fbpx
Connect with us

Barcelonas scout kommenterar eventuella övergångar

Publicerad

on

Det har spekulerats kring ännu en mittfältsvärvning till Barcelona. Pogba och Rabiot är de två hetaste namnen. Nu avslöjar en av Barcelonas högst uppsatta scouter, Ariedo Braida, i en intervju med italienska tidningen Tuttosport hur situationen ligger till.

Adrien Rabiot

Barcelona har ryktats vara intresserade av den intelligente mittfältaren Adrien Rabiot, 23 år, under hela sommaren. Efter PSG:s 3-0 premiärseger mot Caen i Ligue 1 – där Rabiot var en av målskyttarna – avslöjade PSG:s tränare Thomas Tuchel att mittfältarens framtid är oviss.

Det är inte säkert att Rabiot stannar i PSG, allt hänger på honom. Jag tycker att han är en stor spelare. Han kan växa ännu mer och bli en toppspelare, sa Thomas Tuchel efter 3-0 segern mot Caen.

Barcelonas scout Braida bekräftade klubbens intresse för Rabiot. Spelarens nuvarande kontrakt löper ut i juni nästa sommar och fler klubbar, bland annat Liverpool, ryktas vara intresserade av att knyta an fransosen till en relativt billig peng.

Vi följer många spelare. Rabiot är en som har visat sig besitta kvalitet, sa Ariedo Braida angående Adrien Rabiot.

Paul Pogba

På sistone har det ryktats allt mer kring Paul Pogba. Spelaren sägs vara missnöjd i Manchester United och ska därför leta efter en utväg. Det har ryktats att spelaren ska vara intressant för Juventus, men även för Barcelona. Under intervjun med Tuttosport stängde Braida nästan dörren helt för en eventuell Pogba-affär:

Jag tror inte att vi kommer att gå för honom, men han är en stor spelare. Idag pratas det mer om pengarna än om fotbollen. Det viktiga är att göra rätt köp och inte begå misstag. Här gäller det att vinna eller att vinna, som i alla stora klubbar, kommenterade Ariedo Braida angående möjligheterna för Barcelona att köpa Pogba från Manchester United.

Rafinha

Den egna produkten Rafinha spenderade den föregående säsongen på lån hos Serie A-klubben Inter. Nu är han tillbaka i Barcelona och har genomfört hela försäsongen under Ernesto Valverde. Det har varit en del snack kring hur vida han ska få stanna kvar i Barcelona eller om han ska säljas vidare. Braida gav sin syn på situationen:

Det troligaste är att Rafinha kommer att fortsätta här, han har otroliga kvalitéer och är en viktig spelare. Han kommer från en problematisk säsong, men han är en spelare som kan göra skillnaden. Han har nästan en magisk fot som kan avgöra matcher, sa Braida till Tuttosport.

Kommande säsongen

Hur stort inflytande Braida har i att sätta ihop Barcelonas lag-puzzle inför den kommande säsongen återstår att se, dock går det inte att missa att mycket av ledningens fokus ligger på mittfältet för tillfället.

I söndags tog Barcelona ännu en titel då man besegrade Sevilla i den spanska Supercupen med 1-2 efter att Piqué och Dembélé satte varsin kasse. Härnäst väntar Joan Gamper-pokalen då man möter argentinska toppklubben Boca Juniors. Matchen spelas imorgon (onsdag 15/8) klockan 18:15.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen