fbpx
Connect with us

VM 2018: Mohamed Salah ska frälsa Egypten i VM

Publicerad

on

Ingen har missat 25-åringens framfart i Liverpool den här säsongen. 58 poäng på 50 matcher i alla turneringar talar sitt tydliga språk. Nu ska han sätta kronan på verket – och ta sitt Egypten till helt nya nivåer under sommarens VM.

Unibet: Salah bästa målskytt i VM – 41(!) gånger pengarna

VÄGEN TILL VM

Nu är det verkligen upp till Salah själv att ta sitt landslag till nästa nivå i VM. Faraonerna som det egyptiska landslaget även kallas, är i VM för första gången på 28 år. Man lyckades ta sig till dit genom en helt galen rysare i den absolut sista matchen i kvalet mot ett starkt Kongo där matchen avgjordes i den 95:e minuten på straff. Självklart var det landets nya kung, Mohamed Salah, som stod för avgörandet med sitt andra mål i matchen.

I sommarens världsmästerskap befinner sig Egypten i samma grupp som Saudiarabien, Uruguay och hemmanationen Ryssland. Både Uruguay och Ryssland är på förhand tippade att ta sig vidare från denna grupp men tar man en titt på de olika lagens trupper så ska man absolut inte räkna bort ett stabilt Egypten.

Unibet: Egypten går vidare från gruppen – 2.60 gånger pengarna

SPELARBIOGRAFI

Den vindsnabbe Egypten Mohamed Salah föddes år 1992 (15 juni) i staden Basion, El Gharbia, där han även startade sin fantastiska fotbollskarriär i moderklubben El Mokawloon. År 2012 skrev Salah på för den Schweiziska klubben FC Basel där han spelade totalt 79 matcher och stod för 20 mål samt 17 assist.

Säsongen 2013/14 var det många storklubbar som höjde upp ögonbrynen för den lilla Egyptien och såg potentialen i en framtida storstjärna. Tillslut var det den ryske miljardären Roman Abramovic och hans Chelsea som vann kampen om Salah. Efter en mycket tuff sejour i Chelsea så blev det bara totalt 19 matcher (879 minuter), 2 mål och 4 assist. Salah ansågs vara för oslipad för att kunna prestera på den stora scenen. Chelsea valde, som sin vana trogen, att låna ut en överflödig Mohamed Salah till Florens och Fiorentina.

Efter en berg- och dalbane sejour i Fiorentina där han stod för 9 mål och 4 assist på 26 matcher så valde Chelsea återigen att låna ut den snabbe wingern. Även denna gång skulle han landa i Italien och Serie A fast 30 mil söderut – i huvudstaden Rom.

Unibet: Salah att vinna Guldbollen – 51.0 gånger pengarna

Med totalt 34 mål och 24 assist på 83 matcher i Roma så började inte bara Stadio Olimpico och Rom, utan hela fotbollsvärlden se vad den nu så målfarlige 25-åringen kunde göra med motståndarförsvaren. Salah köptes loss från Chelsea och i sin andra säsong i Roma registrerades han för över 20 poäng och blev därmed utsedd till säsongens spelare i Serie A. Salah hade gått från att vara en oslipad diamant till att nu visa sina yttersta kvalitéer samt färdigheter och ville nu få uppleva sin dröm på riktigt – att få spela Premier League.

Denna säsong har mannen från Basion blivit Mo Salah med hela folket. Övergångssumman från Roma till Liverpool landade på 420 miljoner kronor. Hittills har han stått för helt makalösa 53 poäng på 45 matcher i samtliga turneringar. Det är många som anser att han förtjänar att vinna Ballon d’Or 2017/18 före spelare som Cristiano Ronaldo och Lionel Messi.

Så här gör du för att ta del av kampanjen:

  • Registrera ett konto på Unibet genom denna länk eller knappen nedan.
  • Gör valfri instättning – få upp till 500% insättningsbonus.
  • Välj vilken bonus du vill utnyttja.

Gå till kampanj

Regler och villkor

  • Du måste vara en nykund hos Unibet
  • Unibets generella regler och villkor gäller
Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen