fbpx
Connect with us

La liga: Barca gästar nykomlingen Real Valladolid

Publicerad

on

Förra säsongens ligamästare Barcelona åker till Kastillien i norra Spanien för att möta en av säsongens nykomlingar Real Valladolid i ligans andra omgång.

Missa inte chansen att spela på att Barcelona kommer att vinna över Valladolid med en odds på sjuka 6.0x genom att klicka här!

Barcelona

I första omgången visade Barcelona att de är att räkna med även denna säsong. I 3-0 seger mot Deportivo Alavés i första omgången gjorde Messi två mål visade bara att allting är som vanligt under solen.

Leo Messi tackade högre makter efter sina två mål i den första omgången mot Deportivo Alavés.

Ivan Rakitic vara eller icke vara

Inför förra matchen lovordade jag namnen som Barcelona hämtat in under sommaren. Inför den stundande matchen har det dock pratats mest om namnen som är på väg ut ur klubben.

Det har i huvudsak handlat om Rafinha och Ivan Rakitic. Inför dagens match har Rafinha lämnats utanför truppen och räknas vara väldigt nära en flytt till Real Betis. Kroaten Rakitic har i sin tur ryktats vara ett intressant namn för miljardklubben PSG. Hur trovärdigt det sistnämnda ryktet är återstår att se, med tanke på UEFA:s pågående utredningar av PSG:s ekonomiska struktur.

Inför kvällens match kommer dock Rakitic vara tillgänglig för spel, dock skulle det eventuellt kunna bli Rakitic allra sista match i Barcelona-tröjan ifall han säljs till PSG.

Ernesto Valverdes laboratorium

Barcelonas tränare har möjlighet att experimentera och ställa upp med nya unika mittfält till nästan varje match. Inledningsvis i den senaste matchen fick vi se Rakitic på vänsterkanten och Sergi Roberto till höger på mittfältet. I andra halvleken byttes Coutinho in istället för Semedo vilket ledde till att Roberto flyttade ner till höger i backlinjen. Coutinho fick då fylla upp den så kallade ”Iniesta-positionen”, för att avslutningsvis spela desto mer till vänster. Att Coutinho fick en så pass positiv inverkan på matchen (han gjorde även ett mål) väntas leda till att han kommer att få en plats i startelvan ikväll. Om det blir en 4-3-3 (med Dembélé till vänster och Coutinho i ”Iniesta-positionen) eller en 4-4-2 (med Dembélé och Coutinho på varsin kant)  uppställning Valverde satsar på är dock inte lika klart. Givet är också att Valverde kommer att fortsätta att slussa in nyförvärven under matchens gång, i synnerhet Arturo Vidal.

Möjlig startelva för Barcelona:

Ter Stegen; Semedo, Piqué, Umtiti, Alba; Rakitic, Busquets, Coutinho; Messi, Suarez, Dembélé.

Missa inte chansen att spela på att Barcelona kommer att vinna över Valladolid med en odds på sjuka 6.0x genom att klicka här!

Real Valladolid

Det nyuppflyttade gänget väntas kämpa i bottenträsket under säsongen. Under sommaren har man bland annat blivit av med sin skyttekung Jaime Mata (33 ligamål) och slutligen ersatt honom med den unge turkiske talangen Enes Unal från Villarreal.

Tränaren Sergio

Valladolid tränas av Sergio González. Sergio är mest känd från sin framgångsrika spelarkarriär i Deportivo La Curuna under tidigt 2000-tal. Sergio tränade tidigare Espanyol från sommaren 2014 innan han fick lämna i december 2015 och har nu suttit vid rodret i Valladolid under 13 matcher. Under sin tid i Valladolid har Sergios lyckats leda sitt lag till hela åtta segrar och tre oavgjorda matcher.

Tränaren Sergio González har en väldigt positiv statistik under sin sejour i Real Valladolid. Kommer det att fortsätta så?

La liga

I premiäromgången ställdes Valladolid mot Girona på bortaplan. Nykomlingarna blev rejält tillbakatryckta, bollinnehavet 69-31 talar sitt tydliga språk. Matchen slutade dock oavgjord då Girona inte lyckades ta tillvara på sitt övertag.

Möjlig startelva för Real Valladolid:

Masip; Moyano, Calero, Olivas, Nacho; Alcaraz, Borja, Mohamed; Villa, Plano, Keko.

Matchen

Självklart förväntar vi oss en uppvisning från Barcelona, allt annat vore nästan underkänt. Utan någonting att förlora i andra omgången kan dock Valladolid komma ut och spela utan någon större press inför sin hemmapublik på Estadio José Zorrilla.

Matchinfo Real Valladolid – FC Barcelona:

Var: Estadio José Zorrilla, Valladolid.
När: 25/8 2018.
Tid: 22.15.
Kanal: Stive.

Domare: Ricardo De Burgos Bengoetxea (Bilbao).
Speltips: 0-3 till Barcelona.

Fem senaste möten:

2014 – R. Valladolid 1:0 Barcelona
2013 – Barcelona 4:1 R. Valladolid
2013 – Barcelona 2:1 R. Valladolid
2012 – R. Valladolid 1:3 Barcelona

Missa inte chansen att spela på att Barcelona kommer att vinna över Valladolid med en odds på sjuka 6.0x genom att klicka här!

 

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen