fbpx
Connect with us

Det vänskapliga Madrid derbyt

Publicerad

on

Förra säsongens mästare har varit inkonsekvent denna säsong och behöver komma tillbaka på rätt spår i La Liga när de tar emot Getafe på Santiago Bernabeu ikväll. Efter förra omgångens förlust mot Espanyol är Los Blancos 15 poäng bakom ledarna Barcelona och 10 poäng bakom tvån Atletico. 

Real Madrid (FVVVV)

Los blancos vill inleda mars månad med en vinst och är hungriga efter tre nya poäng, dessutom vill marängerna så gärna öka självförtroendet ytterligare en nivå inför PSG matchen. På de senaste fem hemma matcherna har Los Blancos nätat 20 gånger så den goda relationen mellan Real & Getafe lär dock läggas åt sidan under dom 90 minuter som ska spelas.

Tränaren Zinedine Zidane kommer att ha ett öga på den kommande Champions League-matchen mot Paris Saint-Germain när han väljer ut sitt lag inför Getafe ikväll.

Toni Kroos, Luka Modric och Vallejo återhämtar sig från skador och förväntas inte vara delaktiga ikväll.

Trolig startelva Real Madrid: 4-4-2

Kiko

Carvajal, Ramos, Nacho, Theo

Casemiro, Kovacic

Asensio                      Isco

Benzema – Ronaldo

Ronaldo är tillbaka i truppen och han gör alltid mål mot Getafe.

GETAFE (VFVOO)

Klubben som startade som en peña till Real Madrid och har en president som är medlem hos marängerna befinner sig på den 10:e platsen i ligan.

Madridlaget kommer in i den här matchen efter en 3-0 vinst mot Deportivo La Coruna i den senaste omgången.

Besökarna skryter med den tredje bästa defensiven i La Liga, bakom bara Barcelona och Atlético Madrid. De har hållit nollan i fyra av sina fem senaste matcher, bland annat på Camp nou där matchen slutade 0-0 i februari.

Getafe håller inte bara nollor utan kan även göra mål därför bör Real se upp för anfallaren Ángel som också var i Real Madrid B 2007, han har gjort 11 mål på sina 22 matcher i ligan.

Trolig startelva Getafe: 4-4-2

Martínez

Suárez, Djené, Bruno, Antunes

Portillo, Mora, Arambarri, Amath

Ángel, Molina.

Som sagt den goda relationen gäller inte när det ska avgöras, Pepe 08/09

Senast lagen möttes vann Real borta med 2-1 efter ett sent avgörande mål, av gissa vem?? Cristiano Ronaldo.

Men den mest positiva minnesvärda drabbningen emellan dessa två lag var den 23 maj 2015, då Real Madrid vann med 7-3 i en fantastisk tio målsmatch.

Ett hattrick i första halvlek av Cristiano Ronaldo borde ha varit tillräckligt för att se Los Blancos gå in i pausvilan med en bekväm ledning. Men målen från Sergio Escudero, Diego Castro och Medhi Lacen såg till att lagen gick in i halvleksvilan med ställningen 3-3.

Carlo Ancelottis Real Madrid gjorde sig säkera till segern på ett fint sätt i den andra halvleken. Javier Hernández gav Real ledning i minut 47 och James Rodriguez knorrade in en läcker frispark till 5-3 bara några minuter senare. Jesé och Marcelo var också målskyttar och fastställde slutresultatet. I den här matchen blev också Real Madrids Martin Ödegaard klubbens yngsta debutant någonsin i La Liga, då han ersatte Cristiano Ronaldo med drygt en halvtimme kvar att spela.

Mina tankar:

Med Getafes imponerande defensiva rekord är det lätt att tänka på att denna match blir en mål snål tillställning men om en stark Real Madrid kommer till spel för att se till att bygga fart och självförtroende inför PSG matchen blir ligans näst bästa offensiv svårhanterliga för Getafes solida försvar. Det viktiga är att försöka inte ha tankarna på CL utan gå ut och göra jobbet. Getafe kommer att ligga lågt och tjat, nyckeln blir bolltransporterna och tidiga inlägg/inspel in i boxen.

Zidane:

”Alla tror kanske att ligan är över, men i fotboll kan du aldrig ge upp”

”Vi kommer att kämpa till den sista omgången. Det blir svårt, men inte helt omöjligt. Det är skillnad på vad jag säger och vad ni i medierna säger”

”Vi ska möta ett lag som är både motiverad och fokuserad, för de är det säsongens största match och vi behöver också bemöta de på samma sätt”

Jose Bordalas:

”Om vi ska få med oss något från Bernabeu måste vi producera en perfekt insats”

Tid: 20:45

Plats: Estadio Santiago Bernabeu

Domare: Mario Melero

Remontada 3-2 08/09

https://www.youtube.com/watch?v=_tRxQETemRU

Källa:

Realmadrid.com, Youtube.com

Hala Madrid Y Nada Mas

Skriven av:

BERYAR TAHER

[email protected], Twitter: Beryar_Tahe

Betsson boostar oddsen

Spelbolaget Betsson har alltså, i samarbete med Sportpanelen, höjt oddset på en vinst för Real Madrid – till otroliga 50 gånger pengarna. Se alla villkor för kampanjen längst ner i artikeln.

Såhär gör du för att ta del av kampanjen:

  • Registrera ett konto på Betsson genom denna länk eller knappen nedan.
  • Du kan fortfarande ta del av deras standarderbjudande som är riskfritt spel upp till 1000kr
  • Sätt in minst 100 kronor & placera ett spel på Real Madrid-vinst
  • Jobba in Real Madrid-vinsten!

Till kampanj

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen