fbpx
Connect with us

VM:s bästa mittfältare – fem kandidater

Publicerad

on

Luka modric ivan rakitic sportpanelen vm 2018 bästa mittfältare unibet välkomstbonus

Av någon anledning är det ganska ont om mittfältare som har varit dominanta i detta VM. Att de som varit bäst främst tillhör finallagen Frankrike och Kroatien är sannolikt ingen slump. Vi har nominerat fem kandidater som gör upp om utnämningen VM:s bästa mittfältare. Enligt oss är det följande spelare som varit de mest framstående i denna lagdel:

Luka Modric, Kroatien

Den, snart, 33-årige Real Madrid-spelaren är förmodligen bättre än någonsin. Trots att han spelat 120-minutersmatch efter 120-minutersmatch har han orkat springa oändligt mycket och trots sin lilla kropp (65 kg) är han stenhård även i närkampsspelet. Har fått en mer offensiv roll än i klubblaget och har tagit ett oerhört ansvar för laget som helhet – i båda riktningar.

N`Golo Kanté, Frankrike

Som spelartyp är N`Golo Kanté unik i detta VM. Inget annat lag än Frankrike besitter en så utpräglat skicklig defensiv mittfältare och det är förmodligen en av nycklarna till att de tagit sig längre än nästan alla andra lag. Är ovärderlig för lagets defensiv – men också för offensiven där hans ettriga bollvinnande ger väldigt många omställningslägen.

Ivan Rakitic, Kroatien

Nyckeln till att Kroatien har fungerat är att rollfördelningen mellan Modric och Rakitic har suttit perfekt. Den senare har legat lägre och närmre backlinjen och därmed tagit större ansvar i den initiala uppspelsfasen. Lugnet med bollen och precisionen i passningsspelet som Rakitic står för är en av anledningarna till att man orkar spela så många och långa matcher efter varandra. Och utan hans självförtroende och coolhet vid straffpunkten hade man sannolikt inte tagit sig ändå till final.

Paul Pogba, Frankrike

Pogba har en tuff säsong bakom sig men har visat mental styrka under denna period av motgång. Fortfarande vill vi ha mer av honom eftersom man vet vilken oerhörd potential han besitter, men samtidigt måste man berömma honom för att han inte konstlar till det utan spelar enkelt och försöker bidra till lagets bästa. Det är lätt att bli överdrivet kritiskt mot en spelare med så mycket talang – och därtill hög svansföring – men om vi bortser ifrån det så går det inte att förneka att han är en av VM:s bästa mittfältare.

Phillippe Coutinho, Brasilien

När de övriga stjärnorna i Brasilien inte nådde sin högstanivå var det Coutinho som bar fram laget. Inte minst var det han som glänste i gruppspelet och det kunde förstås ha burit mycket längre om man inte hade blivit taktiskt utmanövrerade av Belgien. Brasilien var inte dåliga men fler offensiva spelare hade behövt leverera på samma nivå som Barcelona-spelaren. Stod också för ett av VM:s snyggaste mål i premiärmatchen.

Speltips: Frankrike vinner VM-finalen till oddset 1.95 hos Unibet

Passa på att ta del av Unibets grymma välkomsterbjudande: sätt in 100 kr – få 500 kr i gratisspel!

Gå till kampanj

VM-final: Frankrike – Kroatien, matchstart 17.00 på söndag.
Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen