fbpx
Connect with us

VM:s bästa försvarare – fem kandidater

Publicerad

on

sportpanelen bästa försvarare raphael varane frankrike unibet välkomstbonus

Vi har nominerat fem kandidater som gör upp om utnämningen VM:s bästa försvarare. Enligt oss är det följande spelare som varit de mest framstående i denna lagdel:

Raphael Varane, Frankrike

VM 2018 har varit den före detta supertalangens kliv in bland de riktigt stora. Har varit bärande för det solida franska försvarsspel som tagit dem hela vägen till final. Har alla egenskaper som en modern mittback behöver och kan han bara hålla sig skadefri över tid ligger en skimrande ljus framtid framför Varanes fötter.

Diego Godín, Uruguay

Han ser ut såsom fotbollsvärldsstjärnor ser ut nuförtiden. Inga tatuerade armar, inget rakat hår på sidorna, inga macho-manér eller spelad coolhet. Utanför planen ger Diego Godín ett ytterst alldagligt och beskedligt intryck och Erik Hamrén skulle nog mena att han saknar ”shajning”. Men innanför de kritade linjerna då visslan ljudit och matchen startat är det precis tvärtom. En dominant fältherre i det uruguayanska försvaret genom hela turneringen.

Mikael Lustig, Sverige:

Ett oväntat val tycker säkert de flesta men i bemärkelsen försvarsspelare har Lustig tagit stora kliv på senare år. I Andreas Granqvist och Viktor Nilsson Lindelöfs skugga har han inte fått de stora rubrikerna men enligt oss är han VM:s bästa defensiva ytterback. Vinner varenda nickduell och positionerar sig rätt genom hela turneringen och det var nog ingen slump att det var först när Lustig saknades (mot England) som luckor blottades i Sveriges försvarsmur.

Dejan Lovren, Kroatien

Efter att, under en tid, ha varit helt utdömd av de flesta har Dejan Lovren rest sig och gett svar på tal. Gjorde en stabil vår i Liverpool och har nu steppat upp ytterligare i landslagströjan. Starkt bidragande till Kroatiens framgångar. Tycks ha tvättat bort det opolerade och kantiga och ser nu ut som den kraftfulla mittbacksbjässe han kan vara.

John Stones, England

Stones har varit hjärnan i det engelska försvar som han styrt från sin centrala position i trebackslinjen. Att Gareth Southgate kan se sig själv i den nyss lovande men numera etablerade Manchester City-backen är nog ingen vågad gissning. Inte heller är det höga odds på att Stones kommer vara en bärande spelare i det engelska landslaget under många år framöver. Gjorde, i princip, allting rätt fram till att han släpper ögonen från Mario Mandzukic för en sekund i förlängningen och därefter: ridå.

Speltips: Frankrike vinner VM-finalen till oddset 1.95 hos Unibet

Passa på att ta del av Unibets grymma välkomsterbjudande: sätt in 100 kr – få 500 kr i gratisspel!

Gå till kampanj

VM-final: Frankrike – Kroatien, matchstart 17.00 på söndag.
Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen