fbpx
Connect with us

VM 2018

VM 2018: Klarar Spanien av att rida ut stormen?

Publicerad

on

Spanien är topptippade enligt de flesta spelbolagen och kaoset som råder kring laget lär inte påverka särskilt mycket, enligt bolagen. Nu återstår det att se hur Hierro klarar av sin största utmaning hittills.

Den väntade cirkusen

Spanien var på förhand tippade bland favoriterna till att vinna hela världsmästerskapet. Lagbygget ihopsnickrat av förbundskaptenen Julen Lopetegui – som nyligen offentliggjordes som den utvalde att ta över Real Madrids tränarbänk efter VM – ställs dock inför en stor chock då spanska förbundets president Luis Rubiales avslöjade att han har tagit beslutet att sparka Lopetegui, endast två dagar innan VM-premiären. Efter ett möte med Fernando Hierro och Alberto Celades, som hölls av Rubiales, beslutades att Fernando Hierro ska få ansvaret över landslaget under VM. Hierro kommer givetvis att ställas inför den tuffa utmaning det innebär att ta ansvaret över det spanska landslaget med den trupp som Lopetegui lämnar efter sig. Spanien är vana att ha det rörigt kring laget inför stora mästerskap, därför kändes det nästan alldeles för lugnt när i stort sett den enda snackisen har varit gällande Sergi Robertos och Álvaro Moratas petningar ur truppen. Hela tränarcirkusen bevisar att kaoset aldrig är mer än ett stenkast bort när det gäller Spanien.

Truppen – som i övrigt består av hela 12 VM-debutanter – sägs inte ha varit helt ense med förbundet angående beslutet att avskeda Lopetegui så nära inpå mästerskapet. De som är tillräckligt gamla minns hur auktoritär Fernando Hierro var som spelare, nu återstår det att se hur han lyckas tackla den kommande utmaningen som väntar.

Truppen som i övrigt består av hela 12 VM-debutanter:

Kepa Arrizabalaga – Målvakt, 23 år, Atletic Club.

Nacho Fernández – Back, 28 år, Real Madrid.

Nacho Monreal – Back, 32 år, Arsenal.

Álvaro Odriozola – Back, 22 år, Real Sociedad.

Dani Carvajal – Back, 26 år, Real Madrid.

Isco Alarcón – Mittfältare, 26 år, Real Madrid.

Thiago Alcántara – Mittfältare, 27 år, Bayern Munchen.

Saúl Niguez – Mittfältare, 23 år, Atletico Madrid.

Marco Asensio – Mittfältare, 22 år, Real Madrid.

Lucas Vázquez – Mittfältare, 26 år, Real Madrid.

Iago Aspas – Anfallare, 30 år, Celta Vigo.

Rodrigo Moreno – Anfallare, 27 år, Valencia.

Trots att det är välkända och rutinerade namn på debutantlistan var dessa inte med i Lopeteguis EM-trupp 2016. Debutanterna kommer att få sällskap av ett mer rutinerat gäng varav elva deltog i VM-fiaskot i Brasilien 2014 samt de fyra som är kvar från laget som lyfte VM-bucklan i Sydafrika 2010.

Trupplistan i sin helhet:

Målvakter: Kepa, De Gea, Reina.

Backar: Alba, Azpilicueta, Carvajal, Nacho, Monreal, Odriozola, Piqué, Ramos.

Mittfält: Isco, Thiago, Busquets, David Silva, Iniesta, Saúl, Koke, Asensio, Lucas Vázquez.

Anfall: Aspas, Diego Costa, Rodrigo.

Gruppspelet

I gruppspelet ställs Spanien mot Iran samt grannländerna Marocko och Portugal. Den nyligen tillsatta förbundskaptenen Hierro kommer att ställas inför ett riktigt tungviktsmöte i första omgången mot Portugal. Därefter väntar Iran och slutligen Marocko. Det är ingen hemlighet att den svåraste motståndaren i gruppen för Spanien blir Portugal, som de ställs mot i första omgången. Med en vinst där så köper sig Hierro och resten av laget tid. Vid ett sämre resultat är det inte svårt att gissa att det spanska folket kommer att ifrågasätta Rubiales beslut.

Spaniens guldchanser enligt spelbolagen

Den sena tränarcirkusen bidrog till att oddsen höjdes aningen för Spanien. Klart spelvärt då Fernando Hierro har varit del av staben hela vägen och känner spelarna och laget väl.

Bet365 – 7.50

Coolbet – 7.80

Betfair – 7.50

Unibet – 7.50

Personligen tror jag att Spanien har höga chanser att vinna. Måttligt kaos kring lag brukar rendera i stark sammanhållning i truppen och jag ser ingen anledning till att Hierro skulle misslyckas med den skickliga trupp han får till hands.


Klicka på länken nedan för att få tag i en exklusiv Spanien-tröja inför VM!

Se våra fantastiska landslagströjor här

STEG 1: SKAPA ETT KONTO PÅ NÅGOT AV DESSA SPELBOLAG

Du kan samtidigt ta del av deras pågående kampanjer.

 • OBS: STÄNG AV ADBLOCKERS OM LÄNKARNA INTE FUNKAR

STEG 2: Sätt in och spela för minst 100kr på valfri sport

ANVÄND LÄNKARNA OVAN FÖR ATT REGISTRERA DIG FÖR ATT KVALIFICERA

STEG 3: Fyll i dina uppgifter för att även få tröjan

 

Så att vi kan verifiera att registreringen skett.
Den information vi samlar in från dig kan användas för att:

Göra din upplevelse personlig och tillgodose dina personliga behov
Tillhandahålla anpassade annonser
Förbättra vår hemsida
Förbättra vår kundservice och ditt behov av hjälp
Kontakta dig via e-post
Administrera en tävling, ett erbjudande eller en undersökning
E-handelssäkerhet 
Vi är de enda som äger informationen som samlas in på den här webbplatsen. Din personligt identifierbara information kommer inte att säljas, utbytas, överföras eller delas vidare till något annat företag, i något syfte, utan ditt samtycke, förutom då så krävs för att uppfylla en begäran och/eller överföring, t.ex. för att skicka en beställning.

Utlämnande till tredje part 
Vi säljer, handlar, eller på annat sätt överför, inte personligt identifierbar information till utomstående parter. Detta inkluderar inte betrodd tredjepart som hjälper oss att driva vår webbplats eller vårt företag, med kravet att dessa parter godkänner att hålla informationen konfidentiell.

Vi anser att det är nödvändigt att dela information i syfte att undersöka, förhindra eller vidta åtgärder mot illegala aktiviteter, misstänkt bedrägeri, situationer som medför en potentiell risk för en persons fysiska säkerhet, brott mot våra användarvillkor eller andra tillfällen då lagen kräver så.

Allmänna uppgifter kan dock delas vidare till utomstående parter för marknadsföring, i annonssyfte eller andra ändamål.

Informationsskydd 
Vi vidtar en rad olika säkerhetsåtgärder för att skydda dina personliga uppgifter.  Endast medarbetare som ska uträtta ett specifikt jobb (t.ex. fakturering, marknadsföring eller kundservice), får tillgång till personligt identifierbar information.

Använder vi oss av cookies?

Ja. Våra cookies förbättrar tillgången till vår webbplats och identifierar återkommande besökare. Dessutom förbättrar våra cookies användarupplevelsen genom att spåra och målanpassa användarens intressen. Vår användning av cookies kopplas över huvud taget inte till personligt identifierbar information på vår webbplats.Avsluta prenumeration 
Vi använder den e-postadress du förser oss med för att skicka information och uppdateringar som angår din beställning, enstaka nyhetsbrev, relaterad produktinformation etc. Om du inte längre vill ta emot sådana meddelanden hittar du information om hur du avslutar prenumerationen i slutet av varje e-postmeddelande eller genom att kontakta oss via [email protected]

Samtycke
Genom att använda vår webbplats godkänner du vår integritetspolicy.

Regler och villkor för kampanjen:

  • Detta erbjudande gäller fr.o.m 2018-05-22 och under hela Fotbolls-VM 2018.
  • Din insats måste vara minst 100 kr och du måste lägga valfritt spel för 100 kr minst.
  • Om formuläret finns tillgängligt på sidan så finns det fortfarande t-shirtar kvar.
  • Vill du ha fler t-shirtar, så måste du göra samma procedur, öppna konto på ett annat nytt spelbolag via våra länkar och följa villkoren, enkelt.
  • För att kunna kvalificera sig till att få tröjan så måste du göra en insättning om minst 100kr. Därefter måste du spela för hela den summan. Du bestämmer självklart helt själv vad du vill spela på för sport och till vilket odds. Du behöver inte heller vinna på spelet för att få tröjan.
  • Var god och fyll i dina uppgifter så att vi kan verifiera att du uppfyllt våra krav samt att vi kan få dina adressuppgifter. Efter att vi granskat uppgifterna kommer vi att skicka ut din t-shirt.
  • Du måste skapa ett konto hos någon av ovan utvalda spelbolag via länkarna som vi erbjuder.
  • Du måste vara minst 18 år för att delta.
  • Detta erbjudande gäller ENDAST nya kunder till spelbolaget.

 

 

 

 

Managed By Sportpanelen