fbpx
Connect with us

Diego Simeone totalsågar Argentina och Leo Messi – väcker frågor

Publicerad

on

Igår var Argentina inblandade i en match som kanske slutade med VM:s mest överraskande resultat sett på förhand då de förlorade med hela 0-3 mot Kroatien. Efter Argentinas fiaskoinledning i mästerskapet duggar kritiken tätt från hemlandet, inte minst från landets största tränare för tillfället.

Diego Simeones röstmeddelande till German Burgos

Sent i torsdags kväll skickade Atletico Madrids argentinska tränare Diego Simeone ett privat röstmeddelande via WhatsApp till sin assisterande tränare German ’El mono’ Burgos efter Argentinas snöpliga 0-3 förlust mot Kroatien. Nu har ljudfilen – var Simeone avslöjar var han verkligen tycker och tänker om sin hemnations landslag – hamnat i medias händer.

Sportpanelen har översatt ljudmeddelandet från spanska till svenska för er att ta del av:

– ”Lyssna Burgos, låt oss bryta ner följande: vad som sker just nu, och vad som tyvärr har skett i landslaget under senaste fyra åren.”, var Diego Simeones inledande ord i röstmeddelandet till sin assisterande tränare Germán Burgos.

– ”Anarki, inget ledarskap, varken från styrelsen eller från de som styr. Laget ser vilset ut”, konstaterade Diego Simeone efter Argentinas två inledande gruppspelsmatcher i VM.


Germán Burgos vaktade Atlético Madrids bur en gång i tiden. Numer är han Diego Śimeones assisterande tränare.

Fortsatt tro på avancemang för Argentina

 

Vidare i röstmeddelandet var Simeone tydlig med vilka direktiv förbundskaptenen Jorge Sampaoli borde ha gett det argentinska landslaget inför båda fiaskomatcherna hittills. Trots de begångna misstagen tror dock Simeone på ett fortsatt VM-äventyr för Argentinas del, så länge Island förlorar.

– ”Som de spelade idag borde de ha spelat mot Island som var ett svagare motstånd, och tvärtom: som de spelade mot Island borde de ha spelat mot Kroatien”, var Diego Simeones analys av Jorge Sampaolis matchplan.

– ”Laget mår inte bra, de mår inte alls bra, men de är Argentina och jag tror, hoppas att jag inte får fel nu, att de kommer att ta sig vidare, för Nigeria kommer att vinna över Island och där har Argentina sin möjlighet att ta sig vidare genom att vinna över Nigeria (i den sista omgången, red. anm). Så länge Island inte vinner över Kroatien sen, för nu är Argentina beroende av Island, Island får inte vinna någon av sina två sista matcher”, uttryckte en fortsatt hoppfull Diego Simeone angående Argentinas möjligheter att ta sig vidare ur gruppen.

Leo Messi såg inte alls nöjd ut på planen samtidigt som Willy Caballero gjorde sitt livs största blunder igår mot Kroatien.

Argentinas allra största stjärna sedan Diego Maradona, Leo Messi, utstrålade allt annat än positivism under gårdagens förlustmatch mot Kroatien. Som lagkapten förväntas en spelare alltid att föregå som exempel för sina lagkamrater och i viss mån förväntas resten av laget att ta efter sin kaptens inställning, därav föll det inte som någon överraskning att Messis lagkamrater såg uppgivna och handlingsförlamade ut. I röstmeddelandet lät Simeone bergssäker på att stämningen mellan spelarna inte alls kan ha varit på topp efter förlusten.

Stämningen mellan spelarna lär knappast ha blivit bättre då målvakten Willy Caballero stod för ett misstag – som säkerligen kan komma att figurera omslagen till Argentinas debacle om de inte tar sig vidare ur gruppspelet – då han spelade fram Kroatiens Ante Rebic till matchens första mål.

Enligt Simeone var det inte första gången Caballero begick ett sådant misstag, dock var det första gången han blev straffad för det på den allra största scenen.

– ”Spelarna har säkert tagit till med knytnävarna i omklädningsrummet idag. Några har säkert rykt ihop”, sa Diego Simeone, helt övertygad om att vissa spelare måste ha rykt ihop i omklädningsrummet efter matchen.

– ”Angående målvakten, var ärlig nu Germán, han har gjort liknande saker förr (misstaget som ledde till 0-1, red. anm). Han gjorde det mot Spanien, mot Italien. Då sa jag till dig att det var synd att det inte ledde till mål för att de skulle kunna inse att om de gör likadant i VM blir de straffade med mål direkt.”

Kritik mot förbundskaptenen Jorge Sampaoli

 

Diego Simeone och Jorge Sampaoli (då i Sevilla) hälsar på varandra inför en match i spanska La Liga.

Simeone hade tidigare varit inne på vad han tycker att förbundskapten Sampaoli borde ha gjort annorlunda. Mot slutet av sitt röstmeddelande passade Simeone på att belysa vilket ansvar tränaren, i det här fallet Sampaoli, har då det går dåligt för ett lag.

Det argentinska folket lär inte känna mer förtroende för den nuvarande förbundskaptenen när landets största internationella tränare på senare år uttrycker att han anser sig veta vad landslaget behöver för att nå högre höjder.

– ”För att avsluta sagan: Vi säger att det är spelarna som är de viktiga i den här sporten, och det vet vi stämmer. De står för 60% av allt i fotbollen, inte 90%, för när vi tränare begår misstag blir det värre konsekvenser än när spelarna begår misstag. Med det sagt är tränaren högst inblandad i allt det här”, belyste Simeone och antydde att Sampaoli kan sköta sina 40% på ett bättre sätt än han gjort hittills.

Lyfter fram debatten om Messi vs. Ronaldo

Portugisen Cristiano Ronaldo och argentinaren Leo Messi har jämförts med varandra genom sina karriärer. Inför VM har det varit vedertaget bland fansen att den av de två som skulle stå för de bästa insatserna under turneringen skulle ha störst chans till att vinna Ballon d’or i slutet av året.

Det sista som Simeone hördes säga i meddelandet var att det inte är någon tillfällighet att landslagets kapten – Leo Messi – är så framgångsrik i klubblaget, men inte alls lika framgångsrik i landslaget.

För att förstärka sin tes blandade Simeone in portugisen Cristiano Ronaldo – som är Messis största rival till de individuella priserna. Simeones allra sista mening kan tolkas som svidande kritik mot superstjärnan Messi, då tonläget gjorde det tydligt vem av de två fotbollsspelarna han skulle föredra i sitt eget lag.

– ”Vi inser att Messi är väldigt bra, men det är tydligt att han är så bra för att han är omgiven av extraordinära fotbollsspelare. Min fråga till dig är: Om du var tvungen att välja mellan Messi och Ronaldo till ett normalt lag, vem hade du då valt?”

 

Slutar Argentinas VM i fiasko? In och lägg en slant på Betfair om du tror att Argentina slutar sist i sin grupp!

Gå till BETFAIR

Odds på att Argentina tar sig vidare ur gruppen:

1.83 hos Bet365

Odds på att Argentina INTE tar sig vidare ur gruppen:

1.83 hos Bet365

 

Klicka på länken nedan för att få tag i en exklusiv Argentina-tröja inför VM från vår supportershop!

Se våra fantastiska landslagströjor här

FÖLJ NEDAN STEG FÖR ATT TA DEL AV VÅR EXKLUSIVSA VM-KAMPANJ

STEG 1: SKAPA ETT KONTO PÅ NÅGOT AV DESSA SPELBOLAG

Du kan samtidigt ta del av deras pågående kampanjer.

 • Skapa ett konto hos Mobilebet
 • Skapa ett konto hos Unibet
 • Skapa ett konto hos Betfair
 • Skapa ett konto hos Coolbet
 • Skapa ett konto hos Betser
 • Skapa ett konto hos Bet365
 • OBS: STÄNG AV ADBLOCKERS OM LÄNKARNA INTE FUNKAR

STEG 2: Sätt in och spela för minst 100kr på valfri sport

ANVÄND LÄNKARNA OVAN FÖR ATT REGISTRERA DIG FÖR ATT KVALIFICERA

STEG 3: Fyll i dina uppgifter för att även få tröjan

 

Regler och villkor för kampanjen:

  • Detta erbjudande gäller fr.o.m 2018-05-22 och under hela Fotbolls-VM 2018.
  • Din insats måste vara minst 100 kr och du måste lägga valfritt spel för 100 kr minst.
  • Om formuläret finns tillgängligt på sidan så finns det fortfarande t-shirtar kvar.
  • Vill du ha fler t-shirtar, så måste du göra samma procedur, öppna konto på ett annat nytt spelbolag via våra länkar och följa villkoren, enkelt.
  • För att kunna kvalificera sig till att få tröjan så måste du göra en insättning om minst 100kr. Därefter måste du spela för hela den summan. Du bestämmer självklart helt själv vad du vill spela på för sport och till vilket odds. Du behöver inte heller vinna på spelet för att få tröjan.
  • Var god och fyll i dina uppgifter så att vi kan verifiera att du uppfyllt våra krav samt att vi kan få dina adressuppgifter. Efter att vi granskat uppgifterna kommer vi att skicka ut din t-shirt.
  • Du måste skapa ett konto hos någon av ovan utvalda spelbolag via länkarna som vi erbjuder.
  • Du måste vara minst 18 år för att delta.
  • Detta erbjudande gäller ENDAST nya kunder till spelbolaget.

 

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen