fbpx
Connect with us

Speltips: Eden Hazards fotknölar allvarligt hotade

Publicerad

on

Besvikelsens match väntar – bronsmatchen. Den matchen i mästerskapet där flest spelare förväntas hänga med huvudet blir det spelare med spelstilen som Eden Hazard har som får ta smällen.

Eden Hazard – VM:s showare

Den största belgiska stjärnan Eden Hazard har blivit utnämnd till matchens spelare tre gånger under detta VM. Mycket tack vare sin ögonsköna teknik har Hazard kunnat hjälpa sitt landslag att sa sig hela vägen till bronsmatchen i VM. Tack vare sin benägenhet att utmana sin motståndare är det inte ovanligt att vi ser honom visa upp sina fina dribblingskonster då han snurrar upp en hel backlinje på egen hand. I snitt har Hazard gjort 6.6 dribblingar per match under VM, vilket är i särklass högst under mästerskapet och gör honom till VM:s showare.

Spelare med flest dribblingar per match:

 1. Eden Hazard (BEL) – 6.6/match, 5 matcher spelade.
 2. Amine Harit (MAR) – 6.0/match, 1 match spelad.
 3. Isco (SPA) – 5.8./match, 4 matcher spelade.
 4. Leo Messi (ARG) – 5.8/match, 4 matcher spelade.
 5. Oghenekaro Etebo (NIG) – 5.3/match, 3 spelade matcher.

Att det är den flärdfulla spelstilen Hazard har som har gjort honom till den hyllade publikfavoriten i arenorna runtom i Europa är inte en hemlighet för någon och vi alla älskar att se honom utmana sin försvarare med sitt svävande löpsteg. Till spelstilen tillkommer dock en baksida: det är inte ovanligt att motståndarna blir frustrerade och går hårt in i närkamperna med Hazard.

Arma fotknölar

Av just den anledningen har Hazards arma fotknölar tagit näst mest stryk under detta VM – Neymar gjorde ju det till en egen gren inom sporten att bli nedsparkad under VM då han aktivt sökte upp motståndare och väntade in sparken innan han petade undan bollen för att vinna frisparkar.

Spelare som har blivit foulade flest gånger per match under VM:

 1. Neymar (BRA) – 5.2.
 2. Eden Hazard (BEL) – 5.0.
 3. Isco (SPA) – 4.8.
 4. Kimmich (TYS) – 4.0.
 5. Leo Messi (ARG) – 4.0.

Efter en närmare titt på Hazards statistik över antal gånger han har blivit foulad och antal gånger han har dribblat i match för match under VM, kan vi konstatera att Hazard ALDRIG har blivit fälld färre än 4 gånger under en match under detta VM.

Eden Hazards statistik under VM:

vs Panama – 3 dribblingar och 5 fouls.
vs Tunisien – 5 dribblingar och 4 fouls.
vs Japan – 5 dribblingar och 5 fouls.
vs Brasilien – 9 dribblingar och 7 fouls.
vs Frankrike – 11 dribblingar och 4 fouls.

Speltipset

Med den statistik jag just har presenterat i texten ovan och med det faktum att engelsmännen lär komma till matchen med en rejäl dos bitterhet i ådrorna, råder det inget tvivel om att Hazard kommer att bli nedriven både en, två, tre och fyra gånger under matchen. Hazard kommer vilja bjuda på en sista show innan VM-ridån sänks. De engelska spelarna är inte i sinnesstämningen för att stå ut med en spelare som trixar och har sig gång på gång och kommer därmed att orsaka minst 3.5 frisparkar mot den lilla teknikern, utan tvekan. Oddset 1.80 hos Unibet är därför som givet!

 • Hazard har gjort flest dribblingar per match (6.6) av alla spelare under hela VM.
 • Hazard har blivit foulad näst flest gånger per match (5.0) under hela VM.
 • Hazard har i blivit foulad över 3.5 gånger per match under detta VM.
 • Hazard har ALDRIG blivit foulad färre än 4 gånger per match under detta VM.
Unibet
Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen