Fotboll

Sverige byter ut hela startelvan mot Rumänien – se uttagningen här

En helt ny startelva startar i kvällens match

Janne Andersson spelade med en ganska förväntad elva mot Chile i lördag. Inför kvällens match väljer han dock att byta ut hela laget – och nu är det upp till spelarna att ta chansen inför sommarens VM.

Vi har sett honom göra det förut den gode Janne. I båda träningsmatcherna mot Portugal och Ungern förra året valde han att lufta den svenska truppen rejält och i princip en helt ny startelva fick chansen. Under den här samlingen är det dags igen.

Det är många spelare som ska bli jäkligt roligt att se. Det ska bli jätteroligt. De här spelarna har tränat bra, ställt upp jättebra och sparrat de andra. Vi är ganska jämna i många positioner, säger Janne Andersson till fotbollskanalen.

Andersson ser denna samling som ett ypperligt tillfälle för vissa av spelarna att visa vad de går för inför sommarens stora fotbollsfest.

Klubblagen spelar väldigt olika. Vissa spelar med en trebackslinje, vissa spelar med tre forwards, vissa spelar med en forward. Det här är en chans för spelarna att även visa upp sig i sättet som vi spelar på. Det är det allra viktigaste. Sen försöker ju så klart jag och Peter (Wettergren, assisterande förbundskapten) översätta det som de presterar i klubblagen och hur det passar in i vårt sätt att spela.

Kaptensbindeln under kvällen kommer att bäras av Leeds Pontus Jansson – ett val som inte direkt förvånar Jansson själv.

Jag tycker att jag hela tiden kommit hit till landslaget med en professionell inställning. Jag har försökt hålla mig beredd och motiverad. Det blir lite annorlunda när det gäller landslag kontra klubblag. Skulle “Granen” och “Vigge” göra en 100-procentig insats och vara bäst på planen så kommer jag sitta på bänken och applådera och vara glad för deras skull, för det skulle antagligen ge ett bra resultat för Sverige, säger Pontus Jansson till Fotbollskanalen.

På topp ikväll kommer vi bland annat att få se John Guidetti och Isaac Kiese-Thelin, den gamla U21 duon. På mittfältet kommer Ken Sema och Jimmy Durmaz få chansen. Se även till att ta del av det unika erbjudandet att få makalösa 12 gånger pengarna för en svensk seger ikväll – väldigt spelvärt med tanke på att en hel del spelare lär vara sugna på att visa upp sig.

Här är den svenska startelvan:

 • Karl-Johan Johnsson
 • Johan Larsson
 • Pontus Jansson
 • Filip Helander
 • Niklas Hult
 • Jimmy Durmaz
 • Oskar Hiljemark
 • Alexander Fransson
 • Ken Sema
 • John Guidetti
 • Isaac Kiese Thelin


Så här gör du för att ta del av kampanjen:

Gå till kampanj

Regler och villkor

 • Du måste vara en nykund hos Betfair
 • Betfairs generella regler och villkor gäller
Tags

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *