fbpx
Connect with us

Real Madrid kan fortfarande vinna ligan – Zidane vägrar ge upp hoppet

Publicerad

on

Zinedine Zidane vidhåller att Real Madrid kan vinna ligan för andra året i rad, detta trots att rivalerna Barcelona ligger hela 15 poäng före i tabellen.

Förlust senast borta mot Espanyol gör att Madrid står inför en väldigt tuff uppgift om dom ska lyckas komma ikapp serieledande Barcelona när det endast återstår tolv omgångar i La liga, även om Ernesto Valverdes manskap bara fick med sig 1-1 borta mot Las Palmas i torsdags.

Atletico Madrid sätter press på Barcelona, Diego Simeones lag har tagit hela 37 av 42 poäng under de senaste fjorton omgångarna och på söndag så besöker dom just Camp Nou. Vid bortaseger krymper avståndet till serieledarna till endast två poäng.

Real Madrid har chansen att krypa lite närmare topp-duon i tabellen med en hemmamatch mot Getafe på söndag, med Zidane på sidlinjen, som fortfarande tror att Los Blancos kan försvara sin ligatitel från förra säsongen.

”Det vi måste göra är att vinna matcher, det är allt” säger Zidane på presskonferensen som hölls igår fredag inför dagens match mot Getafe. ”Bara fortsätta köra på tills säsongen är slut. Det är vad vi måste göra och vad vi måste tänka på just nu.

Det är inte lätt att gå ut och vinna varje match men det är vad spelarna måste försöka göra. Om vi alltid är motiverade och tänker på spelet så kan vi uppnå nånting stort.

Det finns alltid en liga att spela för – ett lag ska aldrig ge upp den tanken. Kanske tror alla att det inte finns nåt att spela för när ligan känns avgjord men i fotboll får man aldrig ge upp. Vi måste få in i våra huvuden att de återstående ligamatcherna är viktiga.”

Vi kommer att kämpa tills ligan är slut. Det är komplicerat men inte ömöjligt, det är skillnaden på vad jag säger och vad ni i media säger. Det är svårt, mycket svårt. Men inte omöjligt.

Det kommer bli svårt, ja, men det är inte omöjligt. Titta vad som händer mellan toppduon, bara fem poängs skillnad. Hade ni förväntat er det? Om Atletico vinner är det endast två poängs skillnad. Hade någon förväntat sig det? Ligan lever fortfarande och jag är en optimist, ända in till slutet.

Real Madrid har varit ojämna den här säsongen. Trots tre starka hemmavinster i rad hemma på Santiago Bernabeu i La liga har dom inte lyckats slå varken Fuenlabrada, Numancia eller Leganes på hemmaplan i Copa del rey.

Och Zidane uppmanar nu sina mannar att fokusera på hemmamatchen mot Getafe nu på lördag, trots att tisdagens kommande returmöte med Paris Saint-Germain i åttondelsfinalen av Champions League stjäl mycket uppmärksamhet.

”Vi har precis förlorat en match och allt vi vill är att gå ut och vinna.” säger Zidane. ”Vi måste göras allt vi kan på planen, vi har studerat våra motståndare men vi fokuserar på oss själva. Vi måste gå ut och ge allt idag.

Alla lag spelar bra. Det är verkligheten när man spelar mot bra och motiverade motståndare. Dom kommer verkligen vara fokuserade, det är en av deras största matcher för säsongen. Vi måste gå in med samma inställning.

Vem som helst kan ha synpunkter och känslor angående truppen, om vilken form vi har. Det jag tänker på är att vi inte har vunnit något ännu. Jag brukar tänka att de återstående matcherna är chansen vi har att visa upp oss och våra kvalitéer

Vi spelade bra i det första mötet med PSG och mot Espanyol spelade vi också bra. Allt kan hända i fotboll, det kommer aldrig att förändras. Imorgon är det en viktig match och vi måste visa vilken form vi är i.”

Managed By Sportpanelen