fbpx
Connect with us

Officiellt: Thibaut Courtois skriver på för Real Madrid

Publicerad

on

Officiellt. Målvakten Thibaut Courtois lämnar Chelsea och skriver på ett sexårskontrakt med Real Madrid. Övergångssumman rapporteras ha landat på cirka €53 miljoner.

Igår kväll annonserade Real Madrid sitt senaste nyförvärv. Som många förväntade sig handlade det om den belgiske landslagsmålvakten Thibaut Courtois. Courtois har spenderat de fyra senaste säsongerna i Londonklubben Chelsea och skriver nu på ett sexårskontrakt med Real Madrid.

Real Madrids officiella utlåtande

Real Madrid C.F. och Chelsea F.C. har kommit överens om en övergång för spelaren Thibaut Courtois, som blir bunden under de sex kommande säsongerna.

Efter läkarundersökningen som kommer att äga rum imorgon torsdag den 9:e augusti, kommer spelaren att presenteras klockan 13:00 på Santiago Bernabéus hedersläktare.

Sedan kommer Courtois att kliva på Santiago Bernabéus gräsmatta med Real Madrid C.F:s. tröja för första gången och han kommer att svara på journalisternas frågor i presskonferenssalen.

Väntad övergång

Under förra säsongen uttryckte målvakten Courtois sin önskan att flytta till Madrid vid, där han har sin familj, vid flertal tillfällen. Senast Courtois uttryckte sin önskan att flytta tillbaka till Madrid var under VM då han sa:

[…] Enda skillnaden (mellan Madrid och London) är att mina söner är i Madrid. […] För mig är mina söner väldigt viktiga och jag kommer att göra något för att kunna vara med de mer, sa Thibaut Courtois efter VM-matchen mot Japan.

Real Madrid har å andra sidan varit på jakt efter en målvakt som kan konkurrera med Keylor Navas, som har varit med och vunnit tre Champions League-titlar.

Guldhandsken

Under VM var Courtois den mest framträdande målvakten, något som belönades med utmärkelsen Guldhandsken. Under VM blev Courtois den målvakt som gjorde flest räddningar.

Under säsongen 2017-18 släppte Courtois in 1,02 mål per match. De två säsongerna innan det hade målvakten ett snitt på 0,82 respektive 0,89 insläppta mål per match.

Förutom Courtois har Real Madrid värvat Vinicius Jr, Andriy Lunin och Álvaro Odriozola under sommaren.

Thibaut Courtois karriär:

Tidigare klubbar:

2008-11: Genk
2011-14: Atletico de Madrid
2014-18: Chelsea
2018- Real Madrid

Titlar:

2 Premier League-titlar.
2 Zamora (bästa målvakten i spanska ligan).
1 Golden Glove i Premier League.
1 La Liga-titel.
1 Belgisk liga-titel.
1 Europa League-titel.
1 Europeisk Supercup.
1 Copa del Rey.
1 FA Cup.
1 Engelska ligacupen.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen