fbpx
Connect with us

Fotboll

Mohamed Salah: Jag har älskat klubben sedan barnsben

Publicerad

on

Efter sina makalösa 28 mål på 34 matcher är Mohamed Salah en av de absolut hetaste fotbollsspelarna i världen. Ett sådant facit går ju självklart inte obemärkt förbi utan flera storklubbar, där det hetaste ryktet gäller Real Madrid, säger en del om egyptierns period i Liverpool. 

Själv tar han det hela med ro. I en lång intervju med tidskriften FourFourTwo berättar han att Liverpool alltid varit klubben som han älskat, ända sedan han var en liten grabb. Salah berättar att han hela tiden drömt om att spela för klubben en vacker dag.

“Jag har älskat klubben sedan jag var en ung grabb. Jag visste att Liverpool var ett lag som jag ville spela för. Historien som klubben har var jag väl medveten om och när chansen dök upp fanns det inte tvivel att det skulle bli verklighet”

Hans karriär startade i El Mokawloon och sedan gick färden vidare mot Basel i Schweiz. Efter att ha imponerat rejält i den schweiziska klubben vann José Mourinho dragkampen, mot bland annat Liverpool, och kunde landa in övergången i Chelsea år 2014. Väl där gick det inget vidare och Salah gavs aldrig riktigt chansen att blomma ut – så istället gick flyttlasset till Fiorentina på lån för att senare göra en övergång till Roma permanent.

Efter två riktigt fina säsongen i huvudstadslaget i Italien, betalade Liverpool £44M (£36,9M + bonusar) för att få loss 25-åringen. Ett pris som man idag nästan skrattar åt. Om han nu skulle vara “The King of Kop” istället för “The King of Egypt” vill han själva inte utnämna sig som. Ödmjuk som han är.

Det är nog inte upp till mig att svara på det. Det överlåter jag till våra fans. Jag är bara glad för att kunna göra mål för klubben som jag höll på som barn. Det är allt som betyder något just nu”

Här nedan kan ni se intervjun med “The King of Egypt”:

Managed By Sportpanelen