fbpx
Connect with us

Spelarbetyg Sverige: flera som nosar på personbästa

Publicerad

on

Ett heroiskt kämpande Sverige föll på matchens sista spark och känslan är förstås blytung. Individuellt sett kanske ingen svensk spelare når upp till personbästa men flera är där och nosar. Men som laginsats betraktat var det här förmodligen Sveriges bästa prestation under Janne Anderssons ledning. 

Betyg 5

Ingen.

Betyg 4

Ola Toivonen: 

Ingen svensk spelare överpresterar i landslagströjan såsom Ola Toivonen. Att han – trots att han knappt spelat en match i klubblaget på hela säsongen – kan prestera på den här nivån, mot ett sånt här motstånd, är egentligen obegripligt. Spelade extremt smart och var involverad i nästan alla anfall i den första halvleken. Precis som mot Sydkorea tog matchovanan ut sin rätt i andra halvlek då han succesivt kroknade.

Sebastian Larsson: 

Sett över VM:s båda matcher är nog Seb Larsson Sveriges bästa spelare. Mot Sydkorea bidrog han främst med sitt fina längre passningsspel och mot Tyskland bidrog han främst med ett fantastiskt slit och mängder av resoluta försvarsingripanden.

Albin Ekdal:

Om det är något man kan lita på så är det att Albin Ekdal inte kommer att vika ner sig i den här typen av matcher. Var extremt stark i duellspelet och bidrog med ett tryggt passningsspel samt sin aura av att ha sett, gjort och vunnit allt. Det har han ju förstås inte men när man ser honom i den här typen av matcher är det så det känns.

Mikael Lustig:

Möjligen är han det senaste decenniets mest underskattade svenska fotbollsspelare. Kanske är han den bästa svenska högerbacken någonsin. Hursomhelst var han ovärderlig för den svenska defensiven mot Tyskland. Dominerade i luftrummet och fattade hela tiden de rätta besluten.

Betyg 3

Andreas Granqvist:

Granens ledarskap och rutin utgjorde som vanligt en bärande kugge i det här landslaget. Precis som mot Sydkorea stod han dock för ett par klumpiga försvarsingripanden som drar ner betyget något.

Viktor Nilsson Lindelöf:

Visade klass i sin VM-debut och är med sin kyla och sitt lugn ett perfekt komplement till den lite mer hetlevrade och yvige Granqvist. Spelade hela tiden kontrollerat och utan att någon gång sälja sig. Bidrog därutöver med sin fina uppspelsfot och sin trygghet med bollen.

Viktor Claesson:

Assisten till Toivonens mål är av hög klass men sättet han förvaltade sitt, nästan helt, fria läge på, drar ner betyget. Totalt sett över två matcher känns dock Claesson helt given i startelvan. Bra både offensivt och defensivt och nu är det bara det där lilla extra som saknas för att han ska ta klivet upp till nästa nivå av status.

Marcus Berg:

Var hela tiden på plats där han skulle vara. Var stark i duellerna och ett ständigt orosmoment för det tyska försvaret. Är känd för att bara vara en måltjuv men Berg har mycket mer i sin repertoar och det visar han med eftertryck i den här matchen.

Robin Olsen:

Tog det han skulle ta och gjorde det med stor pondus. Var egentligen bara två ingripande ifrån ett högre betyg. Dels borde han ha plockat ner istället för att boxa bort ett inlägg i slutminuterna och dels borde han ha arrangerat sin mur kontra sin egen position på ett bättre sätt vid målet.

Betyg 2

Ludwig Augustinsson:

Augustinsson har det mesta som krävs av en ytterback men han saknade, tills för en vecka sedan, mästerskapsrutin och förmodligen är det stundens allvar som gör att han inte riktigt har levererat på sin högsta nivå. Lyfter sig dock jämfört med premiären men slarvar en del i inlägg- och passningsspel.

Emil Forsberg:

Även Forsberg höjer sig i relation till premiärmatchen och kanske är man för kritisk när man ger honom ett lägre betyg än de övriga offensiva spelarna. Bidrog med sin kvickhet som gjorde att Sveriges omställningsspel var förvånansvärt vasst. Att han slarvar och tappar boll ett par gånger på egen planhalva samt att han, sett till sin förmåga, är långt ifrån personbästa, drar ner betyget.

Betyg 1

Ingen.

Nu har alla våra läsare chansen att få en exklusiv svensk t-shirt inför matchen mot Mexiko!

Det enda ni behöver göra för att ta del av den grymma kampanjen är att registrera ett nytt konto på något av nedanstående spelbolag och sätta in och spela för minst 100 kronor. Hur enkelt som helst!

STEG 1: SKAPA ETT KONTO PÅ NÅGOT AV DESSA SPELBOLAG

Du kan samtidigt ta del av deras pågående välkomstkampanjer.

  • Skapa ett konto hos Mobilbet
  • Skapa ett konto hos Unibet
  • Skapa ett konto hos MrGreen
  • Skapa ett konto hos Coolbet
  • Skapa ett konto hos Betser
  • Skapa ett konto hos Expekt
  • OBS: STÄNG AV ADBLOCKERS OM LÄNKARNA INTE FUNKAR

STEG 2: Sätt in och spela för minst 100kr på valfri sport

Endast länkarna i denna artikel gäller

STEG 3: Fyll i dina uppgifter för att även få tröjan

Regler och villkor för kampanjen:

    • Detta erbjudande gäller fr.o.m 2018-05-22 och under hela Fotbolls-VM 2018.
    • Din insats måste vara minst 100 kr och du måste lägga valfritt spel för 100 kr minst.
    • Om formuläret finns tillgängligt på sidan så finns det fortfarande t-shirts kvar.
    • Vill du ha fler t-shirts, så måste du göra samma procedur, öppna ett nytt konto via ett annat spelbolag enligt länkarna ovan och följa villkoren, enkelt.
    • Du måste skapa ett konto hos någon av ovan utvalda spelbolag via länkarna som vi erbjuder.
    • Du måste vara minst 18 år för att delta.
    • Detta erbjudande gäller ENDAST nya kunder till spelbolaget.
Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen