fbpx
Connect with us

Julen Lopetegui tröttnar på hans attityd – lånas ut

Publicerad

on

Kroaten Mateo Kovacic uttryckte under en öppenhjärtig intervju med Marca att hans önskan var att lämna Real Madrid i sommar. Real Madrid svarade med att tala om för alla intresserade lag att Kovacic inte var tillgänglig för en övergång. Nu rapporteras det dock att Real Madrids tränare Julen Lopetegui slutligen har tröttnat på spelarens attityd och är villig att låta honom gå – för nu.

Samtal mellan Lopetegui och Kovacic

Det rapporteras att tränaren Julen Lopetegui hade ett samtal med Kovacic där han förklarade att han gärna vill ha kvar honom i sitt lag. Kovacic sägs ha svarat att han enbart kan tänka sig att vara kvar i laget om han skulle ses som en odiskutabel startspelare, något Lopetegui inte kunde garantera.

Lopeteguis ställning

Den nytillsatte tränaren Lopetegui sägs vara missnöjd med Kovacic krav och har därför bett klubben att leta efter en utväg för spelaren. Lopetegui vill inte ha en spelare som inte vill spela för Real Madrid i sitt omklädningsrum. Däremot inser Lopetegui att Kovacic är en viktig spelare för truppen och därav måste ersättas på ett lämpligt sätt.

Kovacic alternativ

Enligt rapporter finns det ett klart alternativ som klubben föredrar: ett lån till Chelsea. Under förhandlingarna om Courtois ska Chelsea ha uttryckt sitt intresse för Kovacic och nu rapporteras klubbarna vara nära en överenskommelse gällande ett lån av Kovacic under ett år. Real Madrid vill inte förlora spelaren helt då ledningen anser att han kan komma att spela en viktig roll för klubben i framtiden. Å andra sidan sägs Kovacic inte riktigt vara övertygad att ett lån vore bra nog för honom. Spelaren själv sägs föredra en försäljning, men väldigt lite pekar på att Real Madrid kommer att sälja honom redan nu.

 

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen