fbpx
Connect with us

VM 2018: ALLA åttondelsfinaler – del 1

Publicerad

on

Det är nu det börjar, VM-allvaret. Vi tar farväl av ”trepoängsmatcherna” och byter chip till de dramatiska, ångestfyllda, men ack så elektriska ”vinna eller försvinna-matcherna”. I den här artikelserien kommer vi att gå igenom alla 16 lag som har tagit sig hela vägen till åttondelsfinalerna.

kommer vi att gå igenom samtliga möten.

Åttondelsfinal 1: Frankrike – Argentina

Avspark: 30 juni klockan16:00.

Frankrike – den tickande bomben

Tog sig tämligen anonymt genom gruppspelet och slutade på första plats med sina 7 poäng i Grupp C – före Danmark, Peru och Australien i ordning.

Inför turneringen hade hela omvärlden – inklusive undertecknad – högt ställda krav på Didier Deschamps gubbar. Med tekniskt skickliga unga spelare av den absoluta världseliten likt Paul Pogba, Antoine Griezmann, Kylian Mbappé och Ousmane Dembele förväntade sig de flesta att Frankrike skulle bjuda på en fotboll som nästintill skulle påminna om samba. Någon fransk samba blev det alltså inte att tala om under gruppspelet – men vad gör det när man vinner sina matcher och plockar in poäng?

Nu ställs framsoserna mot ett annat topptippat landslag i Argentina i åttondelsfinalen och vi förväntar oss att Les Bleus tar ytterligare ett kliv och bjuder på den fina fotboll som krävs för att slå Argentina.

Vi väntar fortfarande på att få se det allra bästa av Kylian Mbappé, Antoine Griezmann och Ousmane Dembele. Blir det mot Argentina?

Argentina – organiserat kaos

Jorge Sampaolis gäng hade en minst sagt stökig förberedelse inför VM med allt från inställda träningsmatcher till dålig form och anklagelser om sexuella övergrepp av förbundskaptenen har stått för dagordningen.

När mästerskapet väl rullade igång såg laget minst sagt oförberedda ut och när den oavgjorda premiären mot Island följdes upp av en katastrofal 0-3 förlust mot Kroatien brakade helvetet lös i hemlandet. Både fansen och media var vansinniga och turades om att toppa varandra med vem som kunde kritisera landslaget med flest skällsord. Kulmen nåddes någon gång då studion i tv-kanalen Tyc Sports höll en tyst minut för det argentinska landslagets död under direktsändning. Laget har inte alls sett organiserade ut på planen under Jorge Sampaoli, spelet har sett nästintill desperat ut stundtals.

Till gruppspelets tredje och sista måstematch fick vi dock se ett helt annorlunda Argentina. Lagkaptenen och landets – och kanske även världens – absoluta fixstjärna Leo Messi vaknade på rätt sida och såg sådär magisk ut som bara han kan. Argentina vann med 1-2 efter ett sent avgörande mål i 86′ av försvararen Marcos Rojo och hamnade således på andra positionen i gruppen – endast en poäng före Nigeria.

Lagkaptenen Leo Messi steg in i världsmästerskapet med fel fot – men verkar slutligen ha fått igång spelet. Räcker det för att Argentina ska kunna slå Frankrike?

Speltips:

Argentina har sett vilsna ut under Jorge Sampaoli och klarat sig på individuella prestationer. Har man dock en spelare som Leo Messi i sitt lag så dyker de genialiska individuella prestationerna upp titt som tätt. Dock kommer det inte att räcka till mot ett Frankrike som har sett stabila ut utan att imponera nämnvärt. Världen tittar på truppen som Didier Deschamps har tagit ut med dregglet rinnande över hakan. Det ligger en fransk explosion i luften, ett riktigt genomslag. Om bomben detoneras mot Argentina återstår att se – oavsett har de tillräckligt med kvalité för att slå sydamerikanerna.

Spela på att Frankrike slår ut Argentina för 1.65 gånger pengarna eller att Frankrike står som segrare efter 90 minuter för 2.38 gånger pengarna hos Unibet genom att klicka Unibet.

Åttondelsfinal 2: Uruguay – Portugal

Avspark: 30 juni klockan 20:00.

Uruguay – den klassiska disciplinen

Kan anfallsduon Luis Suarez och Edison Cavani slå sig samman och mäta sig med Portugals Cristiano Ronaldo?

Det klassiska VM-landslaget Uruguay ingår i den exklusiva fotbollsklubben med guldkant. Klubben är endast till för de landslag som har vunnit VM sedan mästerskapets begynnelse. De övriga sju nationerna heter Brasilien, Argentina, England, Frankrike, Tyskland, Spanien och Italien.

Ända sedan det allra första världsmästerskapet 1930 spelades – då Uruguay vann över Argentina i finalen med 4-2 – har Uruguays landslag gjort sig kända för att ha ett benhårt försvar som inte lägger fingrarna emellan i någon närkamp. Det avslutade gruppspelet lät inte tyda på att någon förändring skulle ha skett i den uruguayanska fotbollskulturen. Efter två inledande 1-0 segrar mot nederlagstippade Egypten och Saudiarabien skulle det dock komma att rassla till i motståndarmålet när Uruguay slog värdnationen Ryssland med 0-3 i den tredje och sista gruppspelsomgången. Således blev Uruguay ett av de tre nationerna som avslutade gruppspelet med full pott, det vill säga nio poäng, vad som är desto mer imponerande ur uruguayansk fotbollshistoriskt perspektiv är att man även blev ensamma om att ha hållit nollan – inte släppt in ett enda mål – under samtliga matcher i gruppspelet.

Portugal – den trotsige lillebrodern

Cristiano Ronaldo är van att spela huvudrollen i stora matcher. Denna match blir inget undantag.

Förväntningarna på att Europas mästare ska gå långt i världsmästerskapet är förvånansvärt låga inför mästerskapet. Så här långt in i fotbollens historia har vi lärt oss att ett samspelt lag i stort sett kan bestiga vilket berg som helst, inte minst vilket fotbollslag som helst.

Förbundskaptenen Fernando Santos undvek att göra alltför många drastiska förändringar i VM-truppen jämte EM-truppen – som vann hela mästerskapet – han tog ut för två år sedan. I stora drag är det en något ålderstigen mittback – läs Ricardo Carvalho – samt ett par lovande talanger vars utveckling har gått åt fel håll – läs bland annat Renato Sanches – sedan EM 2016 som har blivit ersatta till detta världsmästerskap.

Efter att den evigt unge Cristiano Ronaldo, 34 år, prickade en hattrick mot självaste Spanien i öppningsmatchen har dock de som tvivlar på Portugals guldchanser sakteligen blivit allt färre. Portugal bevisade sin storebror från den iberiska halvön att man håller på att växa till sig. Med målsprutan Cristiano Ronaldo – som även levererade ett mål i andra omgången trots att han missade en straff mot Iran i sista omgången – samt ett lagbygge som inte har något att avundas någon har Portugal sett ovanligt starka ut under gruppspelet. Portugal slutade tvåa i sin grupp med lika många poäng som gruppettan Spanien – Portugal gjorde ett mål mindre än Spanien vilket slutligen placerade den iberiske storebrodern överst i tabellen.

Speltips:

En otroligt jämn matchning. Två bra organiserade lag ställs mot varandra. Två lag med disciplinerade filosofier – spetsade med heta målskyttar. Uruguay besitter den heta anfallsduon bestående av Edison Cavani och Luis Suarez. Det har knappast undgått någon att Portugal har en av världens absolut hetaste målskyttar iCristiano Ronaldo. Den uruguayanska duon har fått igång målskyttet – Suarez har gjort två mål hittills och Cavani har stått för ett mål. Ronaldo inledde mästerskapet med en hattrick i första matchen och följde upp med ett mål i den nästkommande matchen och en straffmiss i den tredje matchen. Vad som blir avgörande är Cristiano Ronaldos vinnarskalle. Portugisen är i sitt livs form och lär inte vara lika förlåtande mot Uruguay som han var mot Iran. Portugal vinner en jämn match med ett sent avgörande av Ronaldo.

Spela på att Portugal går vidare med 1.92 gånger pengarna på Unibet genom att klicka Unibet.

Klicka på länken nedan för att få tag i en exklusiv VM-tröja!

Se våra fantastiska landslagströjor här

STEG 1: SKAPA ETT KONTO PÅ NÅGOT AV DESSA SPELBOLAG

Du kan samtidigt ta del av deras pågående kampanjer.

 • Skapa ett konto hos Mobilebet
 • Skapa ett konto hos Unibet
 • Skapa ett konto hos Betfair
 • Skapa ett konto hos Coolbet
 • Skapa ett konto hos Betser
 • OBS: STÄNG AV ADBLOCKERS OM LÄNKARNA INTE FUNKAR

STEG 2: Sätt in och spela för minst 100kr på valfri sport

ANVÄND LÄNKARNA OVAN FÖR ATT REGISTRERA DIG FÖR ATT KVALIFICERA

STEG 3: Fyll i dina uppgifter för att även få tröjan

 

Regler och villkor för kampanjen:

  • Detta erbjudande gäller fr.o.m 2018-05-22 och under hela Fotbolls-VM 2018.
  • Din insats måste vara minst 100 kr och du måste lägga valfritt spel för 100 kr minst.
  • Om formuläret finns tillgängligt på sidan så finns det fortfarande t-shirtar kvar.
  • Vill du ha fler t-shirtar, så måste du göra samma procedur, öppna konto på ett annat nytt spelbolag via våra länkar och följa villkoren, enkelt.
  • För att kunna kvalificera sig till att få tröjan så måste du göra en insättning om minst 100kr. Därefter måste du spela för hela den summan. Du bestämmer självklart helt själv vad du vill spela på för sport och till vilket odds. Du behöver inte heller vinna på spelet för att få tröjan.
  • Var god och fyll i dina uppgifter så att vi kan verifiera att du uppfyllt våra krav samt att vi kan få dina adressuppgifter. Efter att vi granskat uppgifterna kommer vi att skicka ut din t-shirt.
  • Du måste skapa ett konto hos någon av ovan utvalda spelbolag via länkarna som vi erbjuder.
  • Du måste vara minst 18 år för att delta.
  • Detta erbjudande gäller ENDAST nya kunder till spelbolaget.
Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen