fbpx
Connect with us

Ett hyllat Kroatien mot ett kritiserat Danmark – kan bara sluta på ett sätt?

Publicerad

on

Kroatien gick oantastade genom gruppspelet och inget lag är nu lika hyllat inför åttondelsfinalerna. Danmark har haft en tuffare resa men man gjorde precis vad som krävdes för att nå hit. För den avslutande icke-matchen mot Frankrike fick man kritik och i hemlandet är det många som klagar på att man spelar för defensivt. 

Speltips: Danmark vinner eller oavgjort till oddset 1.98 hos Unibet

Kroatien

Trots ett väldigt stark lag på pappret – där få lag kan mäta sig med Kroatiens mittfältsuppsättning – var det inte många som pratade om dem inför mästerskapet. Sannolikt har den oordning som rått runtomkring laget med ständiga tränarskiften och diverse motsättningar inom förbundet bidragit till att dra ner förväntningarna något.

Men Zlatko Dalics Kroatien har imponerat stort så här långt. Få, om ens något lag, har blivit lika hyllade av experterna för sina prestationer i gruppspelet. Om farhågan var att man inte skulle fungera så väl ihop som lag så är den nu helt raderad.

Dalic har skapat en tydlig rollfördelning mellan lagets mittfältsstjärnor Luka Modric, Ivan Rakitic och Ivan Perisic som gör att samtliga bidrar till lagets bästa. Modric, som i klubblaget Real Madrid har en defensiv mittfältsroll, är i Kroatiens 4-2-3-1-formation mer av en släpande anfallare och det har gjort honom till ett stort offensivt hot samtidigt som Rakitic kan styra spelet längre ner i banan.

Danmark

Hemma i Danmark har Åge Hareide kritiserats för att spela en alltför defensivt inriktad fotboll med för stora inslag av långbollar. Men hans facit med 18 raka matcher utan förlust är ett starkt argument för att han gör någonting rätt.

Defensivt är Hareides Danmark ruggigt starka. Man har endast släppt in tre på mål de senaste elva matcherna samt hållit nollan i sex av sina sju senaste matcher.

I det offensiva spelet finns dock betydligt mer att ta av. I gruppspelet gjorde man definitivt mer än vad som krävdes för avancemang. I första halvlek mot Peru i premiären var man riktigt illa ute men man lyckades vända på matchbilden i andra halvlek och vinna den nyckelmatchen.

Christian Eriksen har 17 mål på sina senaste 21 landskamper och om det är någonting Hareide har lyckats med så är det att få ut maximalt av sin storstjärna. I landslaget har Eriksen en mer central och offensiv roll än vad som är fallet i klubblaget Tottenham och det har resulterat i denna imponerande målproduktion.

Vilka går vidare?

På pappret såväl som hur man presterat i gruppspelet är Kroatien klara favoriter i det här mötet. Men Danmarks defensiva organisation är oerhört solid och de inte lär ge bort någonting till skänks.

En förväntad matchbild där Kroatien dominerar bollinnehavet och för spelet lär också passa Danmark väl. Samtidigt är också kroaterna starka i sin defensiva organisation samt väl medvetna om Danmarks skickliga omställningsspel.

Detta ger att det sannolikt kommer bli en väldigt tillknäppt tillställning med få klara målchanser. Båda lagen kommer lägga stort fokus på att stänga ner varandras nyckelspelare Christian Eriksen och Luka Modric.

Framförallt blir det upp till Kroatien att sätta fart på matchen för Danmark lär vara nöjda med att stänga ytor och försvara lågt. Lyckas Danmark neutralisera Modric kommer det bli svårt för Kroatien att bryta igenom. Deras 9:a Mario Mandzukic är inte i målform men det kan nog komma att krävas att även han bidrar till målskyttet om man ska få hål på den danska försvarsmuren.

Vår bedömning är alltså att det här kommer bli väldigt jämnt och låst så länge ingen bryter dödläget. På förhand talar det mesta för Kroatien – men vi tror på en skräll där Danmark klarar minst oavgjort fram till förlängning. Till hela 1.98 gånger pengarna spelar vi på att Danmark vinner eller klarar oavgjort.

Speltips: Danmark vinner eller oavgjort till oddset 1.98 hos Unibet

Passa på att ta del av Unibets grymma välkomsterbjudande: sätt in 100 kr – få 500 kr i gratisspel!

Gå till kampanj

Kroatien – Danmark, matchstart 20.00 på söndag.

Klicka på länken nedan för att få tag i en exklusiv landslagströja!

Se våra fantastiska landslagströjor här

STEG 1: SKAPA ETT KONTO PÅ NÅGOT AV DESSA SPELBOLAG

Du kan samtidigt ta del av deras pågående kampanjer.

 • Skapa ett konto hos Mobilebet
 • Skapa ett konto hos Unibet
 • Skapa ett konto hos Betfair
 • Skapa ett konto hos Coolbet
 • Skapa ett konto hos Betser
 • OBS: STÄNG AV ADBLOCKERS OM LÄNKARNA INTE FUNKAR

STEG 2: Sätt in och spela för minst 100kr på valfri sport

ANVÄND LÄNKARNA OVAN FÖR ATT REGISTRERA DIG FÖR ATT KVALIFICERA

STEG 3: Fyll i dina uppgifter för att även få tröjan

 

Regler och villkor för kampanjen:

  • Detta erbjudande gäller fr.o.m 2018-05-22 och under hela Fotbolls-VM 2018.
  • Din insats måste vara minst 100 kr och du måste lägga valfritt spel för 100 kr minst.
  • Om formuläret finns tillgängligt på sidan så finns det fortfarande t-shirtar kvar.
  • Vill du ha fler t-shirtar, så måste du göra samma procedur, öppna konto på ett annat nytt spelbolag via våra länkar och följa villkoren, enkelt.
  • För att kunna kvalificera sig till att få tröjan så måste du göra en insättning om minst 100kr. Därefter måste du spela för hela den summan. Du bestämmer självklart helt själv vad du vill spela på för sport och till vilket odds. Du behöver inte heller vinna på spelet för att få tröjan.
  • Var god och fyll i dina uppgifter så att vi kan verifiera att du uppfyllt våra krav samt att vi kan få dina adressuppgifter. Efter att vi granskat uppgifterna kommer vi att skicka ut din t-shirt.
  • Du måste skapa ett konto hos någon av ovan utvalda spelbolag via länkarna som vi erbjuder.
  • Du måste vara minst 18 år för att delta.
  • Detta erbjudande gäller ENDAST nya kunder till spelbolaget.
Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen