fbpx
Connect with us

Varför du alltid ska jämföra odds i en oddsjämförelse

Publicerad

on

Har du sedan du var 18 år haft ditt konto hos Svenska Spel och fortfarande är kvar där? Eller har du vågat ta klivet till ett mer traditionellt bettingbolag som till exempel Unibet eller Betsson? Alla som bettar idag vet inte om att olika spelbolag har olika höga odds på olika matcher och event. Det kan skilja sig ganska mycket, särskilt om du är van att spela på Svenska Spel, som alltid haft en hög marginal på sina odds och därmed mindre pengar till deras kunder. Läs mer nedan om varför du ska jämföra odds innan du ska betta.

Oddsjämförelse

En oddsjämförelse jämför odds och listar de bästa oddsen från flera olika spelbolag. Odds.nu är en tjänst som jämför odds och de listar dessutom bara spelbolag i Sverige som har svensk licens. Det gör att du som spelare kan känna dig trygg att registrera ett konto hos alla spelbolagen som de har i sin jämförelse.

Spela på det spelbolag som har högst odds på just det bettet du vill lägga, du kan jämföra odds på både singlar och multiplar (kombinationer), på det sättet kan du tjäna både hundralappar och tusenlappar, även om du inte spelar så ofta.

Hur stora skillnader kan det vara?

För att ta ett exempel, med hjälp av oddsjämförelsen från Odds.nu så väljer vi att jämföra odds på tre matcher, i de tre största och mest populära ligorna att betta på i Sverige. Vi jämför en match från Champions League, en match från Allsvenskan och en match från SHL.

  • Från CL har vi CFR Cluj mot Slavia Prag, där Cluj är favoriter med odds på 2.40 gånger pengarna hos Coolbet, som är det bästa oddset på den matchen, mot Paf som har det lägsta oddset 2.18.
  • Från Allsvenskan så har vi Sirius mot IFK Norrköping, där Norrköping är favoriter med 2.24 hos Betsson, jämfört med 2.05 hos Coolbet.
  • Från SHL har vi Leksand mot Malmö, där Leksand är favoriter med 2.40 i odds från Betsson, jämfört med 2.25 hos Bwin.

Skillnaderna här är inte jättestora om man bara ser till siffrorna, men satsar du 1000 kr på Cluj så tjänar du 220 kr mer på att spela hos det spelbolag som har högst odds jämfört mot att spela på det som har lägst odds. Om vi istället skulle spela dessa tre matcher i en multipel blir skillnaden enorm. Det totala oddset på multipeln blir 12.90 hos Betsson, jämfört med 10.34 hos Betway. För samma utgång i matcherna tjänar du alltså 2560 kr på att använda oddsjämförelsen!

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen