fbpx
Connect with us

Världselvan – de har varit VM:s bästa spelare

Publicerad

on

sportpanelen luka modric all star team världselvan unibet välkomstbonus

På många sätt har det varit ett VM där de kollektiva prestationerna har överglänst de individuella. Vi har ändå – som sig bör – tagit ut en världselva med de spelare som, i sin position, varit hela VM:s bästa. Följande elva spelare – och en förbundskapten – har varit de mest framstående enligt oss:

Målvakt – Thibaut Courtois, Belgien:

Courtois insatser för Belgien i detta VM förtjänade, åtminstone, en final. Spelade en helt avgörande roll i kvartsfinalen mot Brasilien och höll laget kvar i matchen mot Frankrike. Trots att han är nästan två meter lång är han mjuk, rörlig och snabb i sina dyk ner mot stolparna. Som framtagen ur ett fotbollsmålvaktslaboratorium.

Läs mer: VM:s bästa målvakt – tre kandidater

Försvarare – Raphael Varane, Frankrike:

VM 2018 har varit den före detta supertalangens kliv in bland de riktigt stora. Har varit bärande för det solida franska försvarsspel som tagit dem hela vägen till final. Har alla egenskaper som en modern mittback behöver och kan han bara hålla sig skadefri över tid ligger en guldkantad framtid framför Varanes fötter.

Försvarare, Diego Godín, Uruguay:

Han ser ut såsom fotbollsvärldsstjärnor ser ut nuförtiden. Inga tatuerade armar, inget rakat hår på sidorna, inga macho-manér eller spelad coolhet. Utanför planen ger Diego Godín ett ytterst alldagligt och beskedligt intryck och Erik Hamrén skulle nog mena att han saknar “shajning”. Men innanför de kritade linjerna då visslan ljudit och matchen startat är det precis tvärtom. En dominant fältherre i det uruguayanska försvaret genom hela turneringen.

Försvarare, Dejan Lovren, Kroatien:

Efter att, under en tid, ha varit helt utdömd av de flesta har Dejan Lovren rest sig och gett svar på tal. Gjorde en stabil vår i Liverpool och har nu steppat upp ytterligare i landslagströjan. Starkt bidragande till Kroatiens framgångar. Tycks ha tvättat bort det opolerade och kantiga och ser nu ut som den kraftfulla mittbacksbjässe han kan vara.

Läs mer: VM:s bästa försvarare – fem kandidater

Mittfältare – Ivan Rakitic, Kroatien:

Nyckeln till att Kroatien har fungerat är att rollfördelningen mellan Modric och Rakitic har suttit perfekt. Den senare har legat lägre och närmre backlinjen och därmed tagit större ansvar i den initiala uppspelsfasen. Lugnet med bollen och precisionen i passningsspelet som Rakitic står för är en av anledningarna till att man orkar spela så många och långa matcher efter varandra. Och utan hans självförtroende och coolhet vid straffpunkten hade man sannolikt inte tagit sig ändå till final.

Mittfältare – N`Golo Kanté, Frankrike:

Som spelartyp är N`Golo Kanté unik i detta VM. Inget annat lag än Frankrike besitter en så utpräglat skicklig defensiv mittfältare och det är förmodligen en av nycklarna till att de tagit sig längre än nästan alla andra lag. Är ovärderlig för lagets defensiv – men också för offensiven där hans ettriga bollvinnande ger väldigt många omställningslägen. Tillsammans med Luka Modric gör han upp om titeln VM:s mest värdefulla spelare.

Mittfältare – Luka Modric, Kroatien:

Den, snart, 33-årige Real Madrid-spelaren är förmodligen bättre än någonsin. Trots att han spelat 120-minutersmatch efter 120-minutersmatch har han orkat springa oändligt mycket och trots sin lilla kropp (65 kg) är han stenhård även i närkampsspelet. Har fått en mer offensiv roll än i klubblaget och har tagit ett oerhört ansvar för laget som helhet – i båda riktningar. Tillsammans med N`Golo Kanté gör han upp om titeln VM:s mest värdefulla spelare.

Mittfältare – Phillippe Coutinho, Brasilien

När de övriga stjärnorna i Brasilien inte nådde sin högstanivå var det Coutinho som bar fram laget. Inte minst var det han som glänste i gruppspelet och det kunde förstås ha burit mycket längre om man inte hade blivit taktiskt utmanövrerade av Belgien. Brasilien var inte dåliga men fler offensiva spelare hade behövt leverera på samma nivå som Barcelona-spelaren. Stod också för ett av VM:s snyggaste mål i premiärmatchen.

Läs mer: VM:s bästa mittfältare – fem kandidater

Anfallare – Cristiano Ronaldo, Portugal:

Satte tonen och skruvade upp hettan kring hela VM med sin insats i premiären mot Spanien som var en tidernas mest imponerande av en enskild spelare. Försökte därefter fortsätta på inslagen linje och bära hela Portugal på sina axlar – men den uppgiften visade sig, i längden, bli övermäktig även för världens, just nu, bästa fotbollsspelare.

Anfallare – Harry Kane, England:

Lyckades inte infria de högt ställda förväntningarna när det gällde som mest men utan sina närvaro, sitt ledarskap och sin leverans i gruppspelet hade sannolikt inte England nått ända till semifinal. Lär troligtvis bli VM:s skyttekung och är hela turneringens bästa striker och boxspelare – men bidrar också med väldigt mycket mer än så.

Anfallare –Kylian Mbappé, Frankrike:

Det riktigt stora genombrottet kom i åttondelsfinalen mot Argentina och det var av en sort som det kommer att talas länge om. 19-åring har varit Frankrikes vassaste offensiva genom hela turneringen och mycket talar för att det är han som kommer att axla tronen som fotbollsvärldens nummer ett då Ronaldo och Messi går mot ålderns höst.

Läs mer: VM:s bästa anfallare – fem kandidater

Förbundskapten – Janne Andersson, Sverige:

Ingen förbundskapten i detta VM har lyckats kräma ur mer av ett så begränsat spelarmaterial som Halmstad-sonen – allas vår – Janne Andersson. Inget annat lag levde så mycket på det taktiskt organisatoriska, det kollektiva och så lite på det individuella som Sverige. Tillsammans med Peter Wettergren och de i övriga i ledarteamet lyckades man få nästan alla matcher dit man ville. Sverige tog sig ända till kvartsfinal på grund av att man lyckades diktera de taktiska villkoren och det var till största del tränarens förtjänst.

Elvan i sin helhet (3-4-3):

Thibaut Courtois

Dejan Lovren, Diego Godín, Raphael Varane

Ivan Rakitic, Luka Modric, N´Golo Kanté, Phillippe Coutinho

Kylian Mbappé, Harry Kane, Cristiano Ronaldo

Speltips: Frankrike vinner VM-finalen till oddset 1.95 hos Unibet

Läs mer: Speltips – De är klara favoriter – till fint odds

Passa på att ta del av Unibets grymma välkomsterbjudande: sätt in 100 kr – få 500 kr i gratisspel!

Gå till kampanj

VM-final: Frankrike – Kroatien, matchstart 17.00 på söndag.
Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen