fbpx
Connect with us

Fotbollsbloggen: Damlandslaget bygger broar med sitt VM framträdande!

Publicerad

on

Sportpanelen är inte bara speltips, vi har också intresse av vad som händer runt om i världen när det gäller all fotboll, men givetvis sport generellt. I denna blogg kommer vi ta upp allt från gårdagens match, kommande matcher, värvningar, skandaler, historia och allt annat av intresse. Vi kommer också vara rakt fram med att skriva de åsikter vi har, utan att ta hänsyn till tredje part.

Vårt damlandslag i fotboll har chockat Sverige med att ta sig till VM – semifinal i Frankrike, nu är det bara två matcher kvar från att lyfta den finaste bucklan av alla. Men vägen dit har varit kantad av gnäll från spelarna, allting runt omkring själva VM har mer handlat om jämställdhet och pengar, än fotboll och det så viktiga VM. På förbundet har man stora problem med före detta ledare som har attityd utan att själv ha förmågan att förstå att det är mobbning som pågår från hennes sida. Att landslaget styrs av en gammal kvinna som aldrig har gjort något bra för svenska damfotboll, gör inte saken bättre. Men det gör bedriften av en semifinalen så mycket större än bara resultaten.

Det har varit spalt metrar i media innan VM, om att det ska vara mer jämlikt mellan herrlandslaget och damlandslaget, framför allt är det gårdagens stjärnor som står högst upp och skriker. Många i Sverige har tröttnat på att detta har tagit fokus och att det inte varit landslaget och spelet som legat högst upp i media snacket . Kanske är det också så att det varit skralt med framgångar för damlandslaget under långa perioder och då får detta större medieutrymme än vad själva resultaten får! Det har varit prat om att det ska betalas ut lika löner och att herrarna bara får medans tjejerna inte får något, eller i alla fall mindre. Allt i jämställdhetens tecken, vilket på många sätt och vis är rätt. Tyvärr har det blivit för mycket skriverier om detta och det har istället för att ena Sverige splittrat nationen i för och emot.

Nu har damlandslaget gjort bedriften att ta sig hela vägen till VM semifinal och då är det också berättigat att man ska ha rimlig betalt för denna fina bedrift som det faktiskt är. Spelarna ska absolut ha samma värde som om det var herrar som gått lika långt i ett VM, här är det inget att orda om. Oavsett om FIFA betalar ut mer pengar under ett herr – VM än ett dam- VM, så är det bara för förbundet att öppna egna plånboken och betala… Bedriften är precis lika mycket värd, VM är trots allt det finaste man kan spela i. En semifinal är en semifinal

Damlandslaget får nu precis som herrlandslaget en hel nation att stå upp i sofforna och hoppas på att det ska gå hela vägen. Med semifinal platsen har man enat folket igen och nu är även den mest kritiska damfotbollsmotståndare glada och lyckliga ( i alla fall merparten ) Undertecknad har stort hopp om att det kommer bli en finalplats. Vi ska inte heller glömma, att med denna semifinalplats så har vi även kvalificerat oss till OS. Bara detta är en stor bedrift och ska uppskattas från oss alla.

Vem är det då, som ska göra det i semifinalen? Sofia Jakobsson har varit fantastisk, och kan på egen hand avgöra en match. Rolfo har varit underbart bra, Rubensson är grym på mittfältet och i backlinjen dominerar Sembrant. Det som behövs är att Asllani börjar vakna till liv, då kan vi bli ännu starkare. Seger jobbar och sliter, men hennes passningsspel är bedrövligt och kan hon höja sig även där så kommer Holland få det riktigt jobbigt. Hedvig i målet måste sluta fladdra runt och göra det hon är bra på, stå kvar i målområdet och plocka bollar. Men om allt faller på plats och vi jobbar lika bra som mot Tyskland så vankas det final.

Nu ställer vi oss upp och jobbar tillsammans med tjejerna och tar klivet in i finalen!

 

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen