fbpx
Connect with us

Real Madrid

Rapporter: Real Madrid överens med Bayern Munchens stjärna

Publicerad

on

Enligt den spanska radiostationen Onda Cero har Real Madrid kommit överens med Bayern Munchens Thiago Alcantara – nu fattas endast en överenskommelse mellan klubbarna för att affären ska gå igenom.

Tidigare under veckan uttryckte Real Madrids tränare, Julen Lopetegui, att klubben skulle bli tvungna att förstärka mittfältet om Mateo Kovacic skulle komma att lämna. Nu har Kovacic flyttat till Chelsea på lån och nyförvärv finns att vänta från Real Madrids del.

Grönt ljus av Niko Kovac

Tidigare under sommaren har Real Madrid varit intresserade av både Robert Lewandowski och James Rodriguez, varvid Bayern Munchen inte har varit villiga att diskutera någon affär. Annorlunda är fallet med Thiago Alcantara, 27 år. Den nytillsatte tränaren Niko Kovac sägs inte se Thiago som en ovärdelig truppmedlem och är därför redo att släppa honom till Real Madrid. Övergångssumman det talas om ligger på cirka €50 miljoner.

Relationen till Julen Lopetegui

Thiago, uppfostrad i Barcelonas Masía, flyttade från Barcelona till Bayern Munchen 2013 för prislappen €25 miljoner. Barcelonas ledning mottog mycket kritik för övergången då många ansåg att utköpsklausulen i spelarens kontrakt – som Bayern Munchen betalade – var på tok för låg för en spelare av Thiagos kaliber.

Nu är Thiago på väg till Barcelonas bittra rivaler och den avgörande faktorn sägs vara spelarens goda relation till Real Madrids tränare. Thiago har tidigare spelat under Lopetegui i det spanska landslaget. Thiago debuterade i landslaget redan 2011, men fick inte en större roll i laget fören Lopetegui fick ansvaret över det spanska ladnslaget.

Intressanta namn

Andra namn som Real Madrid sägs se över är:

  • Miralem Pjanic – 28 år, Juventus.
  • Sergej Milinkovic-Savic – 23 år, Lazio.

Miralem Pjanic är också ett hett alternativ för Real Madrid, dock sägs Juventus kräva ett bud på minst €80 miljoner, något Real Madrid inte är sugna på att uppfylla.

Sergej Milinkovic-Savic slog igenom på allvar i fjol och sägs nu vara ett hett namn för både Juventus och Real Madrid. I juli skrevs det att Real Madrid hade presenterat ett bud på €155 miljoner för spelaren – men fick nobben av Lazio.

Managed By Sportpanelen