fbpx
Connect with us

Arturo Vidal högst upp på José Mourinhos önskelista

Publicerad

on

Till den kommande säsongen väntas Manchester United genomföra en renovation i mittfältet. Chilenaren Arturo Vidal sägs stå högst upp på önskelistan som följs upp av bland andra italienaren Marco Verratti.

Michael Carrick har kommit till åldern (36 år) och kan inte spela mer på grund av ett hjärtfel och Marouane Fellaini ryktas vara på väg bort. Kvar blir då endast Nemanja Matic och Paul Pogba av Manchester Uniteds centrala mittfält.

Manchester United-tränaren José Mourinho är svag för chilenaren Arturo Vidal, 30 år, som representerar Bayern Munchen för tillfället. Vidal besitter en stor erfarenhet av att spela på den högsta nivån och alla de kvalitéer som Mourinho värderar högt. Således rapporteras Vidal vara Mourinhos drömvärvning.

Vad som kan komma att komplicera affären kan dels vara Bayern Munchens ordförandes, Karl-Heinz Rummenigges, tidigare uttalande:

– Ingen spelare lämnar Bayern Munchen mot klubbens vilja, sa Rummenigge.

Trots att det uttalandet gjordes i anknytning till ryktet om att Robert Lewandowski skulle vara på väg att lämna Bayern Munchen, är det inte en alltför vild gissning att samma sak även gäller i Vidals fall. En annan aspekt som kan försvåra affären är att Vidal själv trivs mycket bra i Bayern Munchen och inte är alltför pigg på att lämna den tyska giganten.

Plan B och plan C

Om Vidals övergång inte blir av så sägs PSG:s Marco Verratti, 25 år, stå näst högst upp på Mourinhos önskelista. Mourinho ser helst att en rutinerad spelare kommer in och tar kommando över Manchester Uniteds mittfält och visst har Verratti ett sista kliv att ta innan han kan räknas in bland den absoluta toppen bland mittfältare världen över. Verratti har vid flera tillfällen kopplats samman med Barcelona, men PSG har då vägrat att släppa honom. Om miljardärshejken, Nasser Al-Khelaifi, vill hålla kvar mittfältaren eller väljer att kassera in honom återstår att se.

Shakhtar Donetsks mittfältare Fred, 25 år, sägs stå lite längre ned på Mourinhos önskelista. Det gör han i sällskap av Nices Jean Seri, 26 år, Lazios Sergej Milinkovic-Savic, 23 år och Napolis Jorginho, 26 år.

Gemensamt hos dessa fyra spelare är att de brister i rutin på den allra högsta nivån, något som i synnerhet Vidal men även Verratti har desto mer av.
En sak som dock är säker är att Mourinho kommer se till att det blir ändring på Manchester Uniteds mittfält.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen