Real Madrid

48 timmar för Real Madrid att ta anfallsbeslut

Real Madrid är på jakt efter en anfallare och har nu en möjlighet att köpa tillbaka Mariano Díaz till ett rea-pris.

Enligt Marca funderar Real Madrid på att värva tillbaka Mariano Díaz från Lyon. Anfallaren gjorde 21 mål under sin första säsong i Ligue 1 och står även skriven högt upp på Sevillas önskelista. Nu rapporteras det att Real Madrids Directór generál – José Ángel Sánchez (det närmsta en sportchef som finns i Real Madrid) – har talat om för Sevillas president José Castro att de kommer att gå för Mariano.

Från €70 miljoner till €30 miljoner

När Real Madrid sålde Mariano till Lyon ingick det en överenskommelse i avtalet att Real Madrid ska få rätt till 35% av de eventuella intäkterna från en framtida försäljning av spelaren.
I början av sommaren då Florentino Pérez (Real Madrids president) kontaktade Jean-Michel Aulas (Lyons president) fick han svaret att intentionen var att få Mariano såld till en Premier League-klubb för €70 miljoner, vilket Pérez skulle ha sett som en vinstaffär.
Nu är transferfönstret stängt för engelska klubbar och Aulas misslyckades att hitta någon som var intresserad att betala det begärda priset för spelaren.

Istället har Sevilla nu dykt upp med sitt intresse att värva anfallaren och lagt ett betydligt lägre bud – €30 miljoner. Att det nästan är underförstått att man få mindre betalt av andra klubbar än av Premier League-klubbar är enbart på grund av de höga TV-rättighetsintäkterna som betalas ut till de engelska klubbarna.

Att casha in eller att förstärka

Lyons president Aulas rapporteras nu ha kontaktat Florentino Pérez i Real Madrid och talat om budet Sevillas president José Castro ska ha lagt på bordet för spelaren, vilket innebär att Pérez ställs inför ett beslut. Dels skulle Real Madrid kunna casha in €12 miljoner om Sevillas bud blir accepterat, och dels innebär det att Real Madrid har möjligheten att köpa spelaren till ett rea-pris.

Marianos 21 mål under sin debutsäsong visar att spelaren troligtvis besitter de egenskaper som Real Madrid efterlyser. Spelaren ses inte som ett namn som är för stort att hållas på bänken samtidigt som han ses som en tillräckligt bra målskytt för att kunna spela i Real Madrid.

Ekonomiskt alternativ

Om Real Madrid väljer att matcha budet för spelaren kan de alltså komma undan med att betala mindre än €20 miljoner, med tanke på de 35% som de har rätt till. Det priset är betydligt lägre än prislapparna övriga anfallare som har ryktats till Real Madrid under sommaren har haft. Mauro Icardis prislapp ska ha varit över €100 miljoner, även Robert Lewandowskis och Edinson Cavanis prislappar ska ha legat runt samma prisklass, eller till och med högre.

Eventuellt förföringskrig

De senaste rapporterna säger alltså att Real Madrid ska ha meddelat Sevilla att man kommer att lägga ett bud på spelaren. Om Lyon ser bägge klubbarnas bud som lika lukrativa och bägge buden således accepteras kommer alltså spelaren i fråga egenhändigt få besluta vilket lag han kommer att spela för under den kommande säsongen.

Frågan som återstår att besvara i ett sådant scenario är ifall Sevilla skulle kunna lyckas att förföra anfallaren och sno hans hjärta från Real Madrid. Mariano Díaz har tidigare uttryckt att han skulle kunna se sig själv återvända till Real Madrid, klubben han har tillhörde från de sena tonåren till det att han flyttade till Lyon, i framtiden. Å andra sidan tror Sevilla att de kan värva spelaren och har nu gett Lyon och Real Madrid 48 timmar att svara på budet. Onekligen väntar två intressanta dygn nu framöver.

Tags

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *