fbpx
Connect with us

Gerard Deulofeu – bortglömd i Barcelonas guldfirande

Publicerad

on

Igår kväll slog FC Barcelona Deportivo la Coruna med 4-2 och säkrade därmed ligaguldet. Förlusten innebar i sin tur att Deportivo åkte ur den spanska högstadivisionen.

Medan Barcelona firade guldet på Riazors gräsmatta satt förkrossade Deportivo-fans och grät på läktaren. Sedvanligt delades ’mästartröjor’ ut bland Barcelona-spelarna och för att hedra de inblandade hade man tryckt en lista med namn på spelarna som var med och tog guldet på ryggen.

Gerard Deulofeu – det bortglömda barnet

Den egna produkten – Gerard Deulofeu – hämtades tillbaka från Everton inför säsongen men såldes återigen, denna gång till Watford, efter endast sex månader i FC Barcelona. Spelaren deltog i 17 ligamatcher under sina sex månader i klubben och var, om man frågar honom själv, högst delaktig i ligaguldet. Därav slogs Deulofeu av chocken när han insåg att hans namn inte fanns med i listan på mästartröjan. Deulofeu svarade med en tweet där han påpekade att åtminstone ”1/2” av ligan också tillhör honom:

Andra bortglömda namn

Javier Mascherano tillbringade hela åtta säsonger i FC Barcelona och hann bli en viktig kugge i försvaret innan åldern hann ta ut sin rätt på kroppen. I januari flyttade Mascherano till den kinesiska ligan för att fylla på bankfacket innan skorna läggs på hyllan. Mascherano hann däremot spela hela 11 matcher innan flyttlasset bar iväg till fjärran öst, och inte heller fanns hans namn med på mästartröjan. Dock har inte Mascherano uttryckt något missnöje kring detta.

Andra spelare som spelade en ligamatch eller mer som inte kom med på listan är: Arda Turan (1) och José Arnáiz (5).

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen