fbpx
Connect with us

Real Madrid: Allt om kvällens heta ’El Clásico’

Publicerad

on

För Zinedine Zidanes lag återstår att ta sig igenom en sista orkan innan den franske kaptenen kan styra sin skuta vidare mot slutdestinationen i horisonten, horisonten där den efterlängtade finalen i Kiev mot Liverpool väntar.

Tidigare under veckan slog Real Madrid ut Bayern Munchen och tog sig vidare till Champions League-finalen för tredje året i rad och femte gången på fyra år. Barcelona korades som segrare av La Liga 2017-18 redan i förra omgången och frågan som råder inför ligans 36:e omgång lyder: hur taggade Real Madrid kommer komma till säsongens sista ’clasico’-möte mot FC Barcelona?

Nu får alla Madridistas 18(!) gånger pengarna plus en Real Madrid-tröja inför El Clásico här.

Real Madrids tre morötter inför matchen:

1. Sätta stopp för Barcelonas perfekta säsong

Med blytunga ben kliver spelarna in i den absoluta slutfasen av säsongen och en av de viktigaste prioriteringarna kan tänkas vara att inte dra på sig någon skada innan finalen mot Liverpool. Trots det har trots allt Real Madrid möjligheten i egna händer att hindra sina värsta rivaler – FC Barcelona – från att göra vad som kallas ”en perfekt säsong”. Barcelona har gått obesegrade genom hela ligaspelet hittills och det på bland annat Real Madrids bekostnad…

2. Revansch

…Det första mötet mellan Barcelona och Real Madrid i ligaspelet för säsongen slutade 0-3 i Barcelonas favör på Real Madrids hemmaplan – självaste Santiago Bernabéu. Det var en händelserik match var gästerna från Katalonien slutligen drog det absolut längsta möjliga strået.

Inför säsongen var de flesta experter överens om att favoritskapet för ligaguldet skulle ligga på Real Madrid, ett favoritskap som möjligtvis steg spelarna åt huvudet då de tidigt hamnade på efterkälken i tabellen.

Samma experter som hade gett Real Madrid favoritskapet på förhand var nästintill unisont överens om att Real Madrids guldchanser försvann i och med förlusten mot FC Barcelona på Santiago Bernabéu. Nu har dock Real Madrid sin chans att revanschera sig mot samma lag som spräckte ens gulddrömmar, samtidigt som man spräcker deras drömmar om en perfekt säsong.

3. Moralen inför finalen

Den 26:e maj väntar Champions League-finalen i Kiev mot Liverpool dock det är nästintill omöjligt för Real Madrids spelare att inte tänka på finalen redan nu. Ligan är redan avgjord och det enda som egentligen kommer stå på spel på söndag är egentligen äran i viss mån. Dock får man inte underskatta betydelsen av hur lagets moral skulle kunna påverkas av matchens utfall.

Real Madrid skulle kunna använda en seger mot Barcelona som ett kvitto för att laget är på rätt väg inför finalen. En förlust skulle dock kunna att sätta myror i huvudet på vissa spelare och plantera en viss oro inför finalen, vilket är något man absolut vill undvika.

Nu får alla Madridistas 18(!) gånger pengarna plus en Real Madrid-tröja inför El Clásico här.

Zinedine Zidanes anledning att vinna

Efter att Real Madrid slog ut Bayern Munchen ur Champions League publicerade spanska tidningen ABC en artikel där det stod att Zidane tänkte ställa upp med en elva fylld av reserver mot Barcelona. Enligt artikeln skulle Zidane ha haft en sittning tillsammans med de viktiga spelarna i truppen och frågat hur vida de skulle kunna tänka sig att stå över matchen mot Barcelona för att inte åka på någon onödig skada.

Nu har dock en nyhet läckt ut om att Zidane kommer att satsa på att vinna matchen och kommer därför att ta ut sin bästa tillgängliga trupp. Allt för att avsluta veckan man slog ut Bayern München och tog sig vidare till final för fjärde gången på fem år, med guldkant.

– Det råder en positiv stämning i truppen och vi kommer till matchen med ett bra resultat i ryggen. Vi känner oss starka och väl utvilade efter Champions League, vi är helt redo för El Clásico, sa Zinedine Zidane inför matchen.

El pasillo-gate

Det har varit mycket snack om ifall Real Madrid kommer att hylla ligamästarna FC Barcelona med en ’pasillo’ eller inte. På presskonferensen inför matchen fick Zidane återigen frågan och svarade med ett utförligt svar:

– Låt mig vara tydlig nu. Det är inte jag som bestämmer att vi inte ska ge de en ’pasillo’. Jag tycker inte det var viktigt för de (Barcelona) skulle ge oss en ’pasillo’ efter att vi hade vunnit VM för klubblag. Det finns folk som påstår att det var för att de inte var med i turneringen, men för att få vara med i VM för klubblag måste man vinna Champions League och där var vi alla med och tävlade, svarade Zidane tydligt.

Vidare fick Zidane frågan om ’el pasillo’  är en gest av respekt eller en förnedring?

– Varken eller. Jag vill inte ändra på något. Jag har förklarat vad som har skett. Det fanns en gammal tradition men den bröts nyligen. Vi kan inte säga att det var Real Madrid som bröt den, svarade Zidane.

Nu får alla Madridistas 18(!) gånger pengarna plus en Real Madrid-tröja inför El Clásico här.

Sjukstugan
Som symptom av det täta matchschemat har Real Madrid drabbats av en del skador på sistone. Bland annat tvingades Nacho stå över returmötet mot Juventus samt bägge matcherna mot Bayern Munchen.

En annan försvarare, Dani Carvajal, anslöt till sjukstugan efter att ha dragit på sig en skada under första matchen mot Bayern München. Därefter var det Isco som checkade in i sjukstugan och efter den senaste matchen fick den skadade skaran även sällskap av Varane i den förbannade stugan.

Tre viktiga försvarare samt lagets kreativa länk mellan mittfältet och anfallet dras alltså med skador och riskerar att missa söndagens match mot FC Barcelona.

Enligt de absolut senaste rapporterna ser det dock allt ljusare ut. Varane ska ha genomfört den senaste träningen tillsammans med resten av laget och likaså Nacho. Tyvärr ser Isco ut att definitivt missa matchen då han genomförde uppvärmningen med laget men fick avsluta vid sidan av.

– Varane och Isco är i tillräckligt bra skick för att resa till Barcelona imorgon och vi får se om det blir några ändringar imorgon. Vi tar oss an matchen som vanligt, känner någon spelare av något så kommer vi inte chansa och vi har många spelare som kan hoppa in istället, sa Zidane angående skadesituationen i laget.

Matchen…

… Spelas i dag, söndag, klockan 20.45. Domare blir Alejandro Hernandez Hernandez. Är du en fotbollsälskare bör du avboka allt för att inte missa morgondagens match. Oavsett matchens betydelse kan vi alltid förvänta oss underbar fotboll av högsta kvalitet.

Nu får alla Madridistas 18(!) gånger pengarna plus en Real Madrid-tröja inför El Clásico här.

Så här gör du för att ta del av kampanjen:

 1. Skapa ett nytt konto hos Betfair via denna länk.
 2. Sätt in och spela för minst 100 kronor.
 3. Fyll i formuläret nedan för att få tröjan.

1. Skapa ett nytt konto hos Betfair:

 • Klicka här: Betfair – Få otroliga 18 gånger pengarna på Real Madrid

2. Gör en insättning och spela för minst 100kr.

Du måste skapa ett nytt konto och sätta in samt lägga ett spel för minst 100kr hos för att få tröjan. Registreringen av ditt nya konto kan enbart göras via länkarna i artikeln för att ta del av erbjudandet. 50 kronor kommer att räknas till kampanjen med oddshöjningen från Betfair – de resterande 50 kronorna måste du placera på ett valfritt spel för att få tröjan. 

3. Fyll i dina uppgifter:

Fyller du i denna kontaktform får du även en exklusiv supportertröja från vår nya webshop. Vi behöver dina uppgifter för att kunna verifiera att du har registrerat dig via länkarna ovan och för att sedan skicka din tröja på posten.

 • Regler och villkor för kampanjen:
  • Detta erbjudande gäller fr.o.m måndag 2018-05-04 till matchstart.
  • Du måste sätta in och lägga spel för minst 100 kronor hos Betfair för kunna vara med i kampanjen. Du behöver INTE vinna ditt spel för att få tröjan.
  • Endast 50 kronor räknas till kampanjen med oddsboosten. Du måste placera de resterande 50kr på ett valfritt spel (totalt måste 100 kronor spelas för om du vill ha en exklusiv tröja).
  • Du måste skapa ett nytt konto hos Betfair.
  • Du måste vara minst 18 år för att delta.
  • Leveransen på tröjorna är upp till 14 dagar.
Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen