fbpx
Connect with us

Hjältarna i Jekaterinburg – de får toppbetyg

Publicerad

on

Via Miraklet i Milano till Hjältarna i Jekaterinburg och nu bär det vidare till Slaget om S:t Petersburg. Återigen var det laget Sverige som var bäst när Mexiko – mer eller mindre – kläddes av. Janne Andersson har utmanat vetenskapen och matematiken då helheten alltid blir större än summan av delarna då det svenska landslaget spelar fotboll. 

Betyg 5

Janne Andersson/Laget:

Janne var rörd över hur laget in i minsta detalj följde den plan som ledarteamet hade ritat upp. Personligen blir man rörd över vilken fantastisk ledare Janne Andersson är som lyckas få alla att dra åt samma håll hela tiden. Otroligt imponerande är det hur man gång efter gång lyckas hitta de rätta taktiska nycklarna. Andersson, Wettergren & company är troligtvis den bästa landslagsledarstaben i hela världen just nu.

Albin Ekdal:

En gigant på mittfältet som inte viker en tum och är som bäst när det gäller som mest. Ekdal vann varenda duell på mittfältet, hade inte perfekt precision i de avgörande passningarna, men med sin pondus, sitt vinnarpsyke och fysik sopade han rent överallt där mexikanerna försökte ta sig fram.

Andreas Granqvist:

Granen har hyllats för sina insatser i de första två matcherna men det var mot Mexiko som han verkligen klev fram och upp på toppbetyg. Som ledare är han alltid en frontfigur men nu var han även felfri i varje ingripande.

Mikael Lustig:

Den underskattade Mikael Lustig kan snart inte längre tillskrivas det epitetet då det omöjligen kan undgå någon hur bra han är. Tog ner Hirving Lozano så till den milda grad att han gav upp och bytte till högerkanten – vilket egentligen inte passar honom lika bra. Vinner allt i luften och defensivt är han en av turneringens bästa ytterbackar så här långt.

Betyg 4

Viktor Nilsson Lindelöf:

VNL steppade upp ytterligare ett kliv efter den stabila insatsen mot Tyskland. Felfri i defensiven men också väldigt viktig i det offensiva spelet – inte minst eftersom han tog ansvaret för nästan alla längre frisparkar – vilka han, med ett undantag, slog med väldigt fin precision. Varje svensk frispark på mexikansk planhalva var en målchans.

Marcus Berg:

Målskyttet har inte lossnat för Berg men det gör inte så mycket då den insats han gör banar väg för de andra. Spelar extremt klokt och tar hela tiden de beslut som gynnar laget bäst.

Ola Toivonen:

Toivonen står, precis som Berg, för ett oerhört gediget arbete för laget. Samtidigt har han varit den, av de två, som har stått för finurligheten och finesserna. Är i någon slags zon där allt bara stämmer och bollarna går in – vare sig de styrs på en försvarare eller om han bara är där och jagar bollen.

Ludwig Augustinsson:

Ludde har vuxit in i turneringen och gjorde nu sin allra bästa insats. Har inte samma rutin som de övriga i backlinjen men med de här matcherna i ryggen kommer han bara att bli bättre och bättre. Nu är han redo för att ta ytterligare ett kliv i karriären.

Robin Olsen:

Olsen sprider en oerhörd trygghet i det egna straffområdet. Tar allt han ska ta utan några yviga rörelser eller TV-räddningar. Kommer bli viktigare och viktigare för Sverige.

Betyg 3

Viktor Claesson:

Precis som Augustinsson har det här gruppspelet givit honom ovärderlig erfarenhet. Mot Mexiko var han inte lika involverad i offensiven som han varit i de två första matcherna men står för en stark arbetsinsats och klokt positionsspel i defensiven. Har så här långt överglänst Emil Forsberg.

Betyg 2

Sebastian Larsson:

Larsson var totalt sett den som varit bäst i de två första matcherna men mot Mexiko kom han inte rätt in i matchen. Möjligen var han redan från början hämmad av den mystiska yrsel och synbortfall (migränanfall?) som gjorde att han fick kliva i andra halvlek. Hans passningsspel har varit lysande men igår var det fel adress på de flesta.

Emil Forsberg:

Inför turneringen hette det att Sverige inte skulle ha en chans om inte Forsberg presterade på topp men den ”sanningen” är nu omkullkastad. Han behövs dock fortfarande och mot Schweiz är det väl läge för Lill-Foppa att börja hitta rätt. Har varit slarvig och saknat tajmingen i de avgörande momenten – fram till dessa gör han det bra men han kan ju så mycket mer.

Betyg 1

Ingen.

 

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen