fbpx
Connect with us

Fotboll

Spelarbetyg: Oroande prestation inför Champions League-finalen

Publicerad

on

Sergio Ramos missade en straff och gjorde ett självmål när Real Madrid ställde upp med ett så kallad B-lag i borta mötet mot ett Europa League jagande Sevilla i Andalusien.

Zinedine Zidane gjorde hela sju förändringar i startelvan tillskillnad från elvan som kryssade mot Barcelona för några dagar sen. Flertal nyckelspelare fick stanna hemma och vila upp sig på grund av skador, avstängningar och i behov av rotation. De enda som startade på Sanchez Pizjuan var Ramos, Nacho, Casemiro och Karim Benzema.

Få 500% i välkomstbonus hos Unibet

Första halvlek:
Real Madrid hade bollinnehavet under stora delar av den första halvleken och Sevilla ställde om vasst i kontringarna och var kyliga i sina avslut. Många bolltrygga spelare spelade i offensiven för Los Blancos men det blev allt för många tillslag och sidledspassningar utan att skapa en riktig målchans från Ceballos, Kovacic, Asensio och CO. Sevilla täppte till rejält i defensiven och till skillnad från Real behövde de få tillslag för att skapa oro i huvudstadslagets straffområde.

Utdelningen kom i den 26:e minuten när Parejas långboll från backlinjen nådde huvudet på Luis Muriel som i sin tur skarvade bollen vidare till Ben Yedder som var ensam mot Kiko Casilla och rullade in bollen mellan benen på honom.

Trots höga procent i possession spelet för Real Madrid hade laget svårt att överhuvudtaget komma till ett avslut mot mål och det är mycket enklare att vänta in motståndarnas misstag och ta vara på dem än att försöka göra magi med bollen. Det var precis vad Joaquin Caparros lag gjorde i halvlekens sista minut när ännu en fin kontring gav det viktiga 2-0 målet precis innan paus. Jätten Nzonzi spelade fram Miguel Layun som avslutade perfekt bakom en chanslös Casilla i målet.

Se alla odds inför sommarens fotbolls-VM

Andra halvlek
Real satte en högre press inledningsvis av den andra halvleken och försökte etablera ett spel runt Sevillas straffområde, med varierande passningar och kombinationer men kom aldrig till något vasst avslut. Drygt tio minuter in i andra halvlek tände det till ordentligt, först utnyttjade Sevilla ett fel pass från Kiko och var så nära att göra 3-0 genom Ben Yedder men Kiko Casilla reparerade sitt misstag och räddade skottet. Minuten senare tråcklade Lucas Vazquez sig genom två Sevilla försvarare och hindrades från att ta sig fram och fälldes. Straff!! Pekade huvuddomaren Matieu Lahoz på och fram klev Sevilla sonen Sergio Ramos som alltid är sugen på att göra mål mot sin moderklubb. Men straffen dundrade han i ribban och missade den stora möjligheten för Real att komma in i matchen igen. Minuten senare hade Sevilla ett ypperligt läge att kontra in kvällens tredje mål men hindrades återigen av Kiko Casilla.

I den 84:e minuten kontrade Sevilla in 3-0 genom Ivan Marcados inspel som styrdes av just mannen i händelsernas centrum Sergio Ramos i eget mål och tre minuter senare nickade inhopparen Mayoral in en reducering och spräckte Sevillas nolla.

På tilläggstid föll Theo Hernandez en aning för enkelt efter att ha blivit knuffad av Marcado och Senor Lahoz pekade på straffpunkten igen. Sergio Ramos fick en ny chans från elva meter och rullade kyligt bollen in i mål den här gången, det var det sista som hände i matchen.

Få 500% i välkomstbonus hos Unibet

Tankar efter matchen:
Liga säsongen är tack och lov snart över. Det här var långt ifrån vad Zizou ville se bara några veckor innan finalen, eftersom alla tre målen som Real Madrid släppte in kom från misstag som Real spelarna gör och genom snabba omställningar från Sevilla. Vilket ändå måste vara lite oroande med tanke på att Liverpool som för tillfället kanske är bäst i Europa på just kontringar och genom att komma in i ytan som ytterbackarna lämnar bakom sig. Men samtidigt så är det bäst att göra dessa misstag innan finalen och försöka rätta till dem och trots det negativa resultatet så har Zizou förfogande över fler spelare i truppen med matchtempo i benen.

Taktiskt så hade Zidane inte förberedd spelarna till den här matchen och det kändes som om han i första halvlek inte visste riktigt hur Caparros lag skulle spela. I andra så justerade Zizou en hel del och fick bättre kontroll på allt men spelarna var inte tillräckligt kreativa för att komma till flera klara målchanser.

Det som störde mig personligen lite från matchen var att Ramos inte släppte den sista straffen till Benzema, i en sådan match precis innan finalen är det jätte viktigt att få igång Benzemas målskytte enligt mig och i Ronaldos frånvaro borde han som en anfallare få ta straffarna.

Spela på Champions League-finalen: Få 500% i välkomstbonus

Spelarbetyg 1-5

 • Casilla 2
  Kan knappt klandras för målen han släppte in och spelade upp sig en aning i andra halvlek, men han ger inte ett tryggt intryck i målet.
 • Nacho 2
  Såg inte helt komfortabel ut men sakta men säkert så hittar han tillbaka till formen efter skadan.
 • Vallejo 2-
  I den här matchen skulle han ha visat varför han bör spela fler minuter men det blev helt enkelt för tufft för honom mot Ben Yedder och Muriel. Kan mycket bättre än så.
 • Ramos 2-
  Han missade en straff, gjorde ett självmål och gjorde matchens sista mål på straff. Efter två tuffa matcher inom en vecka mot Bayern och Barca såg benen tunga ut. Hans vinnarmentalitet pushade honom igenom 96 tuffa minuter men han vill nog helst glömma den här matchen.
 • Theo 1+
  Ännu en chans som talangen slarvade bort. Saknade tajming i princip allt han gjorde och trots att ha förstärkt till sig en straff i sista sekunden så var han nog Reals sämsta spelare.
 • Casemiro 4
  Han är i form och spelade på sin normala position, lika taggad idag som han var mot Barcelona vilket visar att han är redo för att starta i Kiev. Reals bästa spelare.
 • Ceballos 2
  Var inte så omtyckt på Sanchez Pizjuan med tanke på hans bakgrund och kärlek till Betis. Härlig bollbehandling och mycket slit men vilse som många andra innan han blev utbytt efter 70 minuter. Ceballos har allt för att lyckas i Real och han har även på sistone tagit vara på minuterna han har fått.
 • Kovacic 2
  Han försökte att göra rätt och bryta mönster i spelet. Men det var inte den bästa versionen av Kovacic vi fick se.
 • Lucas 2+
  Han försökte och försökte utan att riktigt lyckas men han slutade aldrig att försöka, saknade tajming och riktningen i inläggen men ordnade den första straffen.
 • Asensio 2+
  Han var den spelaren med mest driv och löpte in i de ytorna som fanns men lyckades försvinna från matchen under olika perioder. Förväntar mig mer av honom i offensiven i en sådan match. Assisterade till Mayorals reducering med ett fint vänsterinlägg från högerkanten.
 • Benzema 2
  För isolerad och ensam. Var tvungen att söka sig ner i banan för att hämta boll och vara delaktig i spelet. Borde ha försökt att gå på fler avslut och förvalta de få chanserna han fick på ett bättre sätt.
 • Mayoral 3
  Gjorde mer på de 25 minuterna han fick än många andra lagkamrater på 95 minuter. Ett piggt inhopp av cantera spelaren som dessutom nickade in Reals första mål.
 • Llorente
  Hoppade in istället för Casemiro i 87:e och fyllde ankar rollen under de 8 minuterna han fick spela. Spelade för lite för att betygsättas.
 • Zidane 2
  Roterade och gav många möjligheten att visa upp sig mott ett tufft motstånd i en tuff arena. Man märkte att den taktiska läxan inte hade prioriterats med tanke på de andra matcherna som har spelats under den veckan. Kom dock ut som vinnare ändå i andra halvlek när han rättade till taktiken en aning.

Unibet: Alla odds på La Liga – få 500% bonus

Zidane efter matchen:

”Jag ångrar inte mitt lag uttag, med de spelarna ska vi kunna vinna”
”Vi kan inte vara nöjda med resultaten i La liga den här säsongen”
”Alla spelare är viktiga, vi har spelat många matcher och alla de spelarna måste vila”

Fakta Sevilla – Real Madrid
Publik: 38524
Bollinnehav: 45-55
Hörnor: 2-3
Skott på mål: 7-4
Kort: 3-1
Domare: Mateu Lahoz


Så här gör du för att ta del av kampanjen:

Gå till kampanj

Regler och villkor

 • Du måste vara en nykund hos Unibet
 • Unibets generella regler och villkor gäller

Managed By Sportpanelen