fbpx
Connect with us

La liga: Real Madrid gör ett nytt försök i Girona

Publicerad

on

I ligans andra omgång beger sig den vitklädda huvudstadsklubben Real Madrid på besök i Katalonien, närmare bestämt hos Girona.

Real Madrid

I den första omgången tog Real Madrid en hemmaseger mot derbyrivalerna Getafe. Kanske skönast för fansen var att Gareth Bale kunde göra ett av målen. Walesaren Bale är nämligen huvudkandidaten till att ta över målskyttet nu när laget sålde av sin största målskytt genom tiderna till Juventus.

I väntan på nyförvärv

Under sommaren avslöjade president Florentino Perez att ”stora namn” skulle ansluta under sommaren. Än så länge är den belgiske målvakten Thibaut Courtois det ”största” namnet som har anslutit och en stor skara av fansen och kritikerna anser att det är längre upp på banan förstärkningen behövs, rättare sagt i anfallet. Dagarna går och i skrivande stund återstår det mindre än en vecka till transferfönstret stänger. Om Perez har i syfte att hålla sitt löfte, bör han jobba febrilt med att ordna in en offensiv spelare just nu.

Julen Lopeteguis trupp

Riktar vi blicken åter mot kvällens stundande match finns det inga större överraskningar i truppen som Julen Lopetegui har tagit ut. Nyförvärvet Álvaro Odriozola har haft lätta skadebekymmer och missade således förra matchen. Nu är han dock fullt återhämtad och finns med i trupplistan. Detsamma gäller Marcos Llorente – som lämnades utanför trupplistan i förra omgången av taktiska skäl. Den som fick lämna sin plats åt Llorente är det 18-åriga brasilianska nyförvärvet Vinicius Jr. Brassen fick en hel del speltid under försäsongen och lyckades förtrolla en del fans med sin teknik. Vi som vill se Vinicius spela kunde se honom spela med B-laget, Castilla, tidigare idag. För att se honom i La liga får vi alltså hålla våra hästar i åtminstone en vecka till.

Julen Lopetegui öppnar för en eventuell debut för både Thibaut Courtois och Álvaro Odriozola. Nyförvärvet Vinicuis Jr lämnades utanför trupplistan till förmån för Marcos Llorente.

Andra spelare som ingår i truppen men lämnades utanför matchuttagningen är: Lunin, Luca Zidane, Vallejo, Reguilón och Fede Valverde.

Möjlig startelva för Real Madrid mot Girona:

Navas; Carvajal, Nacho, Ramos, Marcelo; Modric, Casemiro, Kroos, Isco; Bale, Benzema.

Girona – Juntos podemos…

I oktober i fjol slog Girona Real Madrid med 2-1 på hemmaplan – nu drömmer laget om att upprepa bedriften. ”Juntos podemos volver a hacerlo”, eller ”tillsammans kan vi göra det igen”, som det blir på svenska, är lagets mantra inför kvällens sena match. Bäst gör nog laget i att inte ägna så mycket tankar åt returmatchen som spelades på Santiago Bernabéu då Real Madrid vann med hela 6-3 (fyra mål av Cristiano Ronaldo, ett av Lucas Vázquez och ett av Bale).

Till den aktuella säsongen har Girona, likt Real Madrid, börjat om med en ny tränare. Eusebio Sacristán heter Gironas tränare till denna säsong. Tidigare har han tränat Celta Vigo, Barcelona B och senast: Real Sociedad.

Eusebio-effekten?

Förra säsongen, under tränaren Machín, hade Girona ett snitt på 47, 5% i bollinnehav. I Gironas första match för denna säsongen mot Real Valladolid hade laget hela 63% i bollinnehav och man hade även bäst statistik i antal bollerövringar och anfall av alla lagen i den första omgången av La Liga. Trots det lyckades man inte göra hål på Valladolids försvar – vilket man kanske inte ska dra för höga växlar på, med tanke på att Barcelona endast lyckades vinna med 0-1 mot Valladolid igår.

Möjlig startelva för Girona mot Real Madrid:

Bono; Porro, Bernardo, Juanpe, Muniesa; Granell, Pons, Garcia; Portu, Stuani, Garcia.

Matchen

Vi kan vänta oss ett krig om bollinnehavet. Som vi påpekade tidigare är Girona ett lag som trivs bäst med bollen vid fötterna. Real Madrid har en historia av att vara ett starkt kontringslag men har börjat skifta mot en mer bollinnehavsinriktad filosofi de senaste åren – inte minst under Lopetegui. Det vill säga att Real Madrid har en plan B ifall man skulle misslyckas med att erövra bollinnehavet. Med det sagt kan vi förvänta oss en underbar fotbollsunderhållning ikväll på Montilivi i Girona.

Matchinfo Girona – Real Madrid:

Var: Montilivi, Girona.
När: 26/8-2018, klockan 22:15.
Kanal: Stive.

Domare: Martínez Munuera (Valencia).
Speltips: 2-3.

Två senaste möten mellan lagen:
2018 – Real Madrid 6:3 Girona.
2017 – Girona 2:1 Real Madrid.

Lagens form (inklusive träningsmatcher):
Girona: -DWWWD
Real Madrid: -WLWW 

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen