fbpx
Connect with us

FC Barcelona: Allt inför kvällens ’El Clásico’ på Camp Nou

Publicerad

on

FC Barcelona har redan korats som ligamästare av den spanska ligan och vunnit Copa del Rey innan säsongen är färdigspelad. Nu siktar Valverdes spelare in sig på att få med sig ännu en skalp från Real Madrid innan man rundar av och går mot en ”perfekt säsong” i ligan.

Man ska inte tro att spelarna har tagit ett tidigt sommarlov bara för att två guld redan är säkrade. Kvar har man nu säsongens, på förhand, tuffaste motstånd. FC Barcelona slog Real Madrid med 0-3 i första mötet och utökade därmed försprånget i ligan så pass mycket att det var omöjligt för Real Madrid att komma ikapp. Vad har man då att spela för i morgondagens möte?

Ta chansen att få 8 gånger pengarna plus en exklusiv Barcelona t-shirt inför El Clásico!

Obesegrade

FC Barcelona har sprungit igenom ligans hittills 34 spelade matcher utan en enda förlust. Inbakat i de 34 matcherna hittar vi så många som 26 segrar och 8 oavgjorda, vilket reflekterar den fantastiska säsong som FC Barcelona har bakom sig. Den största motivationen för spelarna inför matchen är utan tvekan att gå igenom en hel ligasäsong utan en enda förlust. FC Barcelona tangerade Real Sociedads rekord från säsongen 1979-80 på antal matcher obesegrade. Dock räknas sju matcher från förra säsongen in i det rekordet. Att gå en hel ligasäsong obesegrad har bara hänt två gånger tidigare i historien: Atletic Bilbao 1929-30 och Real Madrid 1931-32. Värt att notera är att man endast spelade 18 matcher i ligan per säsong då.

Lag i Europa som har gått igenom en hel ligasäsong obesegrade:

AC Milan 1991-92
Fabio Capello förde ett oslagbart AC Milan till ligaguld. Sammanlagt hann AC Milan spela 58 ligamatcher i rad innan de åkte på en förlust.

Ajax 1994-95
En ung Luis van Gaal ledde Ajax till en perfekt ligasäsong. Intressant är att Ajax även vann Champions League den säsongen, obesegrade även där.

Arsenal 2003-04
Arsenals ’invincibles’ går till historien som Wengers mästerverk. ”Vi har spelat vacker fotboll och underhållit folk som älskar fotboll”, var Wengers ord efter säsongen.

Juventus 2011-12
Del Pieros sista säsong går till historien som säsongen då Juventus gick obesegrade genom hela säsongen. Värt att notera är att det var första säsongen i den nybyggda Juventus Stadium.

Ta chansen att få 8 gånger pengarna plus en exklusiv Barcelona t-shirt inför El Clásico!

Andrés Iniestas sista ’Clásico’

Den lille magikern har spelat 37 matcher mot Real Madrid. Förra veckan gjorde han sin flytt från Barcelona officiell därav kan detta bli hans sista match mot Real Madrid. Iniesta har haft en del skadekänningar på sistone, därav är hans deltagande i matchen osäker:

– Jag hoppas att han kommer kunna spela. Igår var han med i en del av träningen och idag kommer han delta i hela träningen. Jag kommer att prata med honom för att se hur han känner. Om han känner sig bra och återställd kommer han att vara disponibel men han känner till vilken nivå man måste ligga på i den här typen av matcher, sa Ernesto Valverde under dagens presskonferens.

Ta chansen att få 8 gånger pengarna plus en exklusiv Barcelona t-shirt inför El Clásico!

License to kill

Barcelona kommer alltså väldigt taggade till matchen med målet att behålla sin obesegrade svit vid liv samt att ge Iniesta en fin avskedsmatch mot Real Madrid. Hedern i att slå de regerande ligamästarna tillika värsta rivalerna i bägge mötena under en ligasäsong är en tredje aspekt som säkerligen kommer se till att Valverdes ger sina spelare licens att döda under matchen.

Matchen…

… Och jakten på Barcelonas perfekta säsong spelas på söndag (2018-05-06) kl. 20.45. Domare blir Alejandro Hernandez Hernandez. Är du en fotbollsälskare bör du avboka allt du har inplanerat på söndagkväll för att inte missa matchen. Oavsett matchens betydelse förväntar vi oss alltid underbar fotboll av högsta kvalitet när dessa lag möt, och sällan blir vi besvikna. 

Ta chansen att få 8 gånger pengarna plus en exklusiv Barcelona t-shirt inför El Clásico!

Så här gör du:

 • Skapa ett nytt konto hos Betfair via denna länk.
 • Sätt in och spela för minst 100 kronor.
 • Fyll sedan i formuläret nedan för att få tröjan.

 • Regler och villkor för kampanjen:
  • Detta erbjudande gäller fr.o.m måndag 2018-05-04 till matchstart.
  • Du måste sätta in och lägga spel för minst 100 kronor hos Betfair för kunna vara med i kampanjen. Du behöver INTE vinna ditt spel för att få tröjan.
  • Endast 50 kronor räknas till kampanjen med oddsboosten. Du måste placera de resterande 50kr på ett valfritt spel (totalt måste 100 kronor spelas för om du vill ha en exklusiv tröja).
  • Du måste skapa ett nytt konto hos Betfair.
  • Du måste vara minst 18 år för att delta.
  • Leveransen på tröjorna är upp till 14 dagar.
Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen