fbpx
Connect with us

Real Madrid

Inför ligapremiären: Real Madrid – Getafe

Publicerad

on

Ligapremiären bjuder på ett Madrid-derby när de regerande Champions League-mästarna tar emot Getafe på Santiago Bernabéu.

Real Madrid

Det är ett Real Madrid som kämpar för att hitta sin nya identitet utan två av sina största profiler från de senaste säsongerna: den före detta tränaren, Zinedine Zidane, och klubbens främste målskytt någonsin, Cristiano Ronaldo.

Julen Lopetegui har stora skor att fylla inför ligapremiären mot Getafe. Väldigt få tränare har varit mer framgångsrika än Zidane var under sin sejour i Real Madrid. Vad som nu förväntas från Lopetegui är att han ska implementera en spelfilosofi, något som Zidane inte riktigt lyckades med.

Situationen i laget

Nyförvärvet Àlvaro Odriozola skadade sig inför den Europeiska Supercupen, men rapporteras ha tränat med resten av laget under de två senaste dagarna. Den enda spelaren som inte har kunnat träna normalt inför ligapremiären är den unga mittbacken, Jesús Vallejo.

Lopetegui har en hel del alternativ när det kommer till hur han ska forma laget till premiärmatchen, men startelvan i Supercupfinalen mot Atletico Madrid skvallrar lite om hur han vill spela. Mittfältsgeniet Luka Modric startade på bänken i finalen eftersom han precis hade kommit tillbaka från semester, frågan är om han inte kommer att starta i premiärmatchen. Om Modric tar plats i startelvan kommer Asensio med största sannolikhet att sättas på bänken då Isco kommer att få förtroendet från start.

Förväntad startelva för Real Madrid:

Navas; Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo; Modric, Casemiro, Kroos; Bale, Benzema, Isco.

Getafe

Laget som slutade på 8:e position förra säsongen har omsatt en hel del spelare inför säsongen. Med hela 17 nya spelare i truppen och 16 spelare som har lämnat kommer José Bordalás ställas inför en stor utmaning i premiären mot Real Madrid.

Efter en förvånansvärt bra säsong bakom sig tippas nu Getafe vara ett av lagen som kommer att riskera att hamna nära nedflyttningsstrecket i slutet av säsongen.

Förväntad startelva för Getafe:

Soria; Suarez, Dakonam, González, Aantunes; Portillo, Maksimovic, Arambarri, Ndiaye; Rodriguez, Molina.

Matchen

Under de sex senaste matcherna mellan lagen har Real Madrid vunnit samtliga matcher och samlat på sig den imponerande målskillnaden 24-7. Det enda som talar för Getafes fördel skulle kunna vara att Real Madrid skulle kunna drabbas av premiärnerver. Dock skulle det lika gärna kunna drabba Getafe.

Vad som däremot är säkert är att det kommer att bjudas på en fantastisk atmosfär på Santiago Bernabéu, som förväntas bli fyllt av fans som har sett fram emot att ligan ska rulla igång igen.

I spansk media skrivs det att den här matchen kommer att vara avgörande för ifall Florentino Pérez och den sportsliga ledningen i Real Madrid ska öppna plånboken och köpa en anfallare eller inte. I den senaste matchen mot Atletico Madrid bytte Julen Lopetegui in Borja Mayoral, som inte lyckades sätta ett avtryck i matchen, i andra halvlek. Många ansåg att det var ett bevis på att laget behöver en till anfallare, men idag sägs det definitiva beslutet komma. Det spanska transferfönstret stänger om 12 dagar (31/8).

Matchinfo:

  • Tid & datum: 22:15, Söndag den 19/8.
  • Plats: Santiago Bernabéu.
  • Domare: Xavier Estrada Fernandez (Lleida).
  • Kanal: Strive.

 

Managed By Sportpanelen