fbpx
Connect with us

Speltips: Bronsmatchen blir målrik – som alltid

Publicerad

on

Det lär vara med kluvna känslor som England och Belgien ska försöka ladda om inför matchen om bronset. Trötta, besvikna – men samtidigt vill man lämna det här äventyret med ett positivt avslut och det lär inte vara försvarsspelet som primärt är i fokus. De senaste tio bronsmatcherna i VM har blivit målrika och allt talar för att det kommer bli det den här gången också. Därför tvekar vi inte på spelet Över 2,5 mål totalt till oddset 1.61 hos Coolbet.

Att det, i princip, alltid blir målrikt i bronsmatcherna är fullt logiskt. Båda lagen är oerhört besvikna och motivationen är sannolikt inte på topp – åtminstone hos de större fotbollsnationerna.

För förbundskaptenerna blir det därför inte prioriterat att prata om disciplin och organiserat försvarsspel inför en sådan här match – utan det man fokuserar på är att hitta spelglädjen. Mindre vikt läggs vid att ta hänsyn till motståndaren och större vikt läggs vid det egna offensiva spelet.

Och när det finns skytteligavinnarkandidater i bronsmatchen brukar det också ge en extra morot. Romelu Lukaku är två mål efter Harry Kane som leder skytteligan på sex mål och det där lär bli en match i matchen – förutsatt att de spelar – och det lär de säkerligen vara väldigt motiverade att göra. En skytteligatitel är garanterat något oerhört åtråvärt för båda dessa herrar.

Båda Belgien och England är normalt sett offensivt balanserade och har snittat över två gjorda mål per match i VM. Allt talar för att de kommer gå ut med en offensiv inställning till den här matchen. Argumenten för att det kommer bli över 2,5 mål i den här matchen är överväldigande och spelet känns därmed ytterst välgrundat – till oddset 1.61 hos Coolbet.

  • Senaste det blev färre än 3 mål i en bronsmatch var 1974
  • I de 4 senaste bronsmatcherna har det totalt gjorts 17 mål
  • Belgien har gjort 14 mål på 6 matcher i VM
  • Belgien har gjort 48 mål på sina 16 senaste matcher vilket ger ett snitt på 3 mål per match
  • England har gjort 12 mål på 6 matcher i VM
  • I VM snittar båda lagen över 2 mål per match
  • Romelu Lukaku (4 mål) jagar Harry Kane (6 mål) i kampen om skytteligatiteln

Speltips: Över 2,5 mål totalt till oddset 1.61 hos Coolbet

Passa på att ta del av Coolbets grymma välkomsterbjudande sätt in 100kr och få 500kr bonus eller 100% upp till 1000kr – du bestämmer vilken du vill ha!

Gå till kampanj

Belgien – England, matchstart 16.00 på lördag.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen