fbpx
Connect with us

Speltips – VM-finalen: De är klara favoriter – till fint odds

Publicerad

on

sportpanelen speltips VM-final paul pogba frankrike kroatien välkomstbonus coolbet

Även om Frankrike och Kroatien har finalbra lag på pappret var det nog få som hade tippat att dessa två skulle göra upp om VM-guldet. Största skrällen är förstås Kroatien – men nu talar det mesta för att favoriterna Frankrike vinner. De är fysiskt piggare, har finalerfarenhet samt en högre lägstanivå i sin spelartrupp. Därför spelar vi att Frankrike vinner till oddset 1.95 hos Coolbet.

Speltips – Frankrike vinner VM 2018

  • Båda lagen saknar målskyttar som levererar mål:

En sak som förenar de båda finallagen är att de saknar utpräglade målskyttar som har levererat mål. Mario Mandzukic, Ivan Perisic och Luka Modric toppar den interna skytteligan i Kroatien på två mål var. Kylian Mbappé och Antoine Griezmann toppar den franska på tre mål var.

  • Frankrikes mittfält neutraliserar Kroatiens dito

En ytterligare sak som förenar dem är att deras respektive centrala mittfält är VM:s två bästa i denna lagdel – men på helt olika sätt.

Luka Modric, Ivan Rakitic och Marcelo Brozovic står för en spelskicklighet och trygghet med bollen som inga andra mittfält i den här turneringen har kunnat mäta sig med. Nu ställs de mot Frankrikes mittfält som är det skickligaste i hela VM i en, möjligen, mer destruktiv bemärkelse.

Medan Paul Pogba står för det konstruktiva passningsspelet har man i N`Golo Kanté och Blaise Matuidi det mest löpstarka och mest bollvinnande mittfältet i turneringen. Kort sagt kan man hävda Kroatien har det bästa offensiva mittfältet och Frankrike har det bästa defensiva mittfältet i VM och den matchen i matchen blir förstås oerhört avgörande för den här finalens utgång. Känslan är att Frankrikes mittfält kommer att neutralisera Kroatiens dito.

  • Frankrike har finalerfarenhet

Frankrike har det yngre laget men precis som Kroatien har de ändå gott om titelvinnande spelare som spelat en mängd matcher av högsta dignitet. Ur det hänseendet är de här lagen, i stort, jämbördiga.

Till skillnad från Kroatien har dock Frankrike sex spelare i startelvan samt en förbundskapten som har varit med i en mästerskapsfinal (EM-finalen 2016) för sin nation tidigare och den erfarenhet kan bli guld värd.

  • Kroatiens förlängningsmatcher tar ut sin rätt

Frankrike har också, otvivelaktigt, haft en mindre krävande resa fram till den här finalen och någon gång lär detta faktum bli en nackdel för detta Kroatien. Ser man till tidigare VM-vinnare så påminner Frankrikes väg fram mycket om andra världsmästare. Succesivt har man höjt sig i match efter match och relation till kvaliteten på motståndet och känslan är att de fortfarande inte har fått ut allt.

Dessa faktorer, samt att man har en större bredd och totalt sett ett bättre lag (i synnerhet backlinjen), gör att Frankrike sannolikt kommer att få lyfta VM-bucklan på söndag kväll. Till det klart spelvärda oddset 1.95 gånger pengarna hos Coolbet spelar vi på att Frankrike vinner matchen under ordinarie tid.

  • Frankrike har sex spelare i startelvan som varit i en mästerskapsfinal förut (EM 2016)
  • Frankrike har en förbundskapten som vunnit VM-guld som spelare och varit i EM-final som tränare
  • Frankrike har, otvivelaktigt, haft en mindre krävande resa fram till den här finalen
  • Frankrike har en större bredd och totalt sett ett bättre lag – i synnerhet backlinjen
  • Frankrikes mittfält neutraliserar Kroatiens dito
  • Kroatiens förlängningsmatcher tar ut sin rätt – Frankrike har mer att ge

Speltips: Frankrike vinner till oddset 1.95 hos Coolbet

Passa på att ta del av Coolbets grymma välkomsterbjudande sätt in 100kr och få 500kr bonus eller 100% upp till 1000kr – du bestämmer vilken du vill ha!

Gå till kampanj

Frankrike – Kroatien, matchstart 17.00 på söndag.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen