fbpx
Krönika

Krönika; Allt från fotboll till spelbolagen!

Vem bryr sig om bandy VM 2019!

Januari månad närmar sig slutet, full fart på fotbollen i Europa, men även ett bandy VM som förmodligen ingen bryr sig om. Ett handbolls VM som Sverige fullständigt floppade i och skidor som snart har sitt kulmen i VM. Undertecknat har tittat lite på de olika sporterna som är igång under januari och de kommande månaderna framåt.

Fotbolls Europa; Är i full gång, Spanien, England, Tyskland, Holland , Belgien,  ja alla de stora ligorna som spelar höst/vår är igång efter litet uppehåll. England som har minimalt med uppehåll har fortfarande Liverpool som ledare av ligan, fyra poäng före jagande Manchester City. Det blev en förlust mot just City i årets första seriematch (2-1) och en liten svacka har man i sin senaste seriematch, ja inte att man förlorade, utan att man kom tillbaka med förra årets problem med att släppa in massor av mål, (Crystal Palace 4-3), men trots detta blev det vinst. Manchester City ser annars lojt bra ut och jag hoppas verkligen att Liverpool kan hålla hela vägen in.

Annars är det väl Manchester Uniteds vändning som blivit den stora snackisen. Efter att Mourinho fick sparken har laget åtta raka segrar och fantastiska 22-5 i målskillnad, det är helt fantastiskt. Vad är skillnaden? Undertecknad tror att de nu fått en tränare som bryr sig om spelarna som är nr 12-22 i truppen, han finns nere på anläggningen och det går att knacka på dörren och diskutera med en närvarande tränare som inte har huvudet ovanför molnen. hur långt ska detta räcka!

Spanien är spännande, Barcelona har vaknat till liv, det är mycket gnäll på tränaren, truppen, ja på allt, trots detta leder man serien före Atletico Madrid som jagar, men detta kommer Barcelona plocka hem till sist. Givetvis kommer de få problem om Messi inte kommer kunna spela några matcher, det är han som är klubbens viktigaste spelare som vanligt, desto mer i år än vanligt.

Tyskland är den ligan som imponerar mest just nu, med sin fantastiska attackfotboll. Igår visade Dortmund att de är redo för att vinna serien efter sitt uppehåll, hela 5-1 seger igår gör att inget lag kan närma sig, åtminstone inte denna helg. Detta tappar man aldrig och det är med glädje man får se deras fantastiska fotboll varje helg. För er som missat detta, ta er tid, det är värt varje minut..

Handbolls VM närmar sig slutet, finalen ikväll blir en hel Nordisk final. Sverige är givetvis inte något av dessa lag, Danmark möter ett riktigt bra Norge, som har VM:s bästa målvakt. Det kommer bli en fantastik match där undertecknad faktiskt tror att Norge kommer dra det längsta strået i denna match. Sverige skulle tillhöra favoriterna, det snackades massor om att Kim och Kim skulle göra skillnaden. Det blev tvärtom, utan tvekan tillhörde de bland de sämsta spelarna i hela VM, tillsamman med Lukas Nilsson som sköt bort oss totalt. Det är dock inte dessa man ska kritisera mest. Att spela ett VM utan målvakter som Sverige gjorde under hela VM är katastrof, hur kan man “toppa” en sådan dålig form som dessa två målvakter hade, det är ett stort frågetecken och måste ifrågasättas. Det var bara kommentatorerna Claes Hellgren och Robert Perlskog som tycker de var bra, eller som Claes hela tiden sa “såg du Robban såg du vilken räddning”. Mig veterligen satt Robban på samma anläggning, sidan om, så han måste väl sett eller! Att de tog några bollar när man möte Qatar, är inget som man ska vara glad över, dessa bollar skulle en blind ta. Inte ett ord om att detta VM var en storflopp från Sveriges sida. Dessa två kommentatorerna höll lika hög klass som de mycket mediokra målvakterna under hela VM. Nu måste man börja om och gör rätt till nästa mästerskap.

Bandy – VM är igång, är det någon som verkligen bryr sig om detta! Finland – Kazakstan 9 – 0 är ett helt normalt resultat, det finns tre lag i detta mediokra sport, det är som innebandy som har samma status. Tre lag gör upp om vilka som ska stå i final. Sverige, Ryssland och Finland, de som gör mest mål spelar förmodligen final. Denna parodi spelas dessutom varje år! Hur är det möjligt att man kan ha ett VM varje år som ingen bryr sig om mer än i kanske Ryssland!

Vintersporten är givetvis i full gång, vi har tappat allt på herrsidan när det gäller vanliga skidor, vi är så dåliga att vi kan inte ens räkna med att slåss om några medaljer under kommande VM i Seefeld. Vi är så dåliga, att kommentarerna på SVT kräver en satsning på herrsidan annars kan man lägga ner hela herrsidan. Damerna däremot har vi en fantastisk Ebba Andersson som kan vinna många lopp under kommande VM, om hon inte vinner åtminstone sprinten skulle jag bli mycket förvånad. Annorlunda är det med den bittra Charlotte Kalla, en otrevliga människa får man leta efter, när hon inte gör ett bra lopp, (vilket blir fler gånger än när hon lyckas köra bra) hon är en fruktansvärt person i intervju hörnan. Efter så många år slår det mig att denna skidåkare kan aldrig blivit media tränad.

Skidskytte VM går i år i Östersund, här har vi inga klara favoriter, men det kan bli precis vad som helst under veckorna i Östersund. Dessa fantastiska skidskyttar överraskar hela tiden och en eller två medaljer ska det kunna bli.
Åre har VM i utförsåkningen även här är det tjejerna som gäller, det är de som ska göra det. Killarna är helt borta, det är större risk att de åker ur än att de ska ta en medalj. Hoppet är det sista som överger oss, så ser nog alla som ser männen åka.

Nya spellagen, har inte gjort någon lyckligare, i alla fall inte bland oss spelare. Att vi kan ta del av nya bonusar kan ju tyckas vara positivt, men det är inte därför vi spelar. Det har inte blivit någon förändring när det gäller avstängningar eller stopp i spel. Om man är en spelare som vinner för mycket pengar säger spelbolagen fortfarande nej till ett spel, de ger spelaren ett alternativ att spela mindre belopp, detta borde inte vara ok. Det är trots allt de själva som satt oddsen. Likaså har de fortfarande rätt att stänga av någon som de själva vill, detta grundar bara sig i att du som spelare vinner för mycket, inget annat. Snacket om att tvätta pengar osv, är bara ett svepskäl, som verkligen inte håller. Det borde finnas i den nya svenska spellagen att man inte ska kunna bestämma vilken insats som spelaren ska spela, inte heller ska det finnas möjlighet att kasta ut en spelare som inte gör fel om det inte går att bevisa. Vinnaren på att det blivit en svenska lagstiftning, är enbart svenska staten, mer skattepengar till regeringen.

Lägg spelet på bet365, så får du upp till 1000 kr i välkomstbonus
Klicka på kampanj nedan för att ta del av detta erbjudande

Gå till kampanj

”Spelare växer inte på träd, de växer med mig”.

// Av Jonas Sjöland

Relaterade artiklar