fbpx
Connect with us

Handbolls-VM; Sverige krossar allt just nu!

Publicerad

on

Tredje raka segern för Sverige i handbolls-VM är ett faktum. Sverige fortsätter att gå rent i handbolls-VM. Efter en bländande andra halvlek krossade de Angola med 37-19 och är vidare till huvudrundan.
– Till slut kämpar vi oss in i matchen, både jag och laget, säger storspelande målvakten Mikael Appelgren till SVT Sport.

Sverige hade inga som helst bekymmer att besegra Angola under måndagskvällen och ta sin tredje raka seger i handbolls-VM.
Efter en sämre period av Sverige var ställningen visserligen ”bara” 14-12 efter 22 minuters spel. Då tog förbundskapten Kristján Andrésson timeout.

Därefter fick Hampus Wanne, som skrevs in i den svenska truppen under måndagen, efter att ha missat de två första VM-matcherna på grund av sjukdom, göra mästerskapsdebut. Några minuter senare gjorde vänstersexan sina första mål när han satte både 17-13 och 18-13 för ett Sverige som skärpte till sig efter timeouten och ledde med 19-14 i halvtid.

– Det var väldigt, väldigt roligt men kroppen fick sig en chock, säger Wanne till TV3 om sina första minuter i VM.

Appelgren storspelade i mål
I söndagens segermatch mot Argentina var Andreas Palicka en jätte i målet. Under tisdagen vaktade Mikael Appelgren buren då de båda målvakterna allt som oftast står varannan match. Och Appelgren var inte direkt sämre.
Efter en tung matchinledning kom ”Äpplet” in i matchen, i slutet första halvlek och hela andra halvlek i det närmaste omutbar. Appelgren släppte bara fem bollar förbi sig de sista 30 minuterna och landade på 47 i räddningsprocent.

– Fantastiskt skönt att få en till seger. Det är egentligen en match som vi är stora favoriter i men som ska genomföras. Det kändes som att de hängde med i början. Det var en tuff start för mig i mål men till slut kämpar vi oss in i matchen, både jag och laget. Det känns skönt att det lossnade för oss, säger Appelgren till SVT Sport.

Sverige som lag var helt överlägset i andra halvlek där Niklas Ekberg och Mattias Zachrisson stod för fem mål var i en match där hela tolv svenskar blev målskyttar. Sverige vann till slut med 37-19 och är nu redan klart för huvudrundan dit de tre främsta lagen går vidare.

– Att det var en lätt match kommer gynna oss senare i turneringen. Nu kommer två fruktansvärt viktiga matcher på två dagar så vi behövde en sådan här promenad, säger Zachrisson till SVT Sport.

Qatar väntar på onsdag och Ungern på torsdag i de två avslutande gruppspelsmatcherna. Här måste det bli segrar då det förmodligen blir dessa lag som kommer följa oss vidare in i mellanrundan.

Ta del av en fantastisk kampanj. Betsson firar 55 år med en bonus för ALLA! dubbla din insättning upp till 2 500 kr och 150 kr i gratisspel hos Betsson Klicka på kampanj nedan för att ta del av detta erbjudande

Gå till kampanj

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen