fbpx
Connect with us

VM 2018

VM 2018: ALLA åttondelsfinaler del 2

Publicerad

on

Det är nu det börjar, VM-allvaret. Vi tar farväl av “trepoängsmatcherna” och byter chip till de dramatiska, ångestfyllda, men ack så elektriska “vinna eller försvinna-matcherna”. I den här artikelserien kommer vi att gå igenom alla 16 lag som har tagit sig hela vägen till åttondelsfinalerna.

Åttondelsfinal 3: Spanien – Ryssland

Avspark: 31 juni klockan 16:00.

Spanien – allt eller inget

Ledarna Sergio Ramos och Andrés Iniesta bär ett tungt ansvar på sina axlar inför åttondelsfinalen mot Ryssland.

Om Argentina hade en stökig uppladdning inför VM ville inte Spanien vara sämre. Endast två dygn innan de skulle spela sin premiärmatch i VM bestämde sig det spanska förbundets president – Luis Rubiales – att avskeda förbundskaptenen Julen Lopetegui ur klar himmel. Nåväl, helt klar var inte himmelen direkt. Lopetegui hade nämligen precis offentliggjort att han kommer att lämna det spanska landslaget efter VM och ta över Real Madrids tränarbänk efter Zinedine Zidane. Situationen som uppstod i samband med avskedandet kan närmast beskrivas som kaotisk. Varför avskedar man en tränare två dygn innan ett stort mästerskap? Vem tar över? Hur kommer det att påverka prestationen? Det är enbart exempel på vilka frågor som snurrade runt i etern hos en helt fotbollsvärld.

Nationen som har välsignat fotbollsvärlden med sitt sätt att spela fotboll på under de senaste decennierna har historiskt alltid haft höga förväntningar på sig när det har kommit till VM – allt svårare att infria de dock. Sedan hände det. VM 2010 i Sydkorea blev det mästerskapet då Spanien frälste sina anhängare när de visade att deras sätt att spela på – med starka influenser från Barcelonas gyllene generation – var av yppersta världsklass.

Om det var en oundviklig engångshändelse som följd av klassen på den gyllene generationen som befann sig i sina bästa år just då, eller om det var startskottet för en spansk dominans över världsfotbollen. För att det ska kunna talas om en världsdominans räcker det inte med att de inhemska klubblagen kammar hem de största troféerna varje säsong, landslaget måste även ligga på samma nivå.

Ryssland – under Artem Dzyubas vingar

Artem Dzyuba har satt sitt tydliga avtryck med Ryssland under mästerskapet. Kommer han att kunna rå på Spanien?

Värdnationen tillhör ett av de nationerna som överraskade under gruppspelet i positiv mening. Ryssland har inte imponerat under de senaste stora mästerskapen och hade således väldigt låga förväntningar på sig inför mästerskapet. När det väl gav sig av inledde Ryssland med att visa framfötterna med en gång. I mästerskapets öppningsmatch ställdes man mot ett av de lägst rankade nationerna i turneringen, Saudiarabien, och vann med imponerande 5-0. Det skulle dock komma att bli en dyrköpt seger. En av lagets kuggar – Alan Dzagoev – drog på sig en skada och fick bli utbytt mot Denis Cheryshev, som förvisso gjorde två mål.

Övriga lag i gruppen var Uruguay och Egypten, varav Egyptens på förhand sågs som laget som skulle kunna utmana Ryssland om en andra position i tabellen. När båda utmanarna möttes i gruppspelets andra omgång skulle det dock visa sig att Egypten inte hade vad som krävdes för att utmana Ryssland på allvar. Ryssland vann ganska komfortabelt med 3-1 och Cheryshev stod för ännu ett mål. En annan rysk spelare som har överraskat i positiv mening är anfallstornet Artem Dzyuba. Anfallare mäter hela 196 cm och har visat att han vet hur han ska utnyttja vartenda centimeter i sin kropp på bästa sätt på en fotbollsplan.

I sista gruppspelsmatchen skulle värdnationen göra upp om förstapositionen i gruppen med Uruguay. Det blev inte så jämnt som man hade hoppats på i förhand – kanske på grund av utvisningen Igor Smolnikov drog på sig under första halvleken eller kanske på grund av det oturliga självmålet som den annars så turlige Cheryshev råkade styra in. 3-0 slutade iallafall matchen till Uruguays fördel och det innebär att Ryssland nu ska spela mot topptippade Spanien i åttondelsfinalen. Kommer Dzyuba, Cheryshev & co lyckas ställa till det för Spanien? Det återstår att se.

Speltips:
Trots att Ryssland är hemmanation och kommer ha publikens stöd bör de inte kunna rå på ett landslag av Spaniens kaliber när allt står till som det ska. Nu har det varit turbulet i det spanska lägret under mästerskapet, men inte tillräckligt turbulent för att man inte ska kunna vinna över Ryssland. Spanien tar sig vidare efter 90 minuter.

Spela på att Spanien vinner efter fulltid för 1.60 gånger pengarna hos Unibetgenom att klicka på länken här!

Åttondelsfinal 4: Kroatien – Danmark

Avspark: 31 juni klockan 20:00

Kroatien – Idemo Hrvatska!

Landslaget med de karaktäristiskt röd-rutiga matchställen besitter möjligtvis ett av mästerskapets skickligaste mittfält. Kroatien inledde mästerskapet på ett imponerande vis genom att slå Nigeria och i öppningsmatchen, och sedan tuffade det kroatiska tåget vidare och körde förbi både Island och Argentina utan att se sig om.

2-0 mot Nigeria, 3-0 mot Argentina och 1-2 mot Island blev Kroatiens resultat under gruppspelet. Det tidigare nämnda mittfältet har inte lämnat någon besviken såhär långt. De två ledarna i landslaget – Luka Modric och Ivan Rakitic – har bevisat att de är så pass skickliga att de klarar av att prestera match efter match – oavsett förutsättning och inramning. Förutom de redan kända spelarna i Kroatien har även 24-årige Ante Rebic, till vardags i tyska klubben Frankfurt, presenterat sig på den stora scenen. Efter att aldrig ha fått chansen i Fiorentina lämnade han för den tyska klubben, frågan är om den italienska klubben ångrar sig när de ser honom leverera under världsmästerskapet.

Kroaterna ställs mot Danmkar i åttondelsfinalen i en match som kommer bli allt annat än lätt. Kommer kroaternas skicklighet räcka till mot danskarna?

Kommer Luka Modric att föra vidare sitt landslag till nästa fas i turneringen?

Danmark – från dynamit till samba?

Om Kroatien har imponerat med sina fina resultat, kan man dock inte säga detsamma om Danmark. I premiärmatchen fick man med sig en 1-0 vinst mot Peru och följde upp med 1-1 mot Australien. I den sista omgången spelade danskarna 0-0 mot Frankrike i en avslagen match där inget lag verkade vilja vinna.

Med endast två mål gjorda under gruppspelet är Danmark det minst målglada landslaget i turneringen. Så det är ingen offensiv att skryta om. Dock har det danska landslaget något att skryta om – de är laget som sliter mest i hela turneringen. Danskarna springer 735 meter i snitt när motståndarlaget har bollen, medan Kroatien endast springer 556 meter i snitt. Dock har förbundskaptenen Åge Hareide insett att man inte kan vinna ett mästerskap genom att enbart springa mycket utan bollen.

– Vi får se ett Danmark som offrar mer än vad vi har sett i gruppspelet. Organisation vi haft har varit tajt och vi måste fortsätta ta steg framåt. I nästa match måste vi spela alla våra kort och ta större risker eftersom att det är en utslagsmatch, säger Hareide enligt danska Tipsbladet.

Hareide berättade även att planen var att äga bollen mer än motståndarna. Om det danska landslaget klarar av att ta klivet från att bara vara laget som offrar sig mest när det gäller att jaga boll till att bli ett spelförande lag återstår att se.

 

Speltips: 

Danmark har inte infriat sina fans förväntningar och man har förväntat sig mer av spelare som Christian Eriksen och Pione Sisto, men det är inte försent ännu. Jag tror på att Danmark kommer att veckla ut sitt register då de är medvetna om att de riskerar en direktbiljett hem om de väljer att fega i nästa match. Lyckas Danmark kombinera sitt slit med en bra offensiv kan de chocka och överraska sina motståndare. Dock är Kroatien inne i ett bra flyt för tillfället och spelarna ser verkligen ut att trivas. Jag tror att Kroatien slutligen kommer att dra det längre strået på grund av bättre individuella kvaliteter.

Spela på att Kroatien blir laget som tar sig vidare med odds på 1.38 gånger pengarna hos Unibet genom att klicka på länken här!

 

Klicka på länken nedan för att få tag i en exklusiv VM-tröja!

Se våra fantastiska landslagströjor här

STEG 1: SKAPA ETT KONTO PÅ NÅGOT AV DESSA SPELBOLAG

Du kan samtidigt ta del av deras pågående kampanjer.

 • OBS: STÄNG AV ADBLOCKERS OM LÄNKARNA INTE FUNKAR

STEG 2: Sätt in och spela för minst 100kr på valfri sport

ANVÄND LÄNKARNA OVAN FÖR ATT REGISTRERA DIG FÖR ATT KVALIFICERA

STEG 3: Fyll i dina uppgifter för att även få tröjan

 

Så att vi kan verifiera att registreringen skett.
Den information vi samlar in från dig kan användas för att:

Göra din upplevelse personlig och tillgodose dina personliga behov
Tillhandahålla anpassade annonser
Förbättra vår hemsida
Förbättra vår kundservice och ditt behov av hjälp
Kontakta dig via e-post
Administrera en tävling, ett erbjudande eller en undersökning
E-handelssäkerhet 
Vi är de enda som äger informationen som samlas in på den här webbplatsen. Din personligt identifierbara information kommer inte att säljas, utbytas, överföras eller delas vidare till något annat företag, i något syfte, utan ditt samtycke, förutom då så krävs för att uppfylla en begäran och/eller överföring, t.ex. för att skicka en beställning.

Utlämnande till tredje part 
Vi säljer, handlar, eller på annat sätt överför, inte personligt identifierbar information till utomstående parter. Detta inkluderar inte betrodd tredjepart som hjälper oss att driva vår webbplats eller vårt företag, med kravet att dessa parter godkänner att hålla informationen konfidentiell.

Vi anser att det är nödvändigt att dela information i syfte att undersöka, förhindra eller vidta åtgärder mot illegala aktiviteter, misstänkt bedrägeri, situationer som medför en potentiell risk för en persons fysiska säkerhet, brott mot våra användarvillkor eller andra tillfällen då lagen kräver så.

Allmänna uppgifter kan dock delas vidare till utomstående parter för marknadsföring, i annonssyfte eller andra ändamål.

Informationsskydd 
Vi vidtar en rad olika säkerhetsåtgärder för att skydda dina personliga uppgifter.  Endast medarbetare som ska uträtta ett specifikt jobb (t.ex. fakturering, marknadsföring eller kundservice), får tillgång till personligt identifierbar information.

Använder vi oss av cookies?

Ja. Våra cookies förbättrar tillgången till vår webbplats och identifierar återkommande besökare. Dessutom förbättrar våra cookies användarupplevelsen genom att spåra och målanpassa användarens intressen. Vår användning av cookies kopplas över huvud taget inte till personligt identifierbar information på vår webbplats.Avsluta prenumeration 
Vi använder den e-postadress du förser oss med för att skicka information och uppdateringar som angår din beställning, enstaka nyhetsbrev, relaterad produktinformation etc. Om du inte längre vill ta emot sådana meddelanden hittar du information om hur du avslutar prenumerationen i slutet av varje e-postmeddelande eller genom att kontakta oss via [email protected]

Samtycke
Genom att använda vår webbplats godkänner du vår integritetspolicy.

Regler och villkor för kampanjen:

  • Detta erbjudande gäller fr.o.m 2018-05-22 och under hela Fotbolls-VM 2018.
  • Din insats måste vara minst 100 kr och du måste lägga valfritt spel för 100 kr minst.
  • Om formuläret finns tillgängligt på sidan så finns det fortfarande t-shirtar kvar.
  • Vill du ha fler t-shirtar, så måste du göra samma procedur, öppna konto på ett annat nytt spelbolag via våra länkar och följa villkoren, enkelt.
  • För att kunna kvalificera sig till att få tröjan så måste du göra en insättning om minst 100kr. Därefter måste du spela för hela den summan. Du bestämmer självklart helt själv vad du vill spela på för sport och till vilket odds. Du behöver inte heller vinna på spelet för att få tröjan.
  • Var god och fyll i dina uppgifter så att vi kan verifiera att du uppfyllt våra krav samt att vi kan få dina adressuppgifter. Efter att vi granskat uppgifterna kommer vi att skicka ut din t-shirt.
  • Du måste skapa ett konto hos någon av ovan utvalda spelbolag via länkarna som vi erbjuder.
  • Du måste vara minst 18 år för att delta.
  • Detta erbjudande gäller ENDAST nya kunder till spelbolaget.

Managed By Sportpanelen