttes inte in förens 88′.
Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen