fbpx
Connect with us

Silly Season: James Rodriguez – comeback i vitt

Publicerad

on

James Rodriguez uppges vara mer än villig att dra på sig den vita tröjan. Zinedine Zidanes farväl kan innebära att Real Madrid gör ett försök att ta tillbaka colombianen på Julen Lopeteguis begäran.

Den colombianska superstjärnan James Rodriguez ingick inte alls i Zinedine Zidanes planer och lånades således ut till tyska klubben Bayern Munchen inför den förra säsongen. Avtalet mellan klubbarna innebar att James ska spela för Bayern Munchen på lån under två säsonger, därefter har tyskarna en möjlighet att köpa loss spelaren till en total summa på €55 miljoner utan att behöva ett godkännande från Real Madrid.

Ville inte lämna

I och med Cristiano Ronaldos flytt till Juventus har en möjlighet för James återkomst öppnats och spelaren rapporteras vara nästintill besatt av tanken att återvända. Under sin tid i Real Madrid påpekade han ofta att hans dröm var att lyckas i Real Madrid och att han var reda att göra allt för att uppfylla den drömmen.

”Det var väldigt trist att lämna, Madrid var alltid min dröm. Varje gång jag har möjligheten tittar jag på Real Madrids matcher hemma hos mig”, sa James Rodriguez i en intervju med El Chiringuito efter ett halvår i Tyskland.

Under sin tid i Tyskland har James gång på gång fått frågor om Real Madrid och spelaren har alltid varit noga med att förklara att han alltid håller på huvudstadsklubben från Spanien.

Ny tränare

Anledningen till att han lånades ut till den tyska klubben är att Real Madrids före detta tränare Zinedine Zidane inte såg en plats för honom i det taktiska puzzlet, vilket däremot den nya tillsatte tränaren Julen Lopetegui gör. Tidigare i veckan sålde Real Madrid sin största anfallspjäs Cristiano Ronaldo till Juventus och spekulationerna om vem som ska försöka fylla upp tomrummet efter portugisen är många. James har dock inga tvivel:

”Min statistik finns där, jag tränade bra, men varje tränare har sina preferenser och man måste respektera det. Det är så i fotbollen. Ibland är du där du vill vara, ibland är du inte där och sedan är du tillbaka där”, kommenterade James Rodriguez angående situationen i Real Madrid.

Julen Lopetegui rapporteras vara sugen på att räkna med James till sin trupp den kommande säsongen. Nu återstår endast att se om klubbledningarna kan komma överens – för både spelaren och tränaren är tydliga med hur dem vill att framtiden ska se ut.

Här har ni ett axplock ur James Rodriguez gångna säsong hos Bayern Munchen:

Managed By Sportpanelen